Oι καλύτερες μπάντες της δεκαετίας '90

Τα 90s ήταν μια δεκαετία που οι σημερινοί τριαντάρηδες θα μνημονεύουν. Και ένας από τους λόγους είναι και η μουσική τους. Τα χρόνια αυτά γνωρίσαμε κάποιες από τις σημαντικότερες μπάντες, που νικούν κατά κράτος τη σημερινή μουσική σοδειά. Ας θυμηθούμε μερικά από τα συγκροτήματα που σημάδεψαν τη ζωή μας...


Nirvana
Τι να πει κανείς για το συγκρότημα που καθόρισε τη γενιά των 90s και που ο αδικοχαμένος frontman του Kurt Cobain έμελε να γίνει το σύμβολο της; Μαζί με τους Pearl Jam και τους Mudhoney υπήρξαν οι πρωτοπόροι του grunge κινήματος και αιώνιοι εκφραστές των προβληματισμένων εφήβων, που στο πρόσωπο του Cobain έβλεπαν τον εαυτό τους.
Smashing Pumpkins

Με frontman τον χαρισματικό Billy Corgan, η μπάντα δεν δίσταζε να πειραματιστεί από το gothic μέχρι τη grunge, πάντα κρατώντας ένα σκοτεινό, μυστηριώδες προφίλ. Τα τραγούδια τους είναι άλλοτε γλυκόπικρα, άλλοτε γεμάτα οργή και πόνο, πότε αθώα και πότε προκλητικά, όπως το «Ava Adore».
Pearl Jam
Τα τραγούδια της μπάντας από το Seattle, είναι μικρές συγκλονιστικές ιστορίες, για την ενηλικίωση, για ευαίσθητα θέματα όπως το bullying, («Jeremy»), την παιδική κακοποίηση («Alive») και τον έρωτα «Black».
The Cranberries

Οι Ιρλανδοί με τη μαγική φωνή της Dolores O’ Riodan, έχουν ένα πιστό κοινό που λατρεύει τις μπαλάντες τους, αλλά και τα σκοτεινά τους τραγούδια, όπως το «Salvation» και φυσικά την πολιτικοποιημένη πλευρά τους, με το ίσως πιο γνωστό κομμάτι τους, το «Zombie», για τις βομβιστικές επιθέσεις του IRA στο Warrington.
The Goo Goo Dolls
Αν και στη χώρα μας δεν έγιναν γνωστοί πάρα μόνο μέσα από το κομμάτι «Iris», που έγινε τεράστια επιτυχία, το συγκρότημα από το Buffalo, συνδύαζε άψογα εκκεντρικότητα και λυρισμό.
Radiohead

Δεν είναι και λίγο το album σου να είναι στην πρώτη θέση με τα καλύτερα albums των 90s («Ok Computer»). Το συγκρότημα του Thom Yorke, έκανε τη μελαγχολία οικεία και έβγαλε τραγούδια που χαράχτηκαν ανεξίτηλα στην καρδιά του κοινού, ανάμεσα τους το «Street Spirit», το «Creep» και το «Exit Music (For A Film)».
Garbage
Η Σκωτσέζα Shirley Manson, ως frontwoman του group, αναδείχτηκε σε αγαπημένη rock παρουσία, με το διαφορετικό της στυλ και την ιδιαίτερη φωνή της. Από το «Queer», μέχρι το ηλεκτρονικό «Push It», οι Garbage είχαν πάντα να παραδώσουν εξαιρετικά κομμάτια συνοδευόμενα από live- εμπειρίες.
 http://www.clickatlife.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις