Χαριτωμένα αλλά επικίνδυνα ζώα

ΔΕΙΤΕ: Για να γνωρίζετε τον κίνδυνο

Όσο και να θέλαμε να σκεφτούμε ολόκληρο τον κόσμο σαν μια παιδική χαρά όπου συνυπάρχουμε με χιλιάδες ειδών ζώα, αυτό δεν είναι εφικτό, αφού πολλά από τα ζώα που θεωρούνται χαριτωμένα χρησιμοποιούν ποικίλους αμυντικούς μηχανισμούς που δεν μπορούμε να φανταστούμε.


Η γοητεία του πλατύποδα έγκειται στο γεγονός της υφής και της κίνησής του όμως το ζώο αυτό μπορεί να γίνει επικίνδυνο αν σας κτυπήσει στο πόδι με το δηλητηριώδες κεντρί του, που παρόλο που δεν είναι θανάσιμο μπορεί να προκαλέσει φρικτό πόνο.


Αυτό το γούνινο, αμερικανικό critter μπορεί να μοιάσει με ένα πιθανό κατοικίδιο ζώο, όμως είναι το μόνο θηλαστικό που παράγει το δηλητήριο στους σιελογόνους αδένες του.


Οι χιμπατζίδες αν και έχουν συνυπάρξει με τους ανθρώπους για πολλά έτη, είναι συχνά επιθετικοί γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή όταν τους πλησιάζεται. Το δάγκωμα τους μπορεί να σας προκαλέσει ιδιαίτερο πόνο.


Το ποντίκι είναι τόσο μικρό που κανένας δεν μπορεί να φανταστεί τον κίνδυνο που μπορεί να προκαλέσει. Όμως το ζώο αυτό, φέρει έναν ιό ο οποίος είναι θανάσιμος για τους μισούς ανθρώπους που έρχονται σε επαφή με χώρους στους οποίους ζουν ποντίκια.


Μην αφήστε αυτό το απολύτως λατρευτό ζώο να σας γοητεύσει με τα μεγάλα μάτια του.Στον αγκώνα του έχει δηλητήριο το οποίο αναπαράγει και στο στόμα του με αποτέλεσμα αν σας δαγκώσει να σας το μεταφέρει.


Οι πολικές αρκούδες χρησιμοποιούνται συχνά ως μασκότ για τις εκστρατείες αποτροπής της κλιματικής αλλαγής, και αν και θεωρούνται συμπαθητικά ζώα, μπορούν επίσης να προκαλέσουν κίνδυνο. Είναι πλάσματα του θηράματος, και επιλέγουν περιστασιακά τους ανθρώπους ως επόμενο λατομείο τους.


Αυτό το μικρό ζώο του τροπικού δάσους είναι ιδιαίτερα δηλητηριώδης, αφού στο μικρό σώμα του αποθηκεύει αρκετό δηλητήριο για να σκοτώσει ακόμα και 10 άτομα.


Αυτό το γιγαντιαίο ζώο αν και δεν είναι επιθετικό, έχει νύχια που ξεπερνούν τις τέσσερις ίντσες.


Οι θαλάσσιες φώκιες είναι λείες και όμορφες όμως τα ισχυρά τους σαγόνια με τα μακρυά αιχμηρά τους δόντια μπορούν να προκαλέσουν πόνο σε περίπτωση επίθεσης.


Οι κάμπιες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες, αφού μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις και άσθμα με τις δηλητηριώδεις σκληρές τρίχες τους.


Ο ιπποπόταμος μπορεί να δείχνει αθώος αλλά δεν είναι! Ζυγίζοντας μέχρι έναν μισό τόνο, μπορούν να προκαλέσουν τα περισσότερα μοιραία περιστατικά στους ανθρώπους, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο ζώο.


Το συγκεκριμένο είδος ψαριού είναι απειλητικό για όσους βρεθούν κοντά του αφού κι αυτό περιέχει δηλητήριο, αρκετό για να σκοτώσει 30 ανθρώπους.


Τα dingo είναι άγρια σκυλιά με καταγωγή από την Ασία και την Αυστραλία τα οποία δεν έχουν και τόσο καλές σχέσεις με τους ανθρώπους. Συγκεκριμένα η επιθετικότητά τους είχε σκοτώσει στο παρελθόν ένα μικρό αγόρι.

πηγή :www.newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις