Αυτά είναι τα 10 φυσικά θαύματα του πλανήτη μας!!


Αυτα ειναι τα 10 φυσικα θαυματα του πλανητη μας!!
Δεν έγιναν από ανθρώπινο χέρι, προκαλούν όμως το δέος και το θαυμασμό για τη δύναμη του φυσικού κόσμου...
Νο 10 Σαχάρα
Η μεγαλύτερη έρημος του κόσμου έχει έκταση σχεδόν όση οι ΗΠΑ. Εν αντιθέσει με την κοινή πεποίθηση, το μεγαλύτερο μέρος της δεν αποτελείται από άμμο και αμμόλοφους. Αυτά αποτελούν μόνον ένα μικρό κομματάκι της Σαχάρας. Το μεγαλύτερο τμήμα της είναι αχανείς, στέρφες, βραχώδεις εκτάσεις με ελάχιστη άμμο. Η έρημος Σαχάρα δέχεται μόλις 3 ίντσες βροχής το χρόνο ενώ υπάρχει περίπτωση να μη βρέξει ακόμη και για δεκάδες χρόνια.

Νο 9 Ακτή Ha Long
Το όνομα της θα πει "Ακτή των Δράκων που κατεβαίνουν". Είναι μια ακτή 120 χλμ στο βόρειο Βιετνάμ. Από τα νερά αναδύονται απότομα βραχώδη νησιά καλυμμένα με τροπική βλάστηση. Πολλά από τα νησάκια είναι εντελώς κούφια στο εσωτερικό τους.

Νο 8 Όρος Έβερεστ
Η κορυφή του κόσμου στα 8.848 μέτρα. Ελκύει χιλιάδες ορειβάτες κάθε χρόνο. Ωστόσο δεν τα καταφέρνουν όλοι. Το θέαμα παγωμένων πτωμάτων κοντά στα ορειβατικά μονοπάτια δεν είναι σπάνιο.

Νο 7 Ανταρκτική
Είναι η πιο κρύα, ξηρή και ανεμοδαρμένη ήπειρος του πλανήτη. Βασικά είναι μια παγωμένη έρημος. Το 98% του εδάφους της καλύπτεται από πάγο και κλιματολογικά θεωρείται έρημος (όχι η έρημος δεν είναι απαραίτητα καυτή, είναι απλά... έρημη: βλάστησης, ζωής κλπ). Είναι σαφώς πιο παγωμένη από την Αρκτική (το Βόρειο Πόλο) και μόνον στις ακτές της ζουν πιγκουίνοι, φάλαινες, όρκες και φώκιες.

Νο 6 Ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος
Το μεγαλύτερο κοραλλιογενές οικοσύστημα του πλανήτη εκτείνεται σε μήκος άνω των 3.000 χιλιομέτρων. Είναι ο μόνος ύφαλος που είναι ορατός από το διάστημα.

Νο 5 Γκραν Κάνυον
Μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές ατραξιόν των ΗΠΑ, έχει σκαφτεί εδώ και εκατομμύρια χρόνια με... επιμονή και υπομονή από τα νερά τουποταμού Κολοράδο.


Νο 4 Καταρράκτες Ιγκουαζού
Οι εντυπωσιακοί καταρράκτες αποτελούν φυσικό σύνορο μεταξύ Βραζιλίας και Αργεντινής. Πρόκειται για 275 (!) καταρράκτες συνολικά που βρίσκονται κατά μήκος του ποταμού Ιγκουαζού. Το μέσο ύψος κάθε καταρράκτη είναι 64 μέτρα. Ενώ ο πιο ψηλός είναι ο λεγόμενος "Λαιμός του Διαβόλου" με ύψος 82 και πλάτος 150 μέτρα.

Νο 3 Ποταμός Αμαζόνιος
Ο μεγαλύτερος ποταμός του κόσμου από άποψη όγκου νερών έχει το 1/5 του συνόλου των νερών όλων των ποταμών του κόσμου. Η βιοποικιλότητα του είναι απαράμιλλη ενώ το τεράστιο τροπικό δάσος που τον περιβάλει είναι το 50% των εναπομείναντων τροπικών δασών του πλανήτη.

Νο 2 Νησιά Γκαλαπάγκος
Το μικρό αρχιπέλαγος των ηφαιστειογενών νησιών ανήκει στο κράτος του Εκουαδόρ. Ωστόσο είναι αρκετά απομονωμένα, απέχουν 1.000 χλμ από τις ακτές της αμερικανικής ηπείρου. Η βιοποικιλότητα των Γκαλαπάγκοςείναι εντυπωσιακή και αποτέλεσε την πηγή έμπνευση του Δαρβίνου και της περίφημης θεωρίας του περί Φυσικής Εξέλιξης.

Νο 1 Σερενγκέτι
Εκτείνεται από τη βορειοδυτική Τανζανία μέχρι τη νοτιοδυτική Κένυα. Είναι το μεγαλύτερο οικοσύστημα θηλαστικών και σε αυτό γίνονται τα σημαντικότερα και πιο εντυπωσιακά σαφάρι του κόσμου.

Πηγή: http://www.news.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις