MUNDIAL 2010 / Αγγλία-ΗΠΑ 1-1 , Αλγερία-Σλοβενία 0-1

ΑΓΓΛΙΑ - ΗΠΑ 1 - 1

Ένα γκολ στις αρχές και άλλο ένα στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου καθόρισαν τη μοίρα της αναμέτρησης στο "Ρόγιαλ Μπάφοκενγκ Στέιντιουμ". Η Αγγλία ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς, αλλά το τραγικό λάθος του Γκριν έδωσε το δικαίωμα στις ΗΠΑ να κατακτήσουν ένα χρήσιμο βαθμό στη μάχη της πρόκρισης από τον 3ο Όμιλο του Μουντιάλ.

Εικόνα του αγώνα

Από τη στιγμή που ο Στίβεν Τζέραρντ άνοιξε το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό, η... ιταλική Αγγλία του Φάμπιο Καπέλο ήξερε ακριβώς πώς να διαχειριστεί την αναμέτρηση προκειμένου να έχει τον έλεγχο. Μπορεί να άφησε την πρωτοβουλία και την κατοχή της μπάλας στους Αμερικανούς, ωστόσο με άμυνα που άρχιζε από την... επίθεση, δούλεψε πολύ καλά ανασταλτικά και δεν άφησε πολλή δουλειά για τον Γκριν.

Ίσως γι' αυτό ο τερματοφύλακας των "λιονταριών" αντέδρασε ερασιτεχνικά στο ακίνδυνο σουτ του Ντέμπσεϊ στο 40', μαζεύοντας την μπάλα από τα δίχτυα του, φέροντας την αποκλειστική ευθύνη για το 1-1 του ημιχρόνου.

Έχοντας ισοφαρίσει σε ένα καίριο σημείο του ματς, οι παίκτες του Μπομπ Μπράντλεϊ πήραν αέρα. Με σωστή τακτική, συγκέντρωση και καθαρό μυαλό, δοκίμασαν τις αντοχές των "λιονταριών" σε ένα παιχνίδι γρήγορου ρυθμού που ισορροπούσε σε τεντωμένο σχοινί. Μάλιστα ο Άλτιντορ λίγο έλειψε να φέρει τα πάνω κάτω, όταν στο σουτ του από πλεονεκτική θέση στο 65', ο Γκριν και το δοκάρι του απέτρεψαν το δεύτερο γκολ των ΗΠΑ.

Σταδιακά βέβαια οι Άγγλοι άρχισαν να αυξάνουν την πίεσή τους. Με σουτ από απόσταση θέλησαν να απειλήσουν τον σταθερό Χάουαρντ, ενώ μετά την είσοδο του Κράουτς (μπήκε στο 79') δοκίμασαν και την κλασική συνταγή των γεμισμάτων προς την αντίπαλη περιοχή. Οι επιλογές τους όμως υπήρξαν αναποτελεσματικές, την ίδια ώρα που οι Αμερικανοί, έχοντας νέα πνευμόνια στην ενδεκάδα, κράτησαν μέχρι τέλους, ψάχνοντας μάλιστα με αξιώσεις ένα δεύτερο γκολ.

Συνθέσεις

Αγγλία:

Ρόμπερτ Γκριν, Λέντλεϊ Κινγκ (46' Τζέιμι Κάραχερ), Ασλεϊ Κόουλ, Τζον Τέρι, Γκλεν Τζόνσον, Στίβεν Τζέραρντ, Φρανκ Λάμπαρντ, Ααρον Λένον, Τζέιμς Μίλνερ (31' Σον Ράιτ Φίλιπς), Εμίλ Χέσκεϊ (79' Πίτερ Κράουτς), Γουέιν Ρούνεϊ

Η.Π.Α.:

Τιμ Χάουαρντ, Κάρλος Μποκανέγκρα, Στιβ Τσερούντολο, Ογκούτσι Ονιέγου, Τζο Ντεμέριτ, Μάικλ Μπράντλεϊ, Ρικάρντο Κλαρκ, Κλιντ Ντέμπσεϊ, Λάντον Ντόνοβαν, Τζόζι Αλτιντορ (86' Στούαρτ Χόλντεν), Ρόμπι Φίντλεϊ (77' Εντσον Μπαμπλ)

ΑΛΓΕΡΙΑ - ΣΛΟΒΕΝΙΑ 0 - 1

Την μοναξιά της κορυφής του 3ου ομίλου απολαμβάνει η Σλοβενία μετά τη νίκη της επί της Αλγερίας με 1-0, χάρη στο γκολ του Κορέν. Οι “δράκοι” εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο την αποβολή σε 14 λεπτά αγώνα του Γκεζάλ.

Εικόνα του αγώνα
Τόσο η Αλγερία, όσο και η Σλοβενία ξεκίνησαν το παιχνίδι, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην αμυντική τους λειτουργία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι φάσεις μπροστά απο τις δύο εστίες να είναι ελάχιστες. Ειδικά μάλιστα στο 20λεπτο που μεσολάβησε στα φάουλ του Μπελχάτζ στο 2' και του Μπίρσα στο 22', όπου δεν υπήρξε ούτε υποψία ευκαιρίας. Στο διάστημα που ακολούθησε, οι δύο ομάδες έγιναν λίγο περισσότερο δραστήριες, χωρίς ωστόσο η ποιότητα του θεάματος να ανέβει θεαματικά.

“Αλεπούδες” και “δράκοι” περιορίζονταν απλά σε κάποια σουτ εκτός περιοχής, τα οποία εύκολα ή δύσκολα οι Σουασί και Χαντάνοβιτς εξουδετέρωναν. Εξαίρεση αποτέλεσε η ευκαιρία των Αλγερινών με την κεφαλιά του Χαλίς, η οποία ήταν και η καλύτερη, στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Οι δύο ομάδες προσπαθούσαν είτε με σέντρες, είτε με κάποια σουτ να απειλήσουν την αντίπαλη εστία, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν. Η είσοδος του Γκεζάλ φάνηκε να φρεσκάρει την επιθετική γραμμή της Αλγερίας, όμως αυτό κράτησε μόλις για 14 λεπτά, καθώς σε αυτό το διάστημα κατάφερε να αντικρίσει 2 κίτρινες κάρτες και να αποβληθεί.

Όπως είναι λογικό, οι Σλοβένοι βρήκαν την ευκαιρία να πιέσουν και το γκολ δεν άργησε να έρθει. Στο 73ο λεπτό ο Κορέν έκανε το σουτ, ο Σαουσί δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της μπάλας και το 1-0 για τους “δράκους” ήταν πλέον γεγονός.

Το γκολ αυτό ήταν αρκετό για την ομάδα του Μάιτζ Κεκ για να πάρει τη νίκη να ανέβει στην κορυφή του ομίλου.

Συνθέσεις

Αλγερία:

Φαουζί Σαουσί, Ναντίρ Μπελχάτζ, Ματζίντ Μπουγκερά, Αντάρ Γιαχιά, Ραφίκ Χαλίς, Φουέντ Καντίρ (82' Αντλέν Γκεντιούρα), Χασάν Γεμπντά, Μεχντί Λασέν, Καρίμ Ζιανί, Ραφίκ Τζιμπούρ (58' Αμπντελκαντέρ Γκεζάλ), Καρίμ Ματμούρ (81' Ραφίκ Σαϊφί)

Σλοβενία:

Γιασμίν Χαντάνοβιτς, Μπόστιαν Σέζαρ, Μίσο Μπρέτσκο, Μπόγιαν Τζόκιτς, Μάρκο Σούλερ, Ρόμπερτ Κόρεν, Αντράζ Κιρμ, Aλεκσάνταρ Ραντοσάβλιεβιτς (87' Αντρέι Κόματς), Βάλτερ Μπίρσα (83' Νέιτς Πέτσνικ), Μιλίβογε Νοβάκοβιτς, Ζλάτκο Ντέντιτς (53' Ζλάταν Λιούμπιανκιτς)

πηγή : www.contra.gr



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις