Σλοβενία-ΗΠΑ 2-2

Σλοβενία και ΗΠΑ μοιράστηκαν από ένα ημίχρονο και το τελικό 2-2 κρίνεται δίκαιο. Οι Ευρωπαίοι προηγήθηκαν 2-0 στο πρώτο μέρος αλλά η αντεπίθεση των Αμερικανών στην επανάληψη τους απέφερε έναν βαθμό. Δίκαια διαμαρτύρεται η ομάδα του Μπομπ Μπράντλεϊ για τη φάση του 85'. Η Σλοβενία έφτασε τους 4 βαθμούς και οι ΗΠΑ τους 2.
Οι δύο ομάδες έδειξαν από την αρχή του αγώνα ότι πρώτο τους μέλημα είναι να διατηρήσουν τη συνοχή τους στο χώρο του κέντρου ώστε να δυσκολέψουν την ανάπτυξη του παιχνιδιού των αντιπάλων. Ο Μπίρσα έριξε την προειδοποιητική βολή απειλώντας με σέντρα-ξυράφι από τα αριστερά (8'). Πέντε λεπτά αργότερα βρέθηκε ξεμαρκάριστος έξω από τη μεγάλη περιοχή των Αμερικανών και με δυνατό αριστερό σουτ άφησε άγαλμα τον Χάουαρντ γράφοντας το 1-0.

Το 1-0 ανάγκασε τους Αμερικανούς να ανοιχτούν αλλά η πολύ καλά διαβασμένη Σλοβενία με το πολυπρόσωπο κέντρο αναχαίτιζε με ευκολία τις επιθετικές ενέργειές τους. Η δημιουργία φάσεων γινόταν με το... σταγονόμετρο και η ομάδα του Μπομπ Μπράντλεϊ απείλησε με το φάουλ του Τόρες στο 40 κι ένα λεπτό αργότερα με τους Αλτιντορ και Ντόνοβαν. Ομως, με μία υποδειγματικά εκτελεσμένη αντεπίθεση οι Σλοβένοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ στο 41ο λεπτό με τον Λιούμπιανκιτς.

Οι Αμερικανοί ξαναμπήκαν στο ματς μόλις στο δεύτερο λεπτό της επανάληψης χάρη στο εντυπωσιακό γκολ του Λάντον Ντόνοβαν, τον οποίο διατήρησε στην 11άδα ο Μπράντλεϊ παρά το κακό πρώτο ημίχρονο και δικαιώθηκε. Θα περίμενε κανείς ότι το γκολ αυτό θα άλλαζε την εικόνα του ματς, αλλά οι Σλοβένοι, μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό, έφεραν και πάλι την κατάσταση στα μέτρα τους αντιμετωπίζοντας με επιτυχία την άκαρπη υπεροχή των αντιπάλων τους.

Ολα αυτά μέχρι το 80ό λεπτό οπότε και ανέλαβε δράση ο Μάικλ Μπράντλεϊ. Ο γιος του Αμερικανού ομοσπονδιακού τεχνικού έχασε μία καλή ευκαιρία και στο 82' έγραψε το 2-2. Η φάση του αγώνα σημειώθηκε τρία λεπτά αργότερα όταν ο Αλτιντορ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά ο διαιτητής από το Μάλι δεν μέτρησε το γκολ, καταλογίζοντας επιθετικό φάουλ που δεν υπήρξε ποτέ.

Το 2-2 έμελλε να είναι το τελικό σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες έμειναν μέσα στη μάχη της πρόκρισης ενόψει της τρίτης και τελευταίας αγωνιστικής.


Συνθέσεις

Σλοβενία:

Σαμίρ Χαντάνοβιτς, Μπόστιαν Σέζαρ, Μίσο Μπρέκο, Μπόγιαν Τζόκιτς, Μάρκο Σούλερ, Ρόμπερτ Κόρεν, Αντράζ Κιρμ, Aλεκσάνταρ Ραντοσάβλιεβιτς, Βάλτερ Μπίρσα (87' Ζλάτκο Ντέντιτς), Μιλίβογε Νοβάκοβιτς, Ζλάταν Λιούμπιανκιτς (74' Νέιτς Πέκνικ)

Η.Π.Α.:

Τιμ Χάουαρντ, Κάρλος Μποκανέγκρα, Στιβ Τσερούντολο, Ογκούτσι Ονιέγου (80' Ερκουλες Γκόμες), Τζο Ντεμέριτ, Μάικλ Μπράντλεϊ, Χοσέ Φραντσίσκο Τόρες (46' Μόρις Εντου), Κλιντ Ντέμπσεϊ, Λάντον Ντόνοβαν, Τζόζι Αλτιντορ, Ρόμπι Φίντλεϊ (46' Μπένι Φέιλαμπερ)

πηγή : www.contra.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις