Παράξενοι νόμοι

Παραξενοι νομοι: Σ' αυτα τα μερη του κοσμου ισχυουν και μη γελας!
Όσο παράξενοι κι' αν μας φαίνονται, αυτούς τους νόμους πρέπει να τους γνωρίζουμε πριν ταξιδέψουμε στα παρακάτω μέρη του κόσμου!
  • Απαγορεύετε να σταματάς το αμάξι σου στους αυτοκινητόδρομους…
Στη Γερμανία, απαγορεύεται αυστηρότατα να σταματάς και να βγαίνεις από το αμάξι σου στην εθνική οδό για οποιονδήποτε λόγο! Η παράβαση τιμωρείται με πρόστιμο 100.
  • Απαγορεύετε να ταΐζεις τα περιστέρια…

Τα περιστέρια στην πλατεία του Αγίου Μάρκου στην Βενετία έχουν γίνει πια τοπικά αξιοθέατα, όπως και το Παλάτι των Δόγηδων. Όμως, υπάρχει νόμος, που απαγορεύει αυστηρά να τα ταΐζεις! Στην καλύτερη περίπτωση, θα πληρώσεις πρόστιμο 50-60, και στη χειρότερη περίπτωση η ποινή μπορεί να φτάσει έως… 6.000!
  • Απαγορεύετε να πληρώνεις τον λογαριασμό με ψηλά…

Στον Καναδά από το 1985 δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα ψηλά  για να πληρώσεις  τον λογαριασμό σου. Δεν υπάρχει επίσημη ποινή για αυτό, άλλα δεν θα τα δεχτεί κανείς!
  • Απαγορεύονται τα φιλία στους σιδηροδρομικούς σταθμούς…

Από το 1910 στη Γαλλία δεν επιτρέπεται να φιλιούνται οι επιβάτες των τρένων! Ο λόγος είναι απλός: Αν ξεκινήσουν οι Γάλλοι τα ρομαντικά τους - χάνουν την αίσθηση της ώρας και αργούν να μπούν στο τρένο. Έτσι δημιουργούν πρόβλημα στο πρόγραμμα των αφίξεων.
  • Απαγορεύεται να μασάς τσίχλα...

Στη Σιγκαπούρη, μερικές φορές ,οι νόμοι φθάνουν στο σημείο του παραλογισμού ή και όχι...! Έτσι, επειδή όλοι πετάνε τις τσίχλες στο δρόμο αντί στα σκουπίδια, και τα πουλιά έπειτα, νομίζοντας ότι αυτά είναι κομματάκια ψωμιού, τα τρώνε και πνίγονται πάνω στον ενθουσιασμό τους! Η μόνη λύση λοιπόν ήταν να απαγοερεύσουν στους ανθρώπους να μασάνε τσίχλα!

Πηγή: www.pinterest.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις