Τα 7 πιο δημοφιλή και περίεργα δέντρα του κόσμου!!!!!!!

Υπάρχουν εκατοντάδες διάσημα δέντρα που ζουν στον κόσμο. Είναι γνωστά κυρίως λόγω της θέσης, της ηλικίας, το μέγεθος, της ασυνήθιστης εμφάνισης, τις συνδέσεις με κάποια ιστορικά γεγονότα ή εξαιτίας της παράξενης χρήσης από τον άνθρωπο. Τα περισσότερα από αυτά τα δέντρα τα επισκέπτονται δεκάδες χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο κάθε χρόνο.

1.Δέντρο τσαγιέρα (Teapot Baobab) , Μαδαγασκάρη


Έχει σχήμα μπουκαλιού και μοιάζει με τσαγιέρα (να γιατί ονομάστηκε έτσι!) Είναι περίπου 1200 ετών και χρειάζεται 117.000 λίτρα νερό ημερισίως.

2. Δέντρο πολυέλαιος, ΗΠΑ



Είναι 96 μέτρα ψηλό, βρίσκεται στην Καλιφόρνια. Το πλάτος του είναι 1,83 μ. και από μπροστά κανείς παρατηρεί μια τρύπα ύψους 2.06 μ που επιτρέπει ακόμα και σε ένα αυτοκίνητο να μπει μέσα (μόνο με 3$)

3. Cotton Tree, Σιέρα Λεόνε




Το Δέντρο είναι ένα τροπικό δέντρο, ένα ιστορικό σύμβολο της Freetown, η πρωτεύουσα της Σιέρα Λεόνε. Σύμφωνα με το μύθο, το «Δέντρο βαμβάκι" έχει αποκτήσει μεγαλύτερη σημασία από το 1792, όταν μια ομάδα πρώην σκλάβων, οι οποίοι είχαν αποκτήσει την ελευθερία τους πολεμώντας για την Βρετανία κατά τη διάρκεια του Αμερικανικού Πολέμου της Ανεξαρτησίας, εγκαταστάθηκαν σε αυτή την πόλη.

4. Lone Cypress Tree, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής




Το 1990 ο Kerry C. Smith, δήλωσε: «Η εικόνα του δέντρου έχει εμπορική σημασία για εμάς"

5. Chêne Chapelle, Γαλλία


Είναι μεταξύ 800 και 1200 ετών και το ύψος του φτάνει τα 15μ.

6. Sunland Baobab, Νότια Αφρική





Το δέντρο εκτιμάται ότι θα είναι περίπου 1060 χρονών. Ο κορμός του δέντρου αποτελείται από δύο συνδεδεμένα μέρη.

7. Angel Oak,ΗΠΑ



Ο Άγγελος Oak εκτιμάται ότι είναι άνω των 500 ετών, βρίσκεται 20 m ψηλά, μετρά 8,5 m στην περιφέρεια, και παράγει σκιά που καλύπτει 1.600 m2. Από την μια άκρη στην άλλη Η απόσταση είναι 57 μ.

http://www.travelstyle.gr

Σχόλια

  1. υπέροχες εικόνες,με τα μνημεία- Δένδρα της Γης...υπάρχουν και πολλά περισσότερα..αυτά είναι παράξενα..ιδιαίτερα..και παγκόσμια κληρονομιά....ευχαριστούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις