Οι 10 τροφές που θα σας παχύνουν

Ακολουθούν οι τροφές και οι συνήθειες που καλό είναι να απουσιάζουν από τη διατροφή μας, ώστε τουλάχιστον το καλοκαίρι του 2014 να είμαστε έτοιμοι για την παραλία. Διότι «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν, χάνουν πόντους..».


Όσο κι αν κάνετε δίαιτα, αν δεν αφαιρέσετε από τη διατροφή σας συγκεκριμένες τροφές, δεν θα καταφέρετε ποτέ να αποκτήσετε το σώμα που έχετε βάλει στόχο. Αν δεν πείτε αντίο στο άσπρο ψωμί και στη μαγιονέζα, δεν θα είστε ποτέ έτοιμοι για την παραλία, όσα καλοκαίρια και αν περάσουν. Αν δεν πάψετε να βασίζεστε στις γλυκαντικές ουσίες στερώντας τον οργανισμό σας από τη χαρά και την ικανοποίηση ενός μπακλαβά, δεν θα καταφέρετε και πολλά πράγματα.
Ακολουθούν οι τροφές και οι συνήθειες που καλό είναι να απουσιάζουν από τη διατροφή μας, ώστε τουλάχιστον το καλοκαίρι του 2014 να είμαστε έτοιμοι για την παραλία. Διότι «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν, χάνουν πόντους..»!
Σος στις σαλάτες
Ο καλύτερος τρόπος να μετατρέψετε την υγιεινή σας σαλάτα σε ένα ανθυγιεινό και παχυντικό γεύμα, είναι να την υπερκαλύψετε με σος, μέχρι να… ποτίσει και το τελευταίο φυλλαράκι ρόκας στο μπολ. Εάν δε είστε από εκείνους που δεν αντέχουν τη σαλάτα χωρίς λίγη σος, προτιμήστε μια βινεγκρέτ από ξύδι μπαλσάμικο και βάλτε την ξεχωριστά από τη σαλάτα για να ελέγχετε πόσο θα προσθέτετε κάθε φορά.
Για να αντιληφθείτε τη μεγάλη ζημιά της σος, πάρτε το παράδειγμα της σαλάτας του καίσαρα την οποία συνοδεύει σάλτσα, πολύ περισσότερη της μιας μερίδας, ενώ συχνά παραγγέλνουμε και έξτρα ποσότητα. Σε αυτή την τελευταία περίπτωση, χωρίς πολλή σκέψη επιβαρύνουμε το γεύμα μας με περίπου 600-800 θερμίδες. Όσο περίπου ή ίσως και λίγο περισσότερο από τις θερμίδες που αναλογούν σε ένα γενναίο burger από μεγάλη αλυσίδα fast-food.
Μαγιονέζα

«Η μαγιονέζα χρειάζεται για να νοστιμίσει λίγο το σάντουιτς»: Αυτό λέμε όλοι όταν μέσα στην άγνοιά μας προσθέτουμε απερίσκεπτα τις θερμίδες το δεκατιανό μας σάντουιτς. Ένα κουταλάκι μαγιονέζας έχει 90 θερμίδες και κανένας δε μένει στο ένα κουταλάκι. Αν πραγματικά θέλετε να αδυνατίσετε, κάντε αυτή την ερώτηση στον εαυτό σας και αν η απάντηση είναι θετική, φάτε το σάντουιτς σκέτο.
Άσπρο ψωμί
Το καλύτερο πράγμα που μπορεί να σας προσφέρει το άσπρο ψωμί, είναι να σας οδηγήσει στην αντικατάστασή του από το ψωμί ολικής άλεσης. Όσο καταναλώνετε άσπρο ψωμί, δεν θα αδυνατίσετε. Δεν υπάρχουν περιθώρια υπεκφυγών και αναβολών. Το άσπρο ψωμί ανεβάζει απότομα τα επίπεδα του ζαχάρου στο αίμα και όταν καταναλώνεται σε συχνή βάση μπορεί να οδηγήσει σε παχυσαρκία, προβλήματα στην καρδιά και διαβήτη. Εν ολίγοις η αντικατάστασή του από το μαύρο ψωμί, δεν είναι διαπραγματεύσιμη.
Αναψυκτικά
Όλοι το γνωρίζουν πια ότι τα αναψυκτικά δεν κάνουν σε τίποτα καλό. Παρά την κοινή αυτή αλήθεια, συνεχίζουμε να τα καταναλώνουμε επειδή μας αρέσει η γεύση και το καλοκαίρι μας δροσίζουν. Συνεχίζουμε έτσι να επιβαρύνουμε την καθημερινή μας διατροφή με εκατοντάδες θερμίδες τις οποίες με λίγη θέληση μπορούμε να αποφύγουμε.
Αναλογιστείτε λοιπόν, πόσα κιλά επιπλέον παίρνετε την εβδομάδα όταν πίνετε από ένα κουτάκι σε καθημερινή βάση.
Κέτσαπ

Το βασικό συστατικό της κέτσαπ είναι η ζάχαρη. Πιο συγκεκριμένα σε κάθε μερίδα κέτσαπ που βάζετε στα μακαρόνια ή τις πατάτες περιέχονται 8-10 γραμμάρια ζάχαρης, ενώ δεν έχει καθόλου λιπαρά και καθόλου πρωτεΐνες. Επιπλέον, η κέτσαπ δεν προσφέρει απολύτως τίποτα στον οργανισμό πέρα από αλάτι. Εν ολίγοις και επί της ουσίας είναι μια παντελώς άχρηστη τροφή που καλά θα κάνετε να ξεχάσετε μια για πάντα.
Τεχνητές γλυκαντικές ουσίες
Οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες, όπως η ασπαρτάμη, δεν έχουν μεν θερμιδική αξία, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν σας παχαίνουν με άλλο τρόπο. Οι μελέτες έχουν δείξει ότι τέτοιες ουσίες κάνουν τον οργανισμό να αποζητά ακόμα περισσότερο το γλυκό. Όταν το σώμα ικανοποιεί τη λιγούρα του για κάτι γλυκό αλλά δεν χορταίνει, ελλείψει των θερμίδων, συνεχίζει να αποζητά το γλυκό που θα του καλύψει όλο το πακέτο. Εν ολίγοις, αν είναι να φάτε γλυκό, προτιμήστε μια περιποιημένη πάστα, που θα ικανοποιήσει και την λιγούρα σας και τις θερμιδικές σας ανάγκες. Αρκεί να μην το παρακάνετε με την πάστα.
Φαγητό έξω
Όσο περισσότερες φορές τρώτε εκτός σπιτιού, τόσο δυσκολότερο είναι να ελέγξετε το βάρος σας. Τα περισσότερα πιάτα μαγειρεύονται σε βούτυρο ή άλλα λίπη, οι σαλάτες είναι πλημμυρισμένες από μαγιονέζα, πολλά πιάτα είναι τηγανιτά και όπου μπορεί να μπει ζάχαρη, μπαίνει. Εάν δεν μπορείτε να αποφύγετε το φαγητό στο εστιατόριο, προσπαθήστε κι άλλο...
Μπουκιές κοτόπουλου
Το κοτόπουλο είναι ένα υγιεινό πιάτο που προτείνεται στις περισσότερες δίαιτες από τους ειδικούς διατροφολόγους. Το παναρισμένο κοτόπουλο, που είναι και από τα διασημότερα πιάτα στα εστιατόρια, συνοδεία ποικιλίας από μπολάκια με σος, δεν είναι ένα υγιεινό πιάτο. Είναι αυτό που λέμε, παχυντικό πιάτο.
Καφές Latte

Ο καφές έχει συγκεκριμένη γεύση. Τη γεύση του καφέ. Όταν γεμίζει το ποτήρι από γάλα, βανίλια, σαντιγί και έξτρα ζάχαρη τότε δεν είναι καφές και αυτό μπορεί μεν να μην σας απασχολεί αλλά το πιθανότερο είναι να σας απασχολούν οι 500 θερμίδες που πάνε πακέτο με αυτόν.
Τυρί
Το τυρί κάνει καλό αρκεί να καταναλώνεται με μέτρο. Και η αλήθεια είναι πως στις σύγχρονες διατροφικές συνήθειες δεν καταναλώνεται με μέτρο. Τυρί στα μακαρόνια, τυρί στις πατάτες, τυρί στη σαλάτα, τυρί στο σάντουιτς, τυρί στο σουφλέ, τυρί στα λαχανικά, τυρί και στα γλυκά. Αφαιρέστε το από τα μισά και θα ανακαλύψετε ως δια μαγείας και άλλες γεύσεις πέραν της τυρένιας.

http://www.clickatlife.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις