Γερμανία-Αγγλία 4-1

Το απόλυτο διαιτητικό λάθος του Μουντιάλ στιγμάτισε την παραδοσιακή αναμέτρηση Γερμανία - Αγγλία (4-1). Οι Γερμανοί πέρασαν πανηγυρικά στους "8" και οι Αγγλοι φωνάζουν για το γκολ του Λάμπαρντ που δεν μέτρησε ποτέ. Τουλάχιστον είχε μετρήσει το γκόλ του Τζεφ Χαρστ στον τελικό του '66...
α πρώτα λεπτά της αναμέτρησης κάλλιστα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως αναγνωριστικά, καθώς οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε σίγουρες μπαλιές, προκειμένου να βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο. Η Γερμανία όμως ήταν αυτή που φάνηκε να έχει την υπεροχή, αλλά και την πρώτη ευκαιρία του αγώνα με τον Οζίλ στο 5ο λεπτό, όπου ο Τζέιμς έδειξε ετοιμότητα και έδιωξε σε κόρνερ. Απο εκεί και πέρα όμως, τα “πάντσερ” μπορεί να έφταναν σχετικά εύκολα έξω απο την περιοχή των “λιονταριών”, αλλά η τετράδα των Τζόνσον, Άπσον, Τέρι και Κόουλ “καθάριζαν” τους κινδύνους που πήγαιναν να δημιουργηθούν απο τους Οζίλ και Κλόζε.

Οι παίκτες του Φάμπιο Καπέλο απο το 15ο λεπτό άρχισαν να ισορροπούν το παιχνίδι, όμως μία στιγμιαία αδράνεια του Τέρι και του Άπσον ήταν αρκετή για έναν επιθετικό της κλάσης του Μίροσλαβ Κλόζε να ανοίξει το σκορ. Η εξέλιξη αυτή επηρέασε αρκετά τους Άγγλους τόσο σε ομαδικό, όσο και σε ατομικό επίπεδο. Ειδικά μάλιστα το κεντρικό αμυντικό δίδυμο που δεν ήταν σε καλή μέρα, κάτι που επιβεβαιώθηκε στο δεύτερο γκολ των Γερμανών, απο τον Ποντόλσκι.
Σε εκείνο το σημείο όμως τα “λιοντάρια” άρχισαν να ξυπνάνε. Αρχικά μείωσαν στο 37ο λεπτό με την κεφαλιά του Άπσον, που προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις απο την μέτρια απόδοσή του στα πρώτα λεπτά, ενώ στη συνέχεια δικαίως διαμαρτύρονται για το γκολ του Λάμπαρντ που δεν μέτρησε.

Η μπάλα είχε μπει τουλάχιστον μισό μέτρο μέσα απο την εστία του Νόιερ, αλλά ούτε ο διαιτητής, ούτε και ο δεύτερος επόπτης έδειξαν την σέντρα, με αποτέλεσμα ένα πεντακάθαρο γκολ να μην μετρήσει. Αυτό όμως δεν είναι και το μοναδικό σφύριγμα για το οποίο παραπονιούνται οι Άγγλοι, καθώς υπάρχει και το χέρι του Λαμ και πάλι σε ευκαιρία με τον Λάμπαρντ στο 35'.

Στο δεύτερο ημίχρονο, διατηρήθηκε η εικόνα των τελευταίων λεπτών του πρώτου μέρους. Οι παίκτες της Αγγλίας είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως δύσκολα μπορούσαν να φτάσουν με αξιώσεις μπροστά απο την εστία του Νόιερ, με αποτέλεσμα να τελειώνουν τις ενέργειές τους με σουτ που δεν είχαν καμία τύχη. Την ίδια ώρα, τα “πάντσερ” μπορεί να έπαιζαν επιφυλακτικά, αλλά η αστάθεια της άμυνας των “λιονταριών” τους επέτρεπε να είναι αρκετά επικίνδυνοι επιθετικά, είτε με τα σουτ του Σβάινσταϊγκερ, είτε με τις προσπάθειες των Κλόζε και Οζίλ.

Κάπως έτσι κατάφεραν, κόντρα στη ροή του αγώνα, να πάρουν και πάλι διαφορά 2 τερμάτων. Όλη η Αγγλία είχε βγει στην επίθεση για το φάουλ του Τζέραρντ στο 67ο λεπτό, αφήνοντας ακάλυπτη την άμυνα, κάτι που δεν συγχώρησε ο Μίλερ. Ο άσος της Μπάγερν Μονάχου, τρία λεπτά αργότερα είχε ακόμη μία ευκαιρία, χάρη στην τρομερή αργοπορία του Μπάρι, ο οποίος νικήθηκε κατά κράτος απο τον Οζίλ, με αποτέλεσμα ο δείκτης του σκορ να ανέβει στο 4-1, στο 70ο λεπτό.

Όπως είναι λογικό, τα υπόλοιπα 20 λεπτά της αναμέτρησης ήταν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα. Η Γερμανία πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά πως οι μεγάλες ποδοσφαιρικές σχολές αποδεικνύουν τη δυναμική τους, ακόμη και όταν δεν έχουν στο ρόστερ τους παίκτες με μεγάλη προσωπικότητα.

Όσο για τους Άγγλους; Σίγουρα δικαιούνται να διαμαρτύρονται για το γκολ του Λάμπαρντ και το χέρι του Λαμ, αλλά η αμυντική τους εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο ήταν τραγική. Δικαίως επιστρέφουν στο νησί, καθώς σε κανένα σημείο της διοργάνωσης δεν έπεισαν οτι μπορούν να φτάσουν ψηλά.

Συνθέσεις

Γερμανία:

Μάνουελ Νόιερ, Περ Μέρτεσακερ, Αρνε Φρίντριχ, Φίλιπ Λαμ, Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ, Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ, Τζέρομ Μπόατενγκ, Σάμι Κεντίρα, Μεσούτ Οζίλ (83' Στέφαν Κίσλινγκ), Τόμας Μίλερ (72' Πιοτρ Τροχόφσκι), Λούκας Ποντόλσκι, Μίροσλαβ Κλόζε (72' Μάριο Γκόμες)

Αγγλία:

Ντέιβιντ Τζέιμς, Γκλεν Τζόνσον (87' Σον Ράιτ Φίλιπς), Μάθιου Άπσον, Ασλεϊ Κόουλ, Τζον Τέρι, Στίβεν Τζέραρντ, Φρανκ Λάμπαρντ, Γκάρεθ Μπάρι, Τζέιμς Μίλνερ (64' Τζο Χαρτ), Τζερμέιν Ντεφό (72' Εμίλ Χέσκεϊ), Γουέιν Ρούνεϊ

πηγή : www.contra.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις