Νιγηρία-Νότιος Κορέα 2-2

Σε έναν αγώνα που αμφότερες οι ομάδες διεκδίκησαν την πρόκριση ως το τέλος, Νιγηρία και Νότιος Κορέα αναδείχθηκαν ισόπαλες με 2-2. Στην επόμενη φάση πέρασαν οι Ασιάτες (θα αντιμετωπίσουν την Ουρουγουάη), για δεύτερη φορά στην ιστορία τους μετά το 2002, όταν και διοργάνωσαν το Μουντιάλ. Απίστευτες ευκαιρίες έχασαν οι παίκτες του Λάγκερμπακ, οι οποίοι αν κέρδιζαν θα έπαιρναν το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες πρόσεξαν πολύ και καμία δεν ρίσκαρε για το γκολ. Ωστόσο, μόλις στο 2’ η Νότιος Κορέα είχε την ευκαιρία να προηγηθεί με τον Τσούνγκ Γιόνκ, αλλά πλάσαρε άσχημα από τη μικρή περιοχή. Η Νιγηρία ήταν τελικά αυτή που προηγήθηκε, αφού στο 12’ ο Ούτσε πρόλαβε τον Ντου Ρι Τσα και αξιοποίησε τη σέντρα του Οντία για να γίνει το 1-0.

Οι παίκτες του Λάγκερμπακ πήραν ψυχολογία και στο 36’ η τύχη τους...γύρισε την πλάτη. Σε μακρινό σουτ του Ούτσε η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι και δύο λεπτά μετά ήρθε η ισοφάριση. Με ένα περίεργο τρόπο (πήγε να βάλει το κεφάλι αλλά τη βρήκε με το πόδι) ο Γιούνγκ Σου νίκησε την άμυνα της Νιγηρίας και έστειλε τις δύο ομάδες ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Η Νότιος Κορέα γύρισε το παιχνίδι με την έναρξη της επανάληψης. Ο Παρκ (της Μονακό) νίκησε με φάουλ του Ενιεάμα, σε μία φάση που ο τερματοφύλακας των Αφρικανών φέρει ακέραια την ευθύνη. Οι Ασιάτες είχαν κυριαρχήσει στο γήπεδο και αν είχαν τελειώσει κάποιες από τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν τότε θα είχαν «καθαρίσει» τον αγώνα.

Η αδυναμία τους αυτή λίγο έλειψε να τους στοιχίσει την πρόκριση. Αφού είδαν τον Αγεγκμπένι να χάνει την ευκαιρία του Μουντιάλ, δύο λεπτά μετά δέχθηκαν την ισοφάριση από πέναλτι του επιθετικού της Έβερτον (λάθος του νεοεισελθόντος Ναμ Ιλ).

Ο αγώνας στο Ντέρμπαν έγινε...ροντέο με τους δύο αντιπάλους να έχουν ευκαιρίες για το 3-2. Η Νιγηρία έχασε τις σημαντικότερες, εκ των οποίων ξεχώρισε ένα τετ α τετ του Μάρτινς στο 79’. Το 2-2 δεν άλλαξε και η Νότιος Κορέα εξαργύρωσε με πρόκριση στους νοκ άουτ γύρους τη νίκη επί της Εθνικής μας ομάδας στην πρεμιέρα του ομίλου.


Συνθέσεις

Νιγηρία:

Βίνσεντ Ενιεάμα, Τζόζεφ Γιόμπο (46' Ούα Ελντερσον Εσιεχίλε), Ντάνι Σίτου, Ράμπιου Αφολάμπι, Τσιντί Οντία, Αγίλα Γιουσούφ, Κάλου Ούτσε, Ντίκσον Ετούχου, Τσινέντου Ομπάσι, Νουάνκο Κανού (57' Ομπαφέμι Μάρτινς), Γιακούμπου Αγεγκμπένι (70' Βίκτορ Ομπίνα)

Νότιος Κορέα:

Σουνγκ Ριονγκ Γιουνγκ, Ντου Ρι Τσα, Γιονγκ Χιουνγκ Τσο, Γιουνγκ Σου Λι, Γιουνγκ Πιο Λι, Γι Σουνγκ Παρκ, Γιουνγκ Βο Κιμ, Τσουνγκ Γιονγκ Λι, Σιουνγκ Γιονγκ Κι (87' Γιάε Σουνγκ Κιμ), Κι Χουν Γέομ (64' Ναμ Ιλ Κιμ), Τσου Γιουνγκ Παρκ (93' Ντονγκ Γιν Κιμ)

πηγή : www.contra.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις