Οι 10 μεγαλύτερες επιτυχίες των Rolling Stones

Δεν υπάρχουν πολλά λόγια που να μην έχουν γραφτεί για τους Rolling Stones. Στις δεκαετίες που υφίστανται ως συγκρότημα, καταφέρνουν να είναι πάντα στην πρώτη γραμμή. Με αφορμή τη δυναμική τους επιστροφή και τη σαρωτική τους εμφάνιση στο φετινό Glastonbury, ας θυμηθούμε τα 10 πιο κλασικά κομμάτια τους. 

 


- Time on My Side (1964)
Το πρώτο top 10 hit των Stones στις Η.Π.Α., είχε συμπεριληφθεί στο album «1235» και είναι μια διασκευή του Jerry Ragovoy, που ηχογραφήθηκε για πρώτη φορά από τον τρομπετίστα Kai Winding το 1963.
Ακούστε το τραγούδι εδώ
- (I Can’t Get No) Satisfaction (1965)
Το πιο γνωστό ίσως κομμάτι των Stones, πήγε στην κορυφή των αμερικανικών charts και βρίσκεται στη 2η θέση στη λίστα με τα 500 καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών, σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone. Σύμφωνα με τον Jagger, με αυτό το τραγούδι, το συγκρότημα μεταπήδησε από μια απλή μπάντα στο τεράστιο σχήμα που έγιναν στη συνέχεια.
Ακούστε το τραγούδι εδώ

- Get Off My Cloud (1965)
Γραμμένο από τους Mick Jagger και Keith Richards ήταν ουσιαστικά, η συνέχεια στη σαρωτική επιτυχία του «Satisfaction» και όπως ήταν λογικό, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.
Ακούστε το τραγούδι εδώ
- Paint It Black (1966)
Ένα από τα πιο γνωστά κομμάτια των Stones, το απαισιόδοξο αυτό τραγούδι έχει γνωρίσει άπειρες διασκευές, από τους Duran Duran μέχρι τους U2…
Ακούστε το τραγούδι εδώ
- Ruby Tuesday (1967)
Ένα από τα αγαπημένα κομμάτια των fans των Stones, αναφέρεται σύμφωνα με φήμες σε μια groupie που ο Keith Richards ήξερε.
Ακούστε το τραγούδι εδώ

- Jumping Jack Flash (1968)
Το συγκεκριμένο κομμάτι απολαμβάνει τη 2η θέση στη λίστα με τα καλύτερα κιθαριστικά tracks όλων των εποχών, σύμφωνα με το περιοδικό Q και ενέπνευσε τον τίτλο μιας ταινίας της Whoopi Goldberg.
Ακούστε το τραγούδι εδώ
- Angie (1973)
Το κομμάτι που αναφέρεται σε μια χαμένη αγάπη, σέρνει μια μεγάλη ιστορία πίσω του ή μάλλον πολλές και διαφορετικές εκδοχές. Άλλοι λένε ότι γράφτηκε για τη γυναίκα του David Bowie, Angela, με την οποία ο Jagger ήταν αρκετά κοντά ή για την ερωμένη του Keith Richards Annita Pallenberg ή ακόμα και την κόρη που απέκτησαν οι δυο τους, Angela.
Ακούστε το τραγούδι εδώ
- Miss You (1978)
Εμπνευσμένο από το διαζύγιο του Jagger με την πρώτη του γυναίκα Bianca, έφτασε στην 1η θέση των αμερικανικών charts.
Ακούστε το τραγούδι εδώ
- Start Me Up (1981)
Από το album «Tattoo You», είναι ένα από τα αγαπημένα τραγούδια των Stones για να ανοίγουν τις συναυλίες τους, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί ακόμα και από τη Microsoft.
Ακούστε το τραγούδι εδώ

- Mixed Emotions (1989)
To τελευταίο μέχρι στιγμής top 10 single των Stones στις Η.Π.Α., βρισκόταν στο album «Steel Wheels», που κυκλοφόρησε μετά από ένα διάλειμμα της μπάντας, στο οποίο ο Jagger και ο Richards ασχολήθηκαν με τις solo καριέρες τους.
Ακούστε το τραγούδι εδώ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις