14 περίεργοι δρόμοι από ολόκληρο τον κόσμο

Δείτε 14 από τους πιο περίεργους δρόμους που έχουν κατασκευαστεί σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Ένας δρόμος στην Κίνα με ένα σπίτι στη μέση του και 13 ακόμα από τις πιο περίεργες λεωφόρους του πλανήτη.
14 περίεργοι δρόμοι από ολόκληρο τον κόσμο (1)
Η ακλόνητη αντίσταση ενός πεισματάρικου ηλικιωμένου ζευγαριού οδήγησε στο να φτιαχτεί ένας δρόμος γύρω από το σπίτι τους στην περιοχή Γουενλίνγκ, στην επαρχία Ζεγιάνγκ, στην Κίνα. Το ζευγάρι αρνήθηκε να υπογράψει μία συμφωνία που θα επέτρεπε στην κατεδάφιση του σπιτιού τους, υποστηρίζοντας πως η αποζημίωση που τους έδιναν δεν ήταν αρκετή για να καλύψει το κόστος της ανακατασκευής. Έτσι, οι αρχές αποφάσισαν να προχωρήσουν το έργο, με το σπίτι να παραμένει στη μέση του δρόμου.
Ωστόσο αυτή η περίπτωση απέχει πολύ από το να αποτελεί τον πιο περίεργο δρόμο στον πλανήτη. Διαβάστε παρακάτω για περισσότερες τρελές λεωφόρους, απίθανες διαβάσεις και αστείους κόμβους.
Ο “διάδρομος γκρεμός” Γκουαολιάνγκ, Κίνα
14 περίεργοι δρόμοι από ολόκληρο τον κόσμο (2)
Το σπίτι στην περιοχή Γουενλίνγκ απέχει πολύ από το να βρίσκεται στον πιο περίεργο δρόμο της Κίνας. Αυτός ο τρομακτικός “διάδρομος στο γκρεμό” που έχει μήκος 1250 μέτρα, ύψος 5 και πλάτος 4, είναι “κρεμασμένος” 110 μέτρα ψηλά σ’ έναν γκρεμό στην επαρχία Χενάν, και τον διασχίζουν μόνο οι πιο τολμηροί οδηγοί.
Κατασκευάστηκε το 1972 από 14 κατοίκους του κοντινού χωριού Γκουαολιάνγκ, που ήταν τόσο απογοητευμένοι που η μοναδική διαδρομή προς τον απομονωμένο οικισμό τους ήταν μία κάτι σαν… πτήση πάνω σε 720 απότομα σκαλιά, που πήραν τελικά την κατάσταση στα χέρια τους.
Ο τοπικός άντρας Σεν Μινγκξλέν οδήγησε 13 εργάτες στο να πελεκίσουν έναν δρόμο μέσα τον βράχο, παρά το γεγονός πως δεν είχαν καθόλου ηλεκτρικό ή μεγάλα μηχανήματα. Χρειάστηκαν πέντε χρόνια για να ολοκληρώσουν τον “διάδρομό” τους, που είναι διάσπαρτος με 35 τρύπες σε μέγεθος παράθυρου, από τα οποία πέταγαν τις πέτρες το διάστημα της κατασκευής. Οι άντρες χρησιμοποίησαν 10 τόνους από τρυπάνια και 4.000 σφυριά για να ολοκληρώσουν το επιχείρημά τους, με έναν άντρα να πεθαίνει όταν γλίστρησε και έπεσε στο κενό.
North Yungas Highway, Βολιβία
14 περίεργοι δρόμοι από ολόκληρο τον κόσμο (3)
Ο δρόμος North Yungas στην Βολιβία είναι ακόμα ένας από τους πιο διάσημους που βρίσκονται στην άκρη ενός γκρεμού. Αυτός ο χωμάτινος δρόμος συνδέει την Λα Παζ με την Λεκάνη του Αμαζονίου, και είναι τόσο στενός σε ορισμένα σημεία που μπορεί να προκαλέσει περίεργες “πρόσωπο με πρόσωπο” συναντήσεις ανάμεσα σε οχήματα σ’ αυτό το απόκρημνο πέτρινο μέρος, όπως δείχνει και η παραπάνω φωτογραφία.
Trollstigen, Νορβηγία
14 περίεργοι δρόμοι από ολόκληρο τον κόσμο (4)
Αυτός ο φιδωτός δρόμος στην Νορβηγία είναι γνωστός ως Trollstigen, που στα Αγγλικά σημαίνει, το “μονοπάτι του καλικάντζαρου”. Είναι μία μεγάλη τουριστική ατραξιόν της περιοχής Ραούμα της χώρας, και έχει κλίση 9% και έντεκα φουρκέτες.
Γέφυρα Storseisundet, Atlantic Ocean Road, Νορβηγία
14 περίεργοι δρόμοι από ολόκληρο τον κόσμο (5)
Επίσης στη Νορβηγία βρίσκεται αυτή η με υποστηρίγματα γέφυρα που μοιάζει να “βουτάει”, και η οποία αποτελεί κομμάτι μίας διαδρομής που περνάει μέσα από μία αλυσίδα από νησιά στα βόρεια της χώρας.
Lombard Street, Σαν Φρανσίσκο, Αμερική
14 περίεργοι δρόμοι από ολόκληρο τον κόσμο (6)
Καμία λίστα από ασυνήθιστους δρόμους δεν θα ήταν πλήρης χωρίς τον στριφτό δρόμο Lombard του Σαν Φρανσίσκο, που έχει καταγραφεί ως πιο στρεβλός στον κόσμο.
Baldwin Street, Νέα Ζηλανδία
14 περίεργοι δρόμοι από ολόκληρο τον κόσμο (7)
Ο δρόμος Baldwin στην περιοχή Ντούνεντιν στη Νέα Ζηλανδία έχει την διάκριση να είναι ο πιο απότομος αστικός δρόμος στον κόσμο, με κλίση 35%.
Umeda Exit, Hanshin Expressway, Ιαπωνία
14 περίεργοι δρόμοι από ολόκληρο τον κόσμο (8)
Ενώ οι Κινέζοι έχουν όρεξη να φτιάξουν ένα δρόμο γύρω από ένα κτίριο, οι Ιάπωνες φαίνεται πως προτιμούν να χτίσουν ένα κτίριο γύρω από ένα δρόμο. Η έξοδος Umeda στον αυτοκινητόδρομο Hanshin στην Οσάκα, περνάει μέσα από το κτίριο Gate Tower της πόλης.
Λειψία/Halle Airport Bridge, A14, αυτοκινητόδρομος, Γερμανία
14 περίεργοι δρόμοι από ολόκληρο τον κόσμο (9)
Αυτός ο δρόμος στην Λειψία περνάει κάτω από το αεροδρόμιο της πόλης, κάτι που σημαίνει πως τα οχήματα συχνά οδηγούν κάτω από αεροπλάνα που τροχοδρομούν!
Magic Roundabout, Σουίντον, Βρετανία
14 περίεργοι δρόμοι από ολόκληρο τον κόσμο (10)
Το “The Magic Roundabout” στο Σουίντον της Βρετανίας πήρε το όνομά του από ένα θρυλικό Βρετανικό παιδικό τηλεοπτικό show και πρέπει να κατατάσσεται ως μία από τις πιο αχρείαστα μπερδεμένες κυκλικές διασταυρώσεις στον κόσμο.
Κόμβος Judge Larry Pregerson, Καλιφόρνια, Αμερική
14 περίεργοι δρόμοι από ολόκληρο τον κόσμο (11)
Όσο αφορά τους δαιδαλώδης κυκλοφοριακούς κόμβους, το Magic Roundabout δεν έχει καμία σχέση με το περίπλοκο μπέρδεμα από πλατφόρμες και εξόδους στον κόμβο Judge Harry Pregerson στην Καλιφόρνια.
Grimsel Pass, Ελβετία
14 περίεργοι δρόμοι από ολόκληρο τον κόσμο (12)
Το φιδωτό πέρασμα Grimsel στην περιοχή Upper Rhone Valley της Ελβετίας βοηθάει τους οδηγούς να διασχίσουν τις απότομες βουνοπλαγιές της περιοχής.
Atlas Mountains Road, Μαρόκο
14 περίεργοι δρόμοι από ολόκληρο τον κόσμο (13)
Αυτό το όμορφο (αν και τρομακτικό) κομμάτι του δρόμου βρίσκεται στην περιοχή Torda Gorge στα εκπληκτικά βουνά Άτλας στο Μαρόκο.
Passo dello Stelvio, Ιταλία
14 περίεργοι δρόμοι από ολόκληρο τον κόσμο (14)
Το Passo dello Stelvio, που βρίσκεται σε υψόμετρο 2.757 μέτρων, αποτελεί το ψηλότερο ασφαλτωμένο πέρασμα στις Ανατολικές Άλπεις. Έχει έναν εκπληκτικό αριθμό από 60 φουρκέτες, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να χαρακτηριστεί ως “ο καλύτερος δρόμος για οδήγηση στον κόσμο” από το Βρετανικό τηλεοπτικό πρόγραμμα Top Gear.
Πηγή: msn.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις