Πονάει το κεφάλι σας;

Το κεφάλι σας πάει να σπάσει; Η αντανακλαστική αντίδραση είναι να ψάξετε τα χάπια σας, ειδικά αν ανήκετε σε αυτούς που έχετε τον πονοκέφαλο συχνό «πελάτη».

Επειδή όμως η συχνή χρήση αυτών των φαρμάκων τελικά μειώνει την επίδρασή τους και κάνει τον εγκέφαλο πιο ευαίσθητο στον πόνο, πρέπει να αναπτύξουμε και άλλες στρατηγικές. Πώς μπορούμε λοιπόν να ενισχύσουμε τη φαρμακευτική αγωγή με την κατάλληλη συμπεριφορά; Ας ξεκαθαρίσουμε τα βασικά…

Είναι πονοκέφαλος ή ημικρανία;

Για να ξεκαθαρίσετε αν αυτό που έχετε είναι πονοκέφαλος ή ελαφριά ημικρανία μπείτε στη διαδικασία να καταγράψετε πόσες ημέρες χωρίς πονοκέφαλο έχετε για έναν μήνα. Αν έχετε πάνω από 25 ημέρες χωρίς πονοκέφαλο, τότε τα παυσίπονα είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν το περιστασιακό αυτό πρόβλημα. Αν οι μέρες χωρίς πονοκέφαλο είναι λιγότερες από 25, τότε μάλλον έχετε πρόβλημα με ημικρανίες και πρέπει να ακολουθήσετε πιο εστιασμένη θεραπεία. Επίσης, ελέγξτε το ιγμόρειο σας γιατί και αυτό αποτελεί πηγή πονοκεφάλων.

Το χασμουρητό προειδοποιεί

Το συχνό χασμουρητό μπορεί να είναι ένδειξη της τάσης ενός ανθρώπου για ημικρανία. Το ίδιο είναι η ναυτία στο ταξίδι, το hangover ύστερα από την κατανάλωση μόνο ενός ποτού αλλά και ο αυξημένος εκνευρισμός των γυναικών πριν από την περίοδο. Οι ειδικοί θεωρούν τους πονοκεφάλους έντασης ως μια λιγότερο έντονη μορφή ημικρανίας. Αν πιστεύετε λοιπόν ότι τα παραπάνω σας πάνε προς ημικρανία, πάρτε ένα παυσίπονο και στη συνέχεια περάστε στο προληπτικό πλάνο. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να μειώσετε τους παράγοντες που έχετε διαπιστώσει ότι σας προκαλούν τις ημικρανίες.

Αποφύγετε το τυρί, φάτε μπανάνες

Η καφεΐνη είναι ένας κοινός πυροδότης ημικρανιών, οπότε αποφύγετε ό,τι έχει μέσα κακάο και καφεΐνη. Μπορεί στην αρχή να πάθετε πονοκέφαλο μόνο και μόνο εξαιτίας του στερητικού από τον καφέ, για παράδειγμα, αλλά στη συνέχεια η μικρότερη συχνότητα πονοκεφάλων θα σας ανταμείψει. Ενας άλλος παράγοντας που τροφοδοτεί τις ημικρανίες είναι το τυρί. Οι ειδικοί συστήνουν τις μπανάνες αλλά και γενικά τους υδατάνθρακες επειδή διατηρούν τα επίπεδα του σακχάρου σε σταθερά επίπεδα.

Πολλά υγρά

Αλλες τακτικές πρόληψης είναι τα συχνά γεύματα, αλλά και η κατανάλωση τριών λίτρων υγρών την ημέρα για την αποφυγή αφυδάτωσης, η οποία επίσης συμβάλλει σε πονοκεφάλους. Τέλος, φροντίστε να ακολουθείτε με θρησκευτική ευλάβεια τη ρουτίνα σας, κυρίως όσον αφορά τον ύπνο σας. Οι αλλαγές στον ύπνο έχουν μεγάλη επίδραση στον υποθάλαμο του εγκεφάλου, την περιοχή που καθορίζει τις ισορροπίες των ορμονών. Οταν εκεί επικρατεί ανισορροπία, τότε έρχεται και ο πονοκέφαλος.

Καθίστε με ίσιο το κορμί!

Οταν καθόμαστε με το κορμί μας κυρτωμένο προς τα εμπρός, τότε η θέση του κεφαλιού μας τεντώνει τον λαιμό και τα νεύρα του. Αυτό από μόνο του μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους. Η καλύτερη στάση είναι να κάθεστε με τα πέλματα να πατάνε καλά στο έδαφος και τα γόνατα να είναι ευθεία μπροστά.

Πιάστε το στην αρχή του!
Οταν μια ημικρανία είναι στην αρχή της μπορεί να αντιμετωπιστεί και από τα απλά παυσίπονα. Η ιμπουπροφένη δείχνει να έχει καλύτερα αποτελέσματα επειδή επιδρά σαν αντιφλεγμονώδες. Αν όμως δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τη ναυτία που συνοδεύει την ημικρανία, τότε θα πρέπει να επιλέξετε ένα παυσίπονο που αντιμετωπίζει και τη ναυτία. Για να δράσουν όλα αυτά, θα πρέπει να τα πάρετε με την πρώτη ένδειξη πονοκεφάλου.
Έχεις πονοκέφαλο και είσαι στην Μοζαμβίκη; Μην μιλήσεις! | Madata ...
Espressonews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις