Ο "άνθρωπος - δέντρο"

Ο 37χρονος Dede Koswara, από την Ινδονησία, είναι γνωστός ως "άνθρωπος-δέντρο"! Μία σπάνια περίπτωση για τα ιατρικά χρονικά, που είχε συγκλονίσει τον κόσμο όταν πριν από ένα χρόνο είχε απευθύνει έκκληση για βοήθεια, μέσω τηλοπτικού δικτύου.

Το μαρτύριο του Dede, ξεκίνησε όταν σε ηλικία 15 ετών "έκοψε" σε ένα σημείο το πόδι του και δημιουργήθηκε μια βαθιά πληγή. Από τη στιγμή εκείνη άρχισαν να φυτρώνουν στα άκρα του όγκοι που μοιάζουν με ρίζες δέντρου!

Ένας αμερικανός δερματολόγος ο Dr Anthony Gaspari, όταν είδε τον απελπισμένο άντρα στην τηλεόραση ζήτησε να τον εξετάσει από κοντά. Αυτή η συνάντηση ήταν η αρχή για μια σειρά επεμβάσεων που έδωσαν ελπίδα στον Dede, ότι μπορεί να πάρει πίσω τη ζωή του!

Σύμφωνα με τον δρ Gaspari από το Πανεπιστήμιο του Maryland, αιτία της παράξενης ασθένειας, είναι τα κονδυλώματα (HPV) σε συνδυασμό με την αδυναμία του ανοσοποιητικού του συστήματος να αντισταθεί στο πρόβλημα!

Η περίπτωση του "ανθρώπου - δεντρου" προκάλεσε συγκίνηση και κινητοποίηση στους ιατρικούς κύκλους. Σήμερα μετά από επαναλαμβανόμενες εγχειρήσεις ο Dede, χαμογελά και ελπίζει. Όταν ξύπνησε από την νάρκωση μετά το πρόσφατο χειρουργείο δήλωσε :

"Αυτό που θέλω μόλις γίνω καλύτερα είναι να βρω μία δουλειά! Και μετά ίσως μια μέρα, ποιός ξέρει, να συναντήσω κι ένα κορίτσι, να παντρευτούμε και να κάνουμε οικογένεια"!

Δείτε στο βίντεο, πώς είναι σήμερα:



πηγή : pyles.tv


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις