ΑΕΚ - Χάιντουκ 3-1

Η ΑΕΚ χωρίς να εντυπωσιάσει με την απόδοσή της έφτασε στη νίκη με 3-1 σκορ απέναντι στη Χάιντουκ Σπλιτ, φορτσάροντας στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Τζιμπούρ άνοιξε το σκορ στο 12' με τους Κροάτες να ισοφαρίζουν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Λυμπερόπουλος (65') και Σκόκο (89') τα άλλα γκολ της Ένωσης. Στο 47' έχασε πέναλτι ο Τζιμπούρ.
Η ΑΕΚ μπήκε στο παιχνίδι αποφασισμένη να δείξει από το ξεκίνημα ποιος είναι το αφεντικό της αναμέτρησης. Και το κατάφερε τουλάχιστον για το πρώτο τέταρτο. Ήταν το μοναδικό διάστημα του πρώτου 45λέπτου που έδειξε τις αρετές της.

Ο Ράφικ Τζιμπούρ έστειλε το πρώτο μήνυμα στο 5ο λεπτό υποχρεώνοντας τον Σούμπασιτς σε δύσκολη απόκρουση, ωστόσο το μήνυμα δεν ελήφθη από τους Κροάτες αμυντικούς που στο 13ο λεπτό είδαν τον Αλγερινό να αλωνίζει από την αριστερή πλευρά και να «εκτελεί» από τα δυο μέτρα με ένα άπιαστο πλασέ τον Σούμπασιτς στέλνοντας την μπάλα στον ουρανό των δικτύων του.

Κι ενώ όλοι περίμεναν ανάλογη συνέχεια είδαν την Χάιντουκ να βάζει την μπάλα κάτω και να παραδίδει μαθήματα σύγχρονου ποδοσφαίρου. Οι Κροάτες είχαν ένα εκρηκτικό δωδεκάλεπτο που κορυφώθηκε με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ίμπριτσιτς, πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Μπούμπα Ντιόπ στο 28ο λεπτό.
Είχαν προηγηθεί ωστόσο τρείς κλασσικές ευκαιρίες που χάθηκαν από την ομάδα του Σπλιτ στο 16 , το 18 και το 19΄εξαιτίας των εκπληκτικών αποκρούσεων του Γιάννη Αραμπατζή ο οποίος κυριολεκτικά μετατράπηκε σε κυματοθραύστη των καταιγιστικών κροατικών επιθέσεων.

Σε όλο αυτό το διάστημα αλλά και ως το τέλος του ημιχρόνου οπι υπόλοιποι δέκα ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ πελαγοδρομούσαν πάνω στο ολοκαίνουργιο χλοοτάπητα του ΟΑΚΑ υποχρεώνοντας τους περίπου είκοσι χιλιάδες οπαδούς τους να αποδοκιμάσουν στο 24ο λεπτό αλλά και προς το τέλος.

Η ΑΕΚ ήταν κομμένη αν όχι στα τρία , σίγουρα στα δυο. Το κέντρο είχε χαθεί από τους ταχύτατους και τεχνίτες Κροάτες, ο επιφορτισμένος με το ρόλο του δημιουργού Σκόκο άφηνε συνεχώς ημιτελές του έργο του και οι Λυμπερόπουλος, Τζιμπούρ ήταν καλά κλεισμένοι.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία να ξαναπάρει προβάδισμα αλλά το πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο Τζιμπούρ το απέκρουσε ο Σούμπασιτς. Ο Τομάσοφ προσπάθησε να απαντήσει στο 48 αλλά ο Αραμπατζής ήταν και πάλι στη σωστή θέση.

Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο σε αυτό το δεύτερο η ΑΕΚ έβαλε την μπάλα κάτω και με καλή κυκλοφορία άρχισαν να έρχονται και οι ευκαιρίες. Το σούτ του Λυμπερόπουλου στο 54 αλλά και η απανωτές κεφαλιές του Καλαματιανού και του Δέλλα στο 56 ήταν ο προάγγελος του 2-1 στο 65. Τότε που ο Σκόκο επιχείρησε το σούτ έξω από την μεγάλη περιοχή ο Σούμπασίτς δεν συγκράτησε τη μπάλα κι ο Λυμπερόπουλος που καιροφυλακτούσε την έστειλε στα δίχτυα ξεσηκώνοντας το ΟΑΚΑ.

Οι Κροάτες φάνηκε να αιφνιδιάζονται απο την φρέσκια ΑΕΚ και μόνο με ατομικές ενέργειες προσπάθησαν να φτάσουν κοντά στην περιοχή της ΑΕΚ. Αντίθετα οι κιτρινόμαυροι έχασαν τουλάχιστον δυο κλασσικές ευκαιρίες να πετύχουν το 3-1 με τον Σκόκο στο 73' και τον Τζιμπούρ στο 76.

Το 31 που ήρθε τελικά στο 89' όταν ο Λεονάρντο έβγαλε εκπληκτική πάσα στον Σκοκο κι αυτός από οριακή θέση οφσάιντ πέτυχε το 3-1.

Από εκεί και πέρα οι κιτρινόμαυροι προσπάθησαν να διευρύνουν το σκόρ παίζοντας θεαματικό ποδόσφαιρο και λίγο έλειψε να το πετύχουν στο 90' αλλά ο Λεονάρντο σημάδεψε λάθος.

Τα τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους κιτρινόμαυρους οπαδούς να χειροκροτούν την ομάδα τους κι αυτοί να ανταποδίδουν το χειροκρότημα.

πηγή : www.contra.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις