Γερμανία-Αυστραλία 4-0

Σε ένα τουρνουά που στις τρεις πρώτες μέρες του σημαδεύτηκε από κακό ποδόσφαιρο, η Γερμανία πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στην Αυστραλία και πήρε τη νίκη με 4-0 για την 1η αγωνιστική του 4ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Οι Γερμανοί έδειξαν τις διαθέσεις τους από νωρίς, επιχειρώντας να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα και το κατάφεραν με τον Μεσούτ Οζίλ στο κέντρο να οργανώνει άψογα το παιχνίδι. Οι Αυστραλοί, πάντως, δεν πέρασαν απαρατήρητοι στα πρώτα είκοσι λεπτά, δημιουργώντας τρεις καλές ευκαιρίες για γκολ. Αυτές ήταν και οι... έσχατες περιπτώσεις που απασχόλησαν τους θεατές του αγώνα, αφού στα υπόλοιπα τα "πάντερ" κυριάρχησαν. Ηδη από το 8ο λεπτό ο Λούκας Ποντόλσκι έβαλε τα... μισά γκολ από όσα είχε βάλει όλη την περσινή σεζόν με την Κολονία στο πρωτάθλημα ανοίγοντας το σκορ. Οι γρήγοροι και αποτελεσματικοί συνδυασμοί του σκόρερ, του Οζίλ, του Μίροσλαβ Κλόζε, του Τόμας Μίλερ και του Φίλιπ Λαμ είχαν μόνο μία κατάληξη, την εστία του Μαρκ Σβάρτσερ.

Ο Αυστραλός τερματοφύλακας δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, αλλά σίγουρα σε πολύ καλύτερη από το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Λούκας Νιλ και Κρεγκ Μουρ που άδειαζαν ανεξήγητα την περιοχή τους και επέτρεπαν σε οποιονδήποτε Γερμανό να "τρυπώσει" και να απειλήσει. Ο Κλόζε το έκανε αρκετές φορές και σε μία από αυτές, στο 26' βρήκε στόχο. Εάν, μάλιστα, ήταν πιο προσεκτικός θα είχε κλείσει το ημίχρονο με δεύτερο γκολ.

Στο δεύτερο μέρος ο Πιμ Φέρμπεϊκ έριξε στη μάχη τον Μπρετ Χόλμαν αντί του Βινς Γκρέλα, αλλά Στο 56' ένα αντιαθλητικό τάκλιν του Τιμ Κέιχιλ τον οδήγησε πρόωρα στα αποδυτήρια. Με δέκα παίκτες τα "καγκουρό" ήταν καταδικασμένα να βλέπουν τα κύματα των γερμανικών επιθέσεων δίχως να μπορούν να αντιδράσουν. Ο Μίλερ στο 68' και ο Κακάου (είχε περάσει ως αλλαγή δύο λεπτά νωρίτερα) στο 70' διέλυσαν την άμυνα των Αυστραλών, που ήταν ανήμποροι να διαταράξουν την αρμονία με την οποία αναπτυσσόταν η γερμανική "μηχανή".


Συνθέσεις

Γερμανία:

Μάνουελ Νόιερ, Χόλγκερ Μπάντστουμπερ, Αρνε Φρίντριχ, Φίλιπ Λαμ, Περ Μέρτεσακερ, Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ, Σάμι Κεντίρα, Μεσούτ Οζίλ (74' Μάριο Γκόμες), Τόμας Μίλερ, Μίροσλαβ Κλόζε (68' Κακάου), Λούκας Ποντόλσκι (81' Μάρκο Μαρίν)

Αυστραλία:

Μαρκ Σβάρτσερ, Λουκ Γουίλκσαϊρ, Κρεγκ Μουρ, Λούκας Νιλ, Σκοτ Τσίπερφιλντ, Τιμ Κέιχιλ, Τζέισον Κάλινα, Μπρετ Εμερτον (74' Μίλε Γέντινακ), Βινς Γκρέλα (46' Μπρετ Χόλμαν), Καρλ Βάλερι, Ρίτσαρντ Γκαρσία (64' Νικίτα Ρουκαβίτσια)

πηγή :www.contra.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις