8 έξυπνοι τρόποι για να… απαλλαγείτε από 8 συχνές ασθένειες

8 έξυπνοι τρόποι για να...απαλλαγείτε από 8 συχνές ασθένειες (4)
Από το καρκίνο και τον διαβήτη μέχρι την ημικρανία και τους πόνους στην μέση υπάρχουν δεκάδες φάρμακα και ακόμα περισσότερες προτάσεις θεραπείας που υπόσχονται να διώξουν τον πόνο μια για πάντα.

Πόσες από αυτές όμως όντως ισχύουν; Δείτε μερικούς απλούς καθημερινούς τρόπους αντιμετώπισης του πόνου, χωρίς ωστόσο αυτό να συνεπάγεται ότι πρέπει να παραβλέπετε τις όποιες έγκυρες ιατρικές συμβουλές.
1. Για να διατηρήσετε το πεπτικό σας σύστημα σε εγρήγορση και να μην έρχεστε αντιμέτωποι με δυσάρεστα προβλήματα του εντέρου, δοκιμάστε να καταναλώνετε περισσότερες φυτικές ίνες, σε καθημερινή βάση.
Αυτό λειτουργεί και προληπτικά κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου και μπορεί να διευκολύνει προβλήματα δυσκοιλιότητας, ενώ συμβάλλει και στην μείωση εμφάνισης του συνδρόμου του ευερέθιστου εντέρου. Επιπλέον θα επωφεληθείτε με χαμηλότερη χοληστερόλη, υψηλότερη ενέργεια, απώλεια βάρους, και ενδεχομένως ακόμη και ένα χαμηλότερο κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων.
8 έξυπνοι τρόποι για να...απαλλαγείτε από 8 συχνές ασθένειες (8)
2. Οργανικά μούρα, βατόμουρα και φράουλες έχουν αντικαρκινικές δράσεις καθώς περιέχουν έναν αριθμό φυτοχημικών που μπορούν να προστατεύσουν από τον καρκίνο, σε γενικότερα πλαίσια.
Πρόσφατες έρευνες έδειξαν μάλιστα ότι η κατανάλωσή τους μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου στον οισοφάγο, το παχύ εντέρο αλλά και τον καρκίνο του στόματος.
8 έξυπνοι τρόποι για να...απαλλαγείτε από 8 συχνές ασθένειες (1)
3. Αν είστε από αυτούς που υποφέρουν από πίεση, επιχειρήστε να περπατήστε τουλάχιστον 10.000 βήματα τη μέρα και κρατήστε «λογαριασμό» με τις ειδικές συσκευές που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Εάν κρατήσετε το πρόγραμμα αυτό για μερικές εβδομάδες θα παρακολουθήσετε ότι η πίεση σας θα είναι σε χαμηλότερα επίπεδα.
8 έξυπνοι τρόποι για να...απαλλαγείτε από 8 συχνές ασθένειες (5)
4. Η νέα τεχνολογία αν και απόλυτα χρήσιμη…αχρηστεύει τη μνήμη μας, καθώς δεν προλαβαίνει ο εγκέφαλος να αποσπάσει και κυρίως να συγκρατήσει το πλήθος των πληροφοριών. Κλείστε οποιαδήποτε συσκευή τεχνολογικής πληροφόρησης κάθε μέρα μετά τις 7 μ.μ., δίνοντας χρόνο στον εγκέφαλό σας να αφομοιώσει τις πληροφορίες και θα δείτε τη μνήμη σας να ανακάμπτει.
8 έξυπνοι τρόποι για να...απαλλαγείτε από 8 συχνές ασθένειες (7)
5. Για να αποφύγετε τον διαβήτη, σύμφωνα με το Ηealth, πρέπει να …πλένετε τα δόντια σας τουλάχιστον μία φορά τη μέρα. Με τον τρόπο αυτό θα μειώσετε την αντίδραση που κάνει τα αιμοφόρα αγγεία πιο ευάλωτα στον διαβήτη και σε φλεγμονές.
8 έξυπνοι τρόποι για να...απαλλαγείτε από 8 συχνές ασθένειες (6)
6. Αν έχετε σκοπό να τα εκατοστήσετε (και όχι μόνο μία φορά) κάντε τον ύπνο σας προτεραιότητα και κοιμηθείτε τουλάχιστον 7-8 ώρες καθημερινά.
Υπάρχουν αρκετές ιατρικές αναφορές που κάνουν λόγω για τις βλαβερές επιπτώσεις της στέρησης ύπνου, οι οποίες κατά βάση ενισχύουν την αντίσταση της ινσουλίνης. Επιπλέον οι ίδιες αναφορές παρουσιάζουν στατιστικές όπου άτομα που κοιμούνται λίγες ώρες πεθαίνουν πρόωρα.
8 έξυπνοι τρόποι για να...απαλλαγείτε από 8 συχνές ασθένειες (2)
7. Η μόνη λύση για να καταφέρετε να απαλλαγείτε από τους δυσάρεστους πόνους της μέσης και της πλάτης είναι να ενισχύσετε τη σπονδυλική σας στήλη.
Μάλιστα αρκετά παραδείγματα δείχνουν ότι ο πόνος αυτός δεν οφείλεται μόνο σε αδύναμους μυς της πλάτης αλλά στην αδυναμία του πυρήνα αυτών των μυών. Ένας γυμναστής είναι ειδικός να σας συμβουλεύσει για το ποιες είναι οι κατάλληλες ασκήσεις για να απαλλαγείτε από αυτό.
8 έξυπνοι τρόποι για να...απαλλαγείτε από 8 συχνές ασθένειες (3)
8. Η αιώνια γυναικεία δικαιολογία ότι «όχι απόψε, έχω πονοκέφαλο, αγάπη μου» καταρρίπτεται πανηγυρικά καθώς ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από ημικρανίες είναι να κάνετε σεξ. Και ο λόγος είναι ότι στην ουσία «διώχνετε» την πίεση που προκαλούν τα αιμοφόρα αγγεία από τον εγκέφαλο σε άλλα μέρη του σώματος. Αποτελέσματα έρευνας δείχνουν ότι ποσοστό 66% των γυναικών, που ξεκινούν να κάνουν σεξ μόλις αρχίζουν τα πρώτα συμπτώματα της ημικρανίας, αποφεύγουν ολοκληρωτικά τον πονοκέφαλο.
Πηγή: clickatlife.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις