Μερικοί σημαντικοί κανόνες για όσους έχουν λογαριασμό στο Facebook

Επιστήμονες του πανεπιστημίου της Arizona, διεξήγαγαν μια μελέτη και κατέληξαν σε μερικούς κανόνες σωστής συμπεριφοράς όσον αφορά στο Facebook.

Κάθε άτομο που διατηρεί λογαριασμό στο Facebook θα έχει αντιμετωπίσει ενοχλητικές καταστάσεις που τον κάνουν να νιώθει περίεργα και οι οποίες μερικές φορές μπορεί να είναι ιδιαίτερα έντονες. Επιστήμονες του πανεπιστημίου της Arizona, διεξήγαγαν μια μελέτη και κατέληξαν σε μερικούς κανόνες σωστής συμπεριφοράς όσον αφορά σε αυτό το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο. Παρακάτω αναφέρουμε ορισμένους από αυτούς.
Ακολουθήστε τους και θα είστε ο πιο «αρεστός» χαρακτήρας στο Facebook.
- Παρουσιάζετε τον εαυτό σας έτσι όπως θα ήθελαν οι άλλοι να είστε. Μην είστε αγενείς και μη γράφετε κάτι που δε θα λέγατε σε κάποιον.
- Μη δημοσιεύετε κάτι που θα βλάψει την εικόνα ενός φίλου, την καριέρα, ή τη σχέση του.
- Μην περιμένετε να σας απαντήσουν άμεσα σε ένα μήνυμα που γράφετε. Ούτε είστε υποχρεωμένοι να απαντάτε άμεσα στους άλλους. Υπάρχει ζωή και εκτός Facebook.
- Χρησιμοποιήστε τις ρυθμίσεις απορρήτου για να ελέγξετε την πρόσβαση στο προφίλ σας από κάθε άτομο.
- Ενημερώστε τα κοντινά σας πρόσωπα για σημαντικά ζητήματα που ποστάρετε στο Facebook, πριν ακόμη τα ποστάρετε (Αν κάνατε πρόταση γάμου στην κοπέλα σας και το ανακοινώνετε στο Facebook χωρίς να το έχετε πει στην αδερφή σας, λογικό είναι να την ξαφνιάσετε).
- Διαγράψτε οποιονδήποτε αμαυρώνει την εικόνα σας στο Facebook, η απλά αφαιρέστε το «κακό» post.
- Να ξέρετε ότι δεν είναι όλοι ειλικρινείς στο Facebook. Όταν βλέπετε φωτογραφίες μόνο από τους ώμους και πάνω, να είστε… υποψιασμένοι.
- Να παρουσιάζετε τον εαυτό σας θετικά αλλά ειλικρινά στο Facebook. Αν διατυμπανίζετε ότι έχετε τους καλύτερους κοιλιακούς χωρίς να ισχύει, τότε σίγουρα θα βρεθεί κάποιος να σας διαψεύσει.
- Να ξέρετε ότι όλοι οι φίλοι σας μπορούν ενδεχομένως να επηρεάσουν την εικόνα σας στο Facebook. Μην προκαλείτε λοιπόν κάποιον που μπορεί να έχει να πει κάτι κακό για εσάς.
- Χρησιμοποιήστε το Facebook για να εύχεστε στους φίλους σας όταν γιορτάζουν, αλλά επίσης ευχηθείτε (στους πιο κοντινούς) και από το τηλέφωνο ή από κοντά.
- Σεβαστείτε το χρόνο των φίλων σας με το να μην ποστάρετε υπερβολικές και ανούσιες πληροφορίες στο Facebook. Πραγματικά δε νοιάζει κανέναν τι φάγατε για μεσημεριανό ή αν νυστάζετε.
- Να ξέρετε ότι το Facebook μπορεί να αποκαλύψει ψέματα που έχετε πει σε κάποιον.
Όπως τότε που είπατε στην κοπέλα σας ότι μείνατε σπίτι το βράδυ, αλλά το Four Square αποκάλυψε άλλα!
- Να θυμάστε ότι κάτι που ποστάρει κάποιος άλλος για εσάς στο Facebook, μπορεί να επηρεάσει και τη ζωή (ή τη δουλειά) σας εκτός δικτύου.
- Μη σπαταλάτε χρόνο προσπαθώντας να μαντέψετε τα κίνητρα ενός φίλου σας στο Facebook, σχετικά με τις συμπεριφορές του.
- Μην έρχεστε αντιμέτωποι με κάποιον χρησιμοποιώντας κάτι που αναφέρει δημόσια στο Facebook. Δεν υπάρχει λόγο να μάθουν εκατοντάδες (ή και παραπάνω) άτομα τα προβλήματα στη σχέση σας.
- Μην ποστάρετε κάτι αγενές ή προσβλητικό στο Facebook, για οποιονδήποτε. Ιδιαίτερα για άτομα στον εργασιακό σας χώρο. Υπάρχουν… μάτια παντού και μπορεί να το μετανιώσετε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις