8+1 «μυστικά» νησιά όπου θα θέλαμε να… βρεθούμε ναυαγοί!

Αν οι ονομασίες Traena, Pico, Sovalye ή και… Μαθράκι, μόνο νησιωτικούς προορισμούς δε σας θυμίζουν, ανακαλύψτε μαζί μας 8+1 «μυστικά» νησιά που θα αποτελούσαν τα καλύτερα μέρη για να βρεθούμε… ναυαγοί!

Καλή η Ibiza, τα Κανάρια νησιά, η Σικελία και η Μύκονος. Τι θα λέγατε όμως για μερικά πιο άγνωστα –για τους περισσότερους- νησιά που μένουν «κρυμμένα» σε κρυστάλλινα νερά των θαλασσών της γης;
Gotland, Σουηδία
8+1 «μυστικά» νησιά όπου θα θέλαμε να... βρεθούμε ναυαγοί! (4)
Με 800 χλμ. όμορφες ακτές της Βαλτικής, το νησί Gotland ( www.gotland.info ) είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους Σουηδούς, αλλά παρά το γεγονός ότι είναι το μεγαλύτερο νησί της Σουηδίας, δεν το γνωρίζουν πολλοί ξένοι τουρίστες. Η πρωτεύουσα, Visby, αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO ( http://whc.unesco.org/en/list/731 ), ενώ στο νησί υπάρχει ένα εθνικό πάρκο και πάνω από 100 φυσικά καταφύγια. Το Gotland αποτελεί Ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της φύσης και των δραστηριοτήτων όπως η πεζοπορία, η ποδηλασία, η ιππασία και η κολύμβηση, αλλά και για τους λάτρεις τις ιστορίας, με 100 μεσαιωνικές εκκλησίες και προϊστορικά μνημεία.
Holy Isle, Σκωτία
8+1 «μυστικά» νησιά όπου θα θέλαμε να... βρεθούμε ναυαγοί! (9)
Στα ανοικτά των δυτικών ακτών της Σκωτίας και πολύ κοντά στο νησί Arran ( http://bit.ly/Holy_island ), βρίσκεται το Holy Isle ( www.holyisle.org ), ένα πνευματικό κέντρο που διευθύνεται από έναν βουδιστή Λάμα. Οι επισκέπτες μπορούν να μείνουν εκεί για μια ημέρα ή περισσότερο, να κάνουν περιπάτους ή να συμμετάσχουν σε πιο πνευματικές αναζητήσεις, λαμβάνοντας μια σειρά μαθημάτων διαλογισμού ή γιόγκα. Το μικρό νησί χωρίζεται σε διάφορες περιοχές, μερικές από τις οποίες αποτελούν καταφύγια για τα πουλιά και τα ζώα.
Traena, Νορβηγία
8+1 «μυστικά» νησιά όπου θα θέλαμε να... βρεθούμε ναυαγοί! (8)
Οι οδοντωτές κορυφές και οι καταπράσινες κοιλάδες του νησιού Traena ( http://bit.ly/JvAqsY ), 65 χιλιόμετρα ανοικτά των ακτών της Νορβηγίας, θα ήταν ελάχιστα γνωστά, αν δεν υπήρχε το φεστιβάλ Trenafestival, που θεωρείται «το πιο απομακρυσμένο μουσικό φεστιβάλ στον κόσμο». Μία φορά το χρόνο, καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, φτάνουν σε αυτό το νησί για να παίξουν σε μερικά ασυνήθιστα στάδια, εκ των οποίων το ένα βρίσκεται σε μια σπηλιά. Για να φτάσετε στο νησί, θα πρέπει να πετάξετε προς το Bodo και από εκεί να ταξιδέψετε έξι ώρες με το πλοίο, μέχρι το Traena. Αλλά αξίζει τον κόπο. Περισσότερα στο: www.trana.kommune.no .
Νησιά Egadi, Ιταλία
8+1 «μυστικά» νησιά όπου θα θέλαμε να... βρεθούμε ναυαγοί! (2)
Πρόκειται για τρία νησιά στα ανοικτά των ακτών της Σικελίας ( http://bit.ly/ICcsvT ), κοντά στην πόλη Trapani ( www.trapani-sicilia.it/english/isole_egadi.htm ). Αρχικά κατοικήθηκαν από Άραβες και θα δείτε εκεί φρούρια και ρωμαϊκές βίλες. Το πιο ορεινό και λιγότερο πολυσύχναστο νησί είναι το Marettimo. Μπορείτε να επιδοθείτε σε υποβρύχιες καταδύσεις στα κρυστάλλινα νερά ή να κάνετε πεζοπορίες στο ηφαιστειακό έδαφος του νησιού και να απολαύσετε το παραδοσιακό φαγητό.
Comino, Μάλτα
8+1 «μυστικά» νησιά όπου θα θέλαμε να... βρεθούμε ναυαγοί! (1)
Το Comino ( http://bit.ly/Comino_Malta ) είναι ένα μικρό νησί που ανήκει στη Μάλτα ( www.visitmalta.com ). Γνωστό για την ηρεμία και την απομόνωση που προσφέρει, έχει μόνιμο πληθυσμό λιγότερους από 10 κατοίκους! Στο νησί δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα και οι ακτές και οι θάλασσές του αποτελούν παράδεισο για τους windsurfers, τους δύτες και τους περιπατητές. Το καλύτερο ίσως σημείο του νησιού, είναι το Blue Lagoon, ένα απάνεμο λιμανάκι με γαλαζοπράσινη θάλασσα και άσπρη άμμο, που θυμίζει πολύ… Μαλδίβες. Το Comino έχει αποτελέσει συχνά σκηνικό για ταινίες, όπως οι: Troy, The Count Of Monte Cristo και Swept Away.
Pico, Πορτογαλία
8+1 «μυστικά» νησιά όπου θα θέλαμε να... βρεθούμε ναυαγοί! (6)
Βρίσκεται στη μέση του Ατλαντικού Ωκεανού και ανήκει στις πορτογαλικές Αζόρες ( http://www.azores.com/pico ), ενώ είναι γνωστό για το ηφαίστειό του Ponta do Pico, το πιο ψηλό βουνό της Πορτογαλίας. Το νησί Pico ( http://bit.ly/Pico_island ) ήταν από τις τελευταίες ανακαλύψεις του 15ου αιώνα και παραμένει άγνωστο για τους περισσότερους σήμερα. Στο νησί θα δείτε εντυπωσιακούς αμπελώνες και απόκοσμα ηφαιστειακά τοπία.
Νησί Sovalye, Τουρκία
8+1 «μυστικά» νησιά όπου θα θέλαμε να... βρεθούμε ναυαγοί! (7)
Το νησί Sovalye ( www.sovalyeisland.com ) αποτελεί μέρος μιας σειράς 12 νησιών, αλλά σε αντίθεση με τα περισσότερα από τα υπόλοιπα, δεν κατοικείται. Βρίσκεται στο εσωτερικό κόλπου του Fethiye, βορειοανατολικά της Ρόδου ( http://bit.ly/JvKO3O ), 20 λεπτά από το λιμάνι με θαλάσσιο ταξί. Είναι τόσο κοντά στην ακτή, που πολλοί το αγνοούν για πιο μακρινούς προορισμούς. Στο νησί υπάρχει μόνο ένα boutique ξενοδοχείο που βρίσκεται ακριβώς πάνω στα βράχια δίπλα στη θάλασσα και αποτελεί την ιδανική βάση για τους τουρίστες.
Mljet, Κροατία
8+1 «μυστικά» νησιά όπου θα θέλαμε να... βρεθούμε ναυαγοί! (5)
Σύμφωνα με το μύθο, αυτό το υπέροχο νησί στην Αδριατική Θάλασσα ( http://bit.ly/IPPfZL ) είναι το μέρος όπου ο Οδυσσέας έμεινε για επτά χρόνια ως σκλάβος της αγάπης του για τη νύμφη Καλυψώ. Μύθος ή πραγματικότητα, οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφτούν το σπήλαιο όπου ο…. Οδυσσέας χρησιμοποιούσε ως καταφύγιο μετά τον Τρωικό Πόλεμο, ένα δημοφιλές σημείο για ντόπιους και τουρίστες. Σχεδόν τα τρία τέταρτα του νησιού είναι δασική γη, ενώ οι ασβεστολιθικοί σχηματισμοί, δίνουν στο νησί Mljet μια μαγευτική ομορφιά ( www.otokmljet.com/ ).
Διαπόντια νησιά, Ελλάδα
8+1 «μυστικά» νησιά όπου θα θέλαμε να... βρεθούμε ναυαγοί! (3)
Βορειοδυτικά της Κέρκυρας, βρίσκονται τρία νησάκια που λίγοι γνωρίζουν: το Μαθράκι, η Ερεικούσα και οι Οθωνοί ( http://bit.ly/IPPlAI ). Μπορείτε να τα επισκεφτείτε με τακτική συγκοινωνία από την Κέρκυρα και με καΐκια που ξεκινούν από τις περισσότερες παραλίες της βόρειας Κέρκυρας. Χαρακτηρίζονται ως μικροί παράδεισοι και αποτελούν το πιο ακραίο Ελληνικό έδαφος στη Δύση. Οι τουριστικές υποδομές είναι περιορισμένες στα νησιά, αλλά οι ομορφιές τους ανεξάντλητες.
Πηγή: clickatlife.gr,

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις