Το παιδί μου κόλλησε ψείρες!

Τα σχολεία και τα μαθήματα έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και μαζί τους ζωντανεύει ο φόβος και ο τρόμος των γονιών, δηλαδή οι ψείρες. Πώς θα προφυλάξετε το παιδί σας από το να κολλήσει ψείρες και κυρίως πώς θα τις… πολεμήσετε; Διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές των ειδικών, που σίγουρα θα σας φανούν χρήσιμες.

Ενημέρωση και πρόληψη

Αν το παιδί σας δανειστεί μια χτένα ή ένα καπέλο από κάποιον συμμαθητή του, εάν ακουμπήσει το κεφάλι του σε μαξιλάρι άλλου παιδιού που έχει ψείρες, το πιθανότερο είναι να κολλήσει. Τι πρέπει να κάνετε;

· Ενημερώστε το παιδί σας χωρίς να το τρομοκρατήσετε.

· Ζητήστε του να είναι όσο πιο προσεκτικό γίνεται.

· Ελέγχετε τακτικά το τριχωτό της κεφαλής του, ώστε να αντιληφθείτε αμέσως την παρουσία ξένου σώματος.

Αντιμετώπιση

Εφόσον διαπιστώσετε ότι το παιδί σας έχει κολλήσει ψείρες, τότε:

· Χρησιμοποιείτε πάντα ψειροχτένα, όταν το χτενίζετε

· Στεγνώνετε τα μαλλιά του με ζεστό αέρα. Η ψείρα απομακρύνεται, όταν οι συνθήκες αλλάξουν, όταν δηλαδή η θερμοκρασία στο περιβάλλον που ζει αυξάνεται ή μειώνεται.

Τα κατάλληλα «πολεμοφόδια»

· Ηλεκτρική χτένα: Είναι τελείως ακίνδυνη. Διαθέτει ηχητικό σήμα λειτουργίας και με το ενσωματωμένο βουρτσάκι καθαρισμού της είναι ιδανική για παιδιά, αλλά κατάλληλη και για κατοικίδια ζώα.

· Αντιφθειρική λοσιόν: Χρησιμοποιείται προληπτικά με απωθητική δράση κατά των ψειρών. Την εφαρμόζετε σε στεγνά μαλλιά, κάνοντας μασάζ, ώστε να εμποτιστεί όλο το τριχωτό της κεφαλής.

· Αντιφθειρικό σαμπουάν: Προληπτικό σαμπουάν. Όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με τη λοσιόν, έχουμε καλύτερα αποτελέσματα.

· Για ριζική λύση: Προτιμήστε μια ολοκληρωμένη αγωγή κατά των ψειρών που θα εμποδίσει την ανθεκτικότητα της ψείρας και θα απομακρύνει αποτελεσματικά τις κόνιδες. Στο εμπόριο κυκλοφορούν προϊόντα με αιθέριο έλαιο Ylang-ylang που έχει καταπραϋντική δράση για το δέρμα του παιδιού σας, που σίγουρα θα έχει ταλαιπωρηθεί.

Προσοχή! Μην αφήνετε εκτεθειμένα τα προϊόντα, γιατί υπάρχει κίνδυνος δηλητηρίασης.

πηγή :www.zougla.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις