«ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ»

"Κάπως έτσι ξεκινάει η ιστορία μας, γύρω στα 1975 και η ιστορία γράφεται και έτσι έχει πρωταγωνιστές «καλούς» και «κακούς», ήρωες και ξωτικά σαν ένα Αεκτζήδικο παραμύθι... Μια φορά και ένα καιρό ήταν μια παρέα ανθρώπων-φίλων της ΑΕΚ όπως έλεγαν τότε-που ξεκίνησαν ένα σύνδεσμο φίλων της ομάδας. Με μεγάλη αγάπη και πολύ μεράκι, για την ομορφότερη ποδοσφαιρική συνύπαρξη φίλων της ΑΕΚ. Και επειδή οι παρέες γράφουν ιστορία, αυτή η παρέα έμελλε να γράψει την δική της ιστορία στο συνδεσμιακό χώρο, όχι απλά της ΑΕΚ αλλά ολόκληρης της φίλαθλης Ελλάδας. Με μια μικρή «στάση» το 1982 που η παρέα έγινε λίγο μεγαλύτερη.

Το 1982 ήταν ορόσημο για το οργανωμένο κίνημα των φίλων της ΑΕΚ αφού ένα νέο ξεκίνημα με νέο αίμα, με πολύ καρδιά και μυαλό, άναψε το φυτίλι που εκτόξευσε τον μέχρι τότε ανοργάνωτο σχετικά κόσμο της ΑΕΚ. Του έδωσε οργάνωση, αρχές, μεθοδικότητα, αγάπη και στήριξη, μα πάνω απ’ όλα ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ μια ιδιότυπη παρεμβατικότητα που γέμιζε με χρώμα τα κοινά της ομάδας.

Νο1 αρχή- να διαδοθεί η ιδέα της ΑΕΚ σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Νο2-να ακολουθεί την ομάδα παντού, με οποιοδήποτε αντίπαλο, σε οποιοδήποτε άθλημα.

Νο3-να προστατεύει τον κόσμο της ομάδας (οργανωμένο και μη) από διάφορες δυσάρεστες καταστάσεις.

Μέσα σ’ αυτές τις θεμελιώδεις αρχές υπήρχαν και πολλές πινελιές που έδιναν διαφορετικό τόνο στην καθημερινότητα της ΑΕΚ. Για όλους εμάς η ΑΕΚ δεν ήταν απλά καθημερινότητα ήταν ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ για κάποιον όμως έγινε τρόπος για να ζήσει...

Οι ιστορίες, τα γεγονότα και οι στιγμές είναι χιλιάδες για να γραφτούν, η ουσία είναι ότι αυτό το «γνήσιο» κομμάτι της ΑΕΚ έγινε πρότυπο για όλους τους συνδέσμους-ανεξαρτήτως οπαδικής προτίμησης- σαν ο ιδεώδης τρόπος λειτουργίας του πιο ζωντανού κυττάρου κάθε ομάδας, του οργανωμένου οπαδού. Τα χρόνια πέρασαν και οι εποχές άλλαξαν, η οργάνωση έγινε μαζικότερη και οι παρέα έγινε χιλιάδες πιστοί της ιδέας της γνησιότητας, της διαφορετικότητας, της παρεμβατικότητας που πρεσβεύει η ΑΕΚ και οι οπαδοί της.

ORIGINAL γεννιέσαι δεν γίνεσαι...

Αυτή η παρεμβατικότητα έγινε κατεστημένο και η ρότα άλλαξε. Μοιραία οι υπόλοιποι οπαδοί άλλων ομάδων προχώρησαν και εμείς αρτηριοσκληρωτικοί, απόλυτοι, ηλίθια παρωχημένοι να μην υπάρχει φωνή άλλου οργανωμένου φορέα γιατί έχουμε χτίσει «μαγαζί» και οι άλλοι «παραμάγαζα». Εν τέλει δεν τρέξαμε τις εξελίξεις και παραμυθιαστήκαμε στην ηγετική μορφή του αρχηγού-επαγγελματία οπαδού με ΑΦΜ που ήμασταν όλοι παιδιά του μέσα απ αυτόν μάθαμε την ΑΕΚ και πως να λειτουργούμε γύρω απ’ αυτήν? Αυτός ήθελε να γυρίζουν όλα γύρω απ’ αυτόν...

Όλοι εμείς εδώ και πολλά χρόνια- κόψαμε τον ομφάλιο λώρο με το Δωματιάκι, με την οικογένεια.

Ποια οικογένεια δηλαδή... Αυτή που κινεί τα νήματα όχι σύμφωνα με τις αρχές της παρέας αλλά σύμφωνα με τις αρχές του «ORIGINAL εραστή της τσέπης».

Αδιαφάνεια στην οργάνωση, ίντριγκα στις σχέσεις, λάσπη γι’ αυτούς που αποχωρούν, φαντάσματα που τον κυνηγούν να του πάρουν την αρχηγία (και το ταμείο!!), και τον λένε κλέφτη , απατεώνα από παιδιά που μεγάλωσαν, μάτωσαν, έβαλαν ένα λιθαράκι για να γίνει η ORIGINAL μεγάλη.

Στιγμές όπως το πλιάτσικο (τηλεοράσεις, air condition, ραδιόφωνα, θερμαντικές κλπ) στον ιερό χώρο της ΑΕΚ (γήπεδο) κατά την διάρκεια εκδήλωσης για το γκρέμισμα του Ναού, μόνο σε οπαδούς του Ολυμπιακού παραπέμπει. Κορυφαία στιγμή για την ORIGINAL.

Ποιος να ξεχάσει τον Τροχανά που κάποτε έκανε κ…δάχτυλα στην σκεπαστή και λίγα χρόνια μετά ο Αρχηγός και ο εν λόγω πρόεδρος άλλαζαν πλακέτες στην εκδήλωση των παλαιμάχων... «Μιχάλη μου» ο ένας «Δημήτρη μου» ο άλλος... Άφεση αμαρτιών στον Ιωάννη -Γκρεμιστή- Γρανίτσα για το ανεπανόρθωτο κακό που έκανε όταν άφησε την ΑΕΚ άστεγη. Γιατί έπαιρνε φτηνά εισιτήρια και θυμήθηκαν να του την πέσουν πριν τις τελευταίες εκλογές της ερασιτεχνικής. Τότε δεν είχε να δώσει φτηνά..

Απείρου κάλους σκηνές με τον προπηλακισμό-ξυλοδαρμό Αεκτζήδων γιατί ήταν «βατραχολάγνοι»..Αεκτζής χτυπά Αεκτζή... Μαγεία.. Άνθρωπος μας ο Νικολαΐδης όταν μας έδινε προμήθειες δεκάδων χιλιάδων ευρώ, καβαλημένος, χαφιές, ρουφιάνος μετά, αλλά ταυτόχρονα ζητάμε λεφτά για «δικά μας παιδιά»..

Ξεσηκώνουμε τον Μελισσανίδη για να την σπάσουμε στον «κοντό», αλλά τον πουλάμε όταν έρχεται η ώρα της κάλπης, ψηφίζουμε Ζούπα!!! Όσο καιρό η ερασιτεχνική διεκδικεί χρήματα από την ΠΑΕ για τα διαρκείας ? Πρόεδρος Ανατολιωτάκης- κάνουμε το παγώνι. Όταν ο οπαδός με ΑΦΜ γίνεται πρόεδρος, «Δώστε τις προμήθειες στην ερασιτεχνική που φυτοζωεί!!!» λες και πριν δεν φυτοζωούσε?

Τοποθετούμε τον Καραμανλή στην ΚΑΕ ως «δικό μας άνθρωπο» και αφού χάνει την περιουσία του βάζοντας χρήματα στην ΚΑΕ, τον λέμε «καβαλημένο» και θέλουμε να τον δείρουμε για να παραιτηθεί... Για να μην πούμε για το βόλεϊ και τον «άνθρωπο μας» και εκεί που τον «Μαυρίσαμε» και του φάγαμε χρήματα και τον στείλαμε στην εντατική...

Έρχεται ο Αδαμίδης, τον κάνουμε «στρατολογημένο» πρόεδρο ,που κάθε τι που κάνει μας ρωτά και ο Παππάς « και τα μάτια μας» μιας και μας δίνει λεφτά. Για τον «προδότη προπονητή μας» δεν το συζητώ , δεχτήκαμε 20.000 ευρώ στον έρανο για το μπάσκετ (πάντα μέσω της ερασιτεχνικής) και άλλα 7.000 ευρώ για τους υπαλλήλους της ερασιτεχνικής αλλά κατά τα άλλα είναι προδότης και «εμπρός στην οριστική απόλυση !!!»

Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά τέτοια γεγονότα που δείχνουν ξεκάθαρα ότι αυτό που κάποτε ήταν τιμή για την ΑΕΚ έχει καταντήσει ΝΤΡΟΠΗ. Και υπεύθυνοι δεν είναι ούτε η «πιτσιρικάδα» που κρίνει με αυτά που τις λένε, ούτε οι γνωστοί «χαρτζιλικάτοι» που πληρώνονται με Pay-Roll αλλά χωρίς ΑΦΜ. Και σαφώς γελάμε με τους «γνήσιους» ιντερνετάκηδες που το μόνο που ξέρουν είναι να δείχνουν πόσο μακριά απ την ΑΕΚ πρέπει να μείνουν?

Κλείνοντας θέλουμε να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο κείμενο το υπογράφουν όχι εχθροί της ΑΕΚ και της ORIGINAL, ούτε λαμόγια χαρτζιλικάτοι οπαδοί με ΑΦΜ, ούτε επίδοξοι αρχηγίσκοι.. Το υπογράφουν στελέχη με έντονο στίγμα στην θεμελίωση ιδεών, αρχών της ORIGINAL και που σίγουρα δεν ικανοποιούνται απ’ την ξεφτίλα και την δυσοσμία που εκπέμπει ο μεγαλύτερος οργανωμένος σύνδεσμός της ΑΕΚ, έτσι που την κατάντησε ο Αρχηγός- επαγγελματίας οπαδός...

Σίγουρα τα γνωστά παπαγαλάκια του θα κάνουν αυτό που τους έχει διδάξει... Ο Γκέμπελς είναι πολύ μικρός μπροστά του.. και ως νέος Κρόνος θα κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα... θα φάει το παιδί του...την ORIGINAL.

Αρχηγέ μην μασάς για το κράξιμο... δεν σε έκραξε κανείς!! Φτύνουν αλλά εσύ νομίζεις πως βρέχει.. Άλλωστε το μεγάλο έγκλημα σου δεν είναι τα οικονομικά, είναι ότι είσαι ο μεγαλύτερος καταστροφέας ονείρων όλων αυτών των παιδιών που είναι πλάι σου... και που με τα περισσότερα απ αυτά έχουμε κάνει κοινούς αγώνες...

Ο συντάκτης της ανακοίνωσης σας χρησιμοποιεί δύο μαγικές λέξεις ΑΛΗΘΕΙΑ (που είναι τσακωμένοι εδώ και χρόνια)... και μην στεναχωριέσαι τα «παιδιά σου» δεν θα σε φθείρουν... Ο μοναδικός εχθρός σου σε έχει φθείρει ήδη... Ο ΧΡΟΝΟΣ.

Καλή χώνεψη Κρόνε...

Και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα...."

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ (ΙΣΝΟΓΚΟΥΝΤ CLUB ORIGINAL)
ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΖΙΓΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΦΑΟΓΛΟΥ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΝΤΑΙ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΣΤΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ
ΣΤΑΘΗΣ ΧΑΤΖΗΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΙΝΚΕΡΙΔΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ"

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις