MUNDIAL 2010 , SOUTH AFRICA

http://www.pamemundial.gr/uploads/4/163_mgc3x1fka.jpg
Το Σάββατο 12/06/2010 η Εθνική μας ξεκινάει την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλου 2010 , στη πόλη Μπλεμφοντέιν της Νοτίου Αφρικής , με πρώτο αντίπαλο τη Νότια Κορέα

Τα όνειρα και οι φιλοδοξίες των παικτών της συνοδεύουν την Ελλάδα σε αυτό το παγκόσμιο κύπελλο. Η εθνική μας ομάδα θα συμμετάσχει για δεύτερη φορά σε τελική φάση μουντιάλ μετά το 1994 στις ΗΠΑ, μία διοργάνωση που κανείς δεν θέλει να θυμάται.

Η εθνική μας ομάδα προκρίθηκε μέσω της διαδικασίας των μπαράζ στο μουντιάλ της Νότιας Αφρικής. Μετά το 0-0 απέναντι στην Ουκρανία ταξίδεψε στο Ντόνετσκ και κατέκτησε την πολύ μεγάλη νίκη (1-0) με γκολ του Σαλπιγγίδη.

Με όπλο την δεμένη αμυντική της γραμμή το συγκρότημα του Οτο Ρεχαγκελ προσδοκά κάτι παραπάνω από την προηγούμενη παρουσία της.

Ο Γερμανός ομοσπονδιακός τεχνικός διατηρεί στην ομάδα μερικές από τις παλιές. καραβάνες του επικού Euro το 2004, όμως έχει φροντίσει να την ανανεώσει με την προσθήκη μερικών ταλαντούχων παικτών.

Το θετικό για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι ότι «κατεβαίνει» στην διοργάνωση της Νότιας Αφρικής χωρίς άγχος και αυτό θα την βοηθήσει για να κάνει το βήμα παραπάνω. Για πολλούς από τους Ελληνες παίκτες, εξάλλου, όπως τους Σωτήρη Κυργιάκο, Γιώργο Καραγκούνη, Κώστα Κατσουράνη, Αγγελο Χαριστέα, Φάνη Γκέκα, Κώστα Χαλκιά ίσως είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που θα αγωνιστούν σε τέτοια διοργάνωση και το κίνητρο της διάκρισης είναι πολύ μεγάλο.

Τις ίδιες φιλοδοξίες και ίσως περισσότερες έχει και ο Ρεχάγκελ, ο οποίος θέλει να αποχωρήσει από τους πάγκους με μία ακόμα επιτυχία στο ενεργητικό του (όποια και να' ναι αυτή). Οι αντίπαλοι εκτός από την Αργεντινή, δεν τρομάζουν. Σεβασμός υπάρχει πάντα από την εθνική μας ομάδα, όπως και πίστη στις δυνάμεις της.

Η ουσία είναι ότι η εθνική μας ομάδα θα συμμετάσχει στην διοργάνωση της Νότιας Αφρικής με στόχο να ευχαριστηθεί την παρουσία της. Και φυσικά να μην εμφανιστούν τα. φαντάσματα του 1994, τότε που η εθνική μας ομάδα γνώρισε την ήττα και στα τρία παιχνίδια που έδωσε (4-0 από Αργεντινή, 4-0 από Βουλγαρία και 2-0 από Νιγηρία), χωρίς μάλιστα να σημειώσει ούτε ένα γκολ.

Ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στα παιδιά της Εθνικής μας !


Όμιλος

Group B

Ομάδα Β Ν Ι Η ΕΠ ΑΜ

Αργεντινή 0 0 0 0 0 0

Νιγηρία 0 0 0 0 0 0

Νότια Κορέα 0 0 0 0 0 0

Ελλάδα 0 0 0 0 0 0



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις