Βραζιλία - Ακτή Ελεφαντοστού 3-1

Με ηγέτη τον Λουίς Φαμπιάνο που σημείωσε δύο τέρματα (25' και 50') η Βραζιλία επιβλήθηκε με 3-1 (62' Ελάνο και 79' Ντρογκμπά τα άλλα γκολ) της Ακτής Ελεφαντοστού φτάνοντας στη δεύτερη νίκη της στη διοργάνωση, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στους "16". Αποβλήθηκε με δύο κίτρινες ο Κακά.
Η "βραζιλιάνικη μηχανή", χρειάστηκε κάμποσα λεπτά για να πάρει μπρος, ωστόσο όταν "ζεστάθηκε"... χάθηκε η μπάλα.

Η Βραζιλία μετά από ένα αναγνωριστικό 20λεπτο στο παιχνίδι, επιβλήθηκε πλήρως μέσα στον αγωνιστικό χώρο της Ακτής Ελεφαντοστού και με συνοπτικές διαδικασίες έφτασε σε μια άνετη νίκη.

Το σκορ άνοιξε στο 25', με τον Λουίς Φαμπιάνο να "εκτελεί" από κοντινή απόσταση τον Μπαρί, μετά από όμορφο συνδυασμό με τον Κακά.

Ο ίδιος παίκτης στο 50' μετά από μια αριστοτεχνική –σόλο- προσπάθεια βρέθηκε απέναντι στον Μπαρί και με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 2-0. Αξίζει να σημειωθεί πως ο φορ της "σελεσάο" φάνηκε να χρησιμοποιεί στην προσπάθειά του το χέρι του
Το τρίτο γκολ για την ομάδα του Ντούνγκα προήλθε και πάλι από ασίστ του Κακά, ο οποίος με παράλληλη μπαλιά από αριστερά βρήκε τον επερχόμενο Ελάνο, ο οποίος με κοντινό πλασέ νίκησε για τρίτη φορά τον Μπαρί.

Στη συνέχεια ο ρυθμός από πλευράς Βραζιλιάνων έπεσε με τους Αφρικανούς να βρίσκουν την ευκαιρία να φτάσουν σε ένα τέρμα. Συγκεκριμένα στο 79', ο Γιάγια Τουρέ βρήκε μέσα στην περιοχή τον Ντρογκμπά και αυτός με γυριστή κεφαλιά νίκησε τον Ζούλιο Σέζαρ και διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Συνθέσεις

Βραζιλία:

Ζούλιο Σέζαρ, Λούσιο, Zουάν, Ντάγκλας Μαϊκόν, Μισέλ Μπάστος, Φελίπε Μέλο, Κακά, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Ελάνο (67' Ντάνι Αλβες), Ρομπίνιο (93' Ραμίρες), Λουίς Φαμπιάνο

Ακτή Ελεφαντοστού:

Μπουμπακάρ Μπάρι, Σιάκα Τιένε, Κόλο Τουρέ, Εμανουέλ Εμπουέ (72' Εντρί Ρομαρίκ), Ντιντιέ Ζοκορά, Γκι Ντεμέλ, Σεΐκ Τιοτέ, Γιάγια Τουρέ, Ντιντιέ Ντρογκμπά, Αρούνα Ντιντάν (54' Ζερβίνιο), Σαλομόν Καλού (68' Καντέρ Κεϊτά)

πηγή : www.contra.gr




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις