Αργεντινή-Nότια Κορέα 4-1

Θρίαμβος της Αργεντινής επί της Ν.Κορέας (4-1) με χατ-τρικ του Ιγκουαϊν
Μπορεί η Αργεντινή να μην ξεκίνησε με τον ρυθμό του αγώνα κόντρα στη Νιγηρία, όμως η διάθεσή της ήταν ανάλογη. Πίεση ψηλά και γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, ήταν τα χαρακτηριστικά των πρώτων λεπτών, όμως απο εκεί και πέρα τα πράγματα δεν ήταν και τόσο εύκολα για τους παίκτες του Ντιέγκο Μαραντόνα. Άλλωστε, οι Κορεάτες βολεύονταν και με την ισοπαλία και για αυτό έδειχναν μεγάλη προσοχή στην αμυντική συνοχή τους. Αυτό όμως δεν είχαν το αποτέλεσμα που θα ήθελαν, καθώς η “μπιανκοσελέστε” κατάφερε να πάρει νωρίς προβάδισμα στο σκορ, έστω και αν ήταν αυτογκόλ του Τσου Γιουνγκ Λι.
Η υπεροχή των τυπικά γηπεδούχων ήταν καθολική στο πρώτο ημίχρονο, εκμεταλλευόμενοι κυρίως την δεξιά πλευρά, με τους Ντι Μαρία και Τέβες. Σε μία απο τις προσπάθειές τους μάλιστα, κατάφεραν να διπλασιάσουν τα γκολ με την κεφαλιά του Ιγκουαΐν, όμως λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους οι Κορεάτες κατάφεραν να μειώσουν με τον Λι Τσουνγκ Γιονγκ, ο οποίος επωφελήθηκε την στιγμιαία αδράνεια της άμυνας της Αργεντινής και έκανε το 2-1.

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, ο ρυθμός της Αργεντινής ανέβηκε ακόμη περισσότερο. Πότε με τον Τέβες, πότε με τον Μέσι και πότε με τον Ντι Μαρία, οι παίκτες του Ντιέγκο Μαραντόνα προσπαθούσαν να βρουν ελεύθερους διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία, όμως η μπάλα δεν τους έκανε το χατήρι. Λίγο έλειψα μάλιστα να μάθουν καλά το νόμο του ποδοσφαίρου σχετικά με τις χαμένες ευκαιρίες και τα γκολ, όμως το πλασέ του Τσουνγκ Γιουνγκ πέρασε άουτ.

Στο τελευταίο 25λεπτο, η απόδοση της Αργεντινής έπεσε με αποτέλεσμα οι Κορεάτες να βρουν την ευκαιρία να βγουν μπροστά και να κάνουν κάποια σουτ, έστω και αν αυτά δεν απείλησαν ιδιαίτερα τον Ρομέρο, με εξαίρεση μία σύγχυση στην άμυνα της “μπιανκοσελέστε” στο 76'. Η είσοδος όμως του Κουν Αγκουέρο έδωσε άλλο αέρα στην λατινοαμερικάνους που κατάφεραν να πετύχουν 2 γκολ με τον Γκονζάλο Ιγκουαΐν και να δώσουν θριαμβευτικό χαρακτήρα στη νίκη τους.

Συνθέσεις

Αργεντινή:

Σέρχιο Ρομέρο, Γιόνας Γκουτιέρες, Βάλτερ Σάμουελ (23' Νίκολας Μπουρντίσο), Μάρτιν Ντεμικέλις, Κλεμέντε Ροντρίγκες, Γκάμπριελ Χάιντσε, Χαβιέρ Μασεράνο, Ανχελ ντι Μαρία, Κάρλος Τέβες (75' Σέρχιο Αγκουέρο), Λιονέλ Μέσι, Γκονσάλο Iγκουαΐν (82' Μάριο Μπολάτι)

Νότιος Κορέα:

Σουνγκ Ριονγκ Γιουνγκ, Μπέομ Σέοκ Ο, Γιονγκ Χιουνγκ Τσο, Γιουνγκ Σου Λι, Γιουνγκ Πιο Λι, Γι Σουνγκ Παρκ, Τσουνγκ Γιονγκ Λι, Σιουνγκ Γιονγκ Κι (46' Ναμ Ιλ Κιμ), Κι Χουν Γέομ, Τσου Γιουνγκ Παρκ

πηγή :www.conta.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις