8 συνήθειες που πρέπει να κόψετε για να χάσετε βάρος

Κάνετε γυμναστική και προσέχετε τη διατροφή σας αλλά παρόλα αυτά δεν βλέπετε τη ζυγαριά να κατεβαίνει με τον επιθυμητό ρυθμό;

Διατροφολόγοι μας αποκαλύπτουν 8 συνήθειες που πρέπει να κόψουμε για να δούμε τα επιθυμητά αποτελέσματα στο σώμα μας.

1. Κατ’ αρχήν, το τσιμπολόγημα μπροστά στην τηλεόραση είναι μια συνήθεια που πρέπει να την ξεχάσετε!
Σνακ όπως τσιπς, ποπ κορν και φιστίκια μπορούν άνετα να αντικατασταθούν με μια χούφτα φουντούκια ή αμύγδαλα! Και τις βιταμίνες σας θα πάρετε και θα παραμείνετε χορτάτες.
2. Αν θέλετε να χάσετε βάρος τότε πάψτε να αγνοείτε τις φυτικές ίνες.
Φαγητά όπως τα όσπρια, οι ξηροί καρποί και τα προϊόντα ολικής άλεσης έχουν τη δυνατότητα να σας κρατήσουν χορτάτες δημιουργώντας κορεσμό. Επίσης, σταθεροποιούν το ζάχαρο στο αίμα και σας προστατεύουν από το συνεχές τσιμπολόγημα. Οι διατροφολόγοι συστήνουν να καταναλώνουμε 25 με 35 γραμμάρια από ίνες, καθημερινά.
3. Σταματήστε να μαγειρεύετε ...τυχαία.
Μαγειρέψτε με μέτρο. Όταν λέμε μέτρο, εννοούμε να χρησιμοποιείτε μεζούρα (φλιτζανάκι μέτρησης) για να υπολογίσετε την ποσότητα του φαγητού που θα καταναλώσετε. Τα περισσότερα προϊόντα αναγράφουν στη συσκευασία τους τις θερμίδες που λαμβάνει κανείς καταναλώνοντας100 γραμμάρια. Έτσι, μπορείτε να υπολογίσετε πόσες θερμίδες θα πάρετε συνολικά χωρίς κόπο.
4. Πάψτε να κάνετε πως δεν... βλέπετε τις θερμίδες των υγρών.
Έτσι όπως υπολογίζετε τις θερμίδες των τροφών, μετρήστε και εκείνες των χυμών, των καφέδων, των smoothies και οποιοδήποτε άλλων υγρών που καταναλώνετε. Για παράδειγμα, ένας καφές latte εξαιτίας της μεγάλης περιεκτικότητας σε γάλα, μπορεί να έχει και 200 θερμίδες. Ενώ ένας αντίστοιχος καφές με light γάλα ή γάλα σόγιας δεν περιέχει πάνω από 25! Αν έχετε αμφιβολίες για τις θερμίδες, τότε με ένα σερφάρισμα στο ίντερνετ θα σας λυθεί κάθε απορία.
5. Σταματήστε να κάνετε επιδρομές στο ψυγείο και αρκεστείτε σε υγιεινά και χορταστικά σνακ.
Μπορεί να γυαλίζει το μάτι σας βλέποντας το σακουλάκι με τα πατατάκια στο ντουλάπι ή την αγαπημένη σας σοκολάτα, όμως αν ξέρατε πόσες θερμίδες γλιτώνετε αν φάτε λίγο καρότο, θα αναθεωρούσατε. Για να βοηθηθείτε, κρύψτε οτιδήποτε γλυκό υπάρχει στο σπίτι (σε ένα σημείο που δεν θα έρχεται σε επαφή με εσάς) ή ζητήστε από τους φίλους σας να το κάνουν!
6. Μην τρώτε συνεχώς τα ίδια φρούτα και λαχανικά.
Μπορεί να ακούγεται κουφό, αλλά να ξέρετε ότι ο οργανισμός μας μπορεί να πέσει σε… ρουτίνα, αν του δίνετε συνεχώς τα ίδια και τα ίδια. Αυτό σημαίνει ότι ο μεταβολισμός σας μπορεί να "πέσει" μέχρι την επόμενη φορά που θα του δώσετε κάτι καινούριο. Το μυστικό είναι, τα πιάτα σας να έχουν από τριών ειδών χρώματα σε φρούτα και λαχανικά.
7. Να τρώτε αργά
Θυμάστε τη γιαγιά σας να σας προτρέπει- καταπιέζει να φάτε και την τελευταία μπουκιά από το φαγητό σας, λέγοντας πως αυτή είναι η δύναμή σας; Ξεχάστε το! Το μυστικό είναι να τρώτε αργά καθώς το στομάχι μας χρειάζεται 20 λεπτά για να δώσει σήμα στον εγκέφαλο ότι χόρτασε. Επίσης μην καταπιέζετε τον εαυτό σας να φάει όλη τη μερίδα που έχει το πιάτο σας, όταν νιώσετε ότι γεμίζετε, σταματήστε.
8. Μην υποκύπτετε στον πειρασμό!
Μη διστάζετε –ακόμα και σε περιόδους διατροφής- να βγαίνετε για φαγητό με τους φίλους σας, αρκεί βέβαια να έχετε το σθένος και την εγκράτεια να διαλέξετε από το μενού μόνο ψητά ή βραστά και σαλάτες, απορρίπτοντας φυσικά τα τηγανιτά. Σε περίπτωση που πάτε να υποκύψετε στον πειρασμό, αρκεί να σκεφτείτε το σώμα σας με μπικίνι το καλοκαίρι…
cosmo

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις