Πορτογαλία-Βόρεια Κορέα 7-0

Άνοιξαν οι... ουρανοί στο "Κέιπ Τάουν" και έβρεξε γκολ, με την Πορτογαλία να κερδίζει 7-0 την Βόρειο Κορέα (αποκλείστηκε και μαθηματικά) και να κρατά στα χέρια της την πρόκριση στην φάση των "16".
Η Πορτογαλία ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι απο το πρώτο λεπτό, με φανερό στόχο να πετύχει ένα γρήγορο γκολ και να αποβάλει το άγχος την διακατείχε πριν το παιχνίδι. Οι παίκτες του Κεϊρόζ είχαν την κατοχή της μπάλας, είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων όμως δύσκολα μπορούσαν να κάνουν ευκαιρίες μπροστά απο την εστία του Μιόνγκ, καθώς η αμυντική γραμμή των Κορεατών ήταν καλά στημένη. Ένα επιπλέον εμπόδιο για τον Ρονάλντο και την παρέα του ήταν η βροχή που έπεφτε και έκανε τον αγωνιστικό αρκετά ολισθηρό, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν αρκετές δυσκολίες στην κυκλοφορία της μπάλας.
Το γκολ του Μεϊρέλες όμως στο 29ο λεπτό έλυσε το... γόρδιο δεσμό για τους Πορτογάλους και όλα έγιναν πιο εύκολα, καθώς οι παίκτες του Κιμ Γιονγκ Χουμ ανοίχτηκαν προκειμένου να ισοφαρίσουν, παραχωρώντας αρκετό χώρο. Αυτό ουσιαστικά ήταν βούτυρο στο...ψωμί των ποδοσφαιριστών του Κεϊρόζ που άρχισαν να δημιουργούν πιο συχνά ευκαιρίες, όμως η ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου τους βρήκε να προηγούνται απλά με 1-0.

Στο δεύτερο μέρος όμως οι Πορτογάλοι ήταν καταιγιστικοί. Εκμεταλλευόμενοι τις εμπνεύσεις των Ρονάλντο, Σιμάο, Τιάγκο και Μεϊρέλες κατάφεραν να πετύχουν μέσα σε 7 λεπτά άλλα 3 γκολ και να “καθαρίσουν” το παιχνίδι απο το 70ο λεπτό. Σε εκείνο το διάστημα οι Κορεάτες έδειχναν ανήμποροι να αντιδράσουν... Κλείστηκαν στην περιοχή τους και προσπαθούσαν να αποφύγουν τα χειρότερα, κάτι που το κατάφεραν προσωρινά. Και λέμε προσωρινά γιατί μετά το 80ο λεπτό ήρθε νέο κύμα ευστοχίας των παικτών του Κεϊρόζ, οι οποίοι έφτασαν στον δείκτη του σκορ στο 7-0.

Μετά απο αυτή την εξέλιξη, η Πορτογαλία πλέον μπορεί να πάρει την πρόκριση στην φάση των “16” ακόμη και με ήττα την τελευταία αγωνιστική απο την Βραζιλία, λόγω της διαφοράς γκολ. Η Κορέα απο την πλευρά της, όχι μόνο δεν έχει ελπίδες πρόκρισης, αλλά χάλασε και τις καλές εντυπώσεις που είχε δημιουργήσει κόντρα στην “σελεσάο”.

Συνθέσεις

Πορτογαλία:

Εντουάρντο, Μπρούνο Αλβες, Φάμπιο Κοεντράο, Μιγκέλ, Ρικάρντο Καρβάλιο, Τιάγκο, Πέδρο Μέντες, Ραούλ Μεϊρέλες (70' Μιγκέλ Βελόσο), Σιμάο (74' Ντούντα), Κριστιάνο Ρονάλντο, Ούγκο Αλμέιδα (77' Σίλβα Λιέντσον)

Βόρεια Κορέα:

Μιονγκ Γκουκ Ρι, Κουάνγκ Τσον Ρι, Γιουν Ναμ Τζι, Γιονγκ Χιοκ Τσα (58' Κουμ Ιλ Κιμ), Τζουν Ιλ Ρι, Ναμ Τσολ Πακ (58' Γιονγκ Τζουν Κιμ), Ιν Γκουκ Μουν, Γιουνγκ Χακ Αν, Ταε Σε Τζονγκ, Γιονγκ Τζο Χονγκ

πηγή : www.contra.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις