Γερμανία-Ισπανία 0-1

Ποδοσφαιρική παράσταση υψηλού επιπέδου από την Ισπανία και πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ο Πουγιόλ κάρφωσε τους Γερμανούς (1-0).
Ο Ντελ Μπόσκε επέλεξε να κρατήσει στον πάγκο τον Τόρες και να παρατάξει σχήμα με την Μπαρτσελόνα που θα δούμε σε λίγο καιρό, αφού ο Πέδρο τοποθετήθηκε ως...βοηθητικός του Βίγια. Στην αντίπερα όχθη ο Λεβ ενίσχυσε το κέντρο του με τον Τροχόφσκι και άφησε μόνο τον Γκόμεζ στη “μάχη” με την άμυνα της Ισπανίας

H πρωταθλήτρια Ευρώπης πίεσε εξ' αρχής την αντίπαλη άμυνα, αλλά όπως στα περισσότερα παιχνίδια δεν βρήκε χώρο για να δημιουργήσει τα εξαιρετικά “τριγωνάκια” που καταλήγουν σε φάσεις-μισό γκολ. Ωστόσο μόλις στο 6' ο Βίγια είχε την ευκαιρία να την βάλει μπροστά στο σκορ, αλλά ο Νόιερ τον πρόλαβε. Επτά λεπτά μετά ο Πουγιόλ ενήργησε ως αμυντικός και πέταξε ψηλά άουτ μία καλή ευκαιρία.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε πολύ, η Γερμανία δεν είχε χώρο για αντεπιθέσεις και οι δύο ομάδες έπαιζαν με γνώμονα να μην...λαβωθούν ως την ανάπαυλα. Οι “φούριος ρόχας” δεν έχαναν την μπάλα από τα πόδια τους, αλλά ούτε και τα “πάντσερ” διακινδύνευσαν να τους πιέσουν ψηλά, με αποτέλεσμα το ημίχρονο να βγει με μόλις τρία φάουλ από τις δύο πλευρές.

Οι Ίβηρες μπήκαν στην επανάληψη για να τελειώσουν τον αγώνα, αλλα τα συνεχή σουτ τους έξω από την περιοχή δεν βρήκαν στόχο. Ο Αλόνσο άρχισε...το χώρο των απειλών προς τον Νόιερ και οι Τσάβι, Βίγια επίσης δεν βρήκαν στόχο σε προσπάθειες εκτός περιοχής.

Και εκεί που η κάμερα είχε κολλήσει στην πλευρά που επιτίθονταν οι Ισπανοί οι παίκτες του Λεβ βγήκαν στην αντεπίθεση και λίγο έλειψε να ανοίξουν το σκορ. Για πολλοστή φορά όμως ο Κασίγιας παρουσιάστηκε έτοιμος και δεν επέτρεψε τα “πάντσερ” να πλησιάσουν.

Αφού οι πάσες και οι συνδυασμοί τους δεν απέδωσαν οι Ισπανοί...χτύπησαν από αέρος με εξαιρετική κεφαλιά του Κάρλες Πουγιόλ. Ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα δεν φοβήθηκε την τριάδα των Φρίντριχ (1.85), Μερτεσάκερ (1.98) , Γιάνσεν (1.90) και με το 4ο τέρμα του με τη φανέλα των “φούριος ρόχας” τους έστειλε για πρώτη φορά σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η Ισπανία θα κέρδισε πιο εύκολα αν ο Πέδρο ήταν πιο προσεκτικός στο φινάλε, ωστόσο η χαρά των παικτών του Ντελ Μπόσκε δεν μετριάστηκε. Οι πρωταθλητές Ευρώπης είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν και το Παγκόσμιο στέμμα.

  • Το film του αγώνα

  • 52'Αντικαταστάθηκε ο Μπόατενγκ
  • 52'Πέρασε στον αγώνα ο Γιάνσεν
  • 62'Αντικαταστάθηκε ο Τροχόφσκι
  • 62'Πέρασε στον αγώνα ο Κρος
  • 73'Σκοράρει ο Πουγιόλ
  • 81'Αντικαταστάθηκε ο Κεντίρα
  • 81'Πέρασε στον αγώνα ο Γκόμες
  • 81'Αντικαταστάθηκε ο Βίγια
  • 81'Πέρασε στον αγώνα ο Τόρες
  • 86'Αντικαταστάθηκε ο Πέδρο
  • 86'Πέρασε στον αγώνα ο Σίλβα

Συνθέσεις

Γερμανία:

Μάνουελ Νόιερ, Αρνε Φρίντριχ, Φίλιπ Λαμ, Περ Μέρτεσακερ, Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ, Σάμι Κεντίρα (81' Μάριο Γκόμες), Μεσούτ Οζίλ, Τζέρομ Μπόατενγκ (52' Μάρσελ Γιάνσεν), Πιοτρ Τροχόφσκι (62' Τόνι Κρος), Μίροσλαβ Κλόζε, Λούκας Ποντόλσκι

Ισπανία:

Ικερ Κασίγιας, Κάρλες Πουγιόλ, Σέρχιο Ράμος, Τζουάν Καπντεβίλα, Γεράρδ Πικέ, Σέρχιο Μπούσκετς, Τσάμπι Αλόνσο, Τσάβι, Αντρές Ινιέστα, Νταβίντ Βίγια (81' Φερνάντο Τόρες), Πέδρο (86' Νταβίντ Σίλβα)

πηγή :www.contra.gr



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις