Ισπανία-Ονδούρα 2-0

Με την Ισπανία να αγωνίζεται ως Ισπανία και την Ονδούρα ως... Ονδούρα, οι "φούριας ρόχας" απέδειξαν ότι παραμένουν ικανοί για σπουδαία πράγματα στο θεσμό και με έναν εκπληκτικό Νταβίντ Βίγια, νίκησαν με 2-0 για την 2η αγωνιστική του 8ου ομίλου. Μία νίκη μακριά από την πρόκριση η Ισπανία, ουσιαστικά αποκλείστηκε η Ονδούρα.

Ο Αντρές Ινιέστα (τραυματίας) και ο Νταβίντ Σίλβα (απόδοση) ήταν οι δύο αλλαγές του Βιθέντε ντελ Μπόσκε στην αναμέτρηση με την Ονδούρα, με τους Φερνάντο Τόρες και Χεσούς Νάβας να τους αντικαθιστούν. Προεξάρχοντος του Νταβίντ Βίγια (ο οποίος πέρασε αριστερά με κορυφή τον Τόρες), οι "φούριας ρόχας" έκλεισαν από νωρίς του Λατινοαμερικανούς στην περιοχή τους. Ο Βίγια είχε ένα δοκάρι στη μεγαλύτερη ισπανική ευκαιρία, ωστόσο ο Ικερ Κασίγιας χρειάστηκε σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις να απομακρυνθεί από την εστία του για να διορθώσει την ολιγωρία του κεντρικού αμυντικού διδύμου των Κάρλες Πουγιόλ και Γεράρδ Πικέ.

Αυτοί ήταν και οι μοναδικοί κίνδυνοι που διέτρεξαν οι πρωταθλητές Ευρώπης, αλλά όχι κι οι μοναδικοί του αγώνα. Στο 17ο λεπτό ένα σόλο του φορμαρισμένου Βίγια απέφερε το 39ο διεθνές του τέρμα και άνοιξε το σκορ στον αγώνα. Τη "σκυτάλη" του σκοραρίσματος προσπάθησε να αναλάβει ο Τόρες, αλλά παρουσιάστηκε για δεύτερο σερί παιχνίδι ανέτοιμος κι έχασε ευκαιρίες που δεν συνηθίζει να χάνει, με συνέπεια οι δύο ομάδες να αποχωρούν για τα αποδυτήρια με το 1-0.

Στην επανάληψη, η οποία βρήκε τον Τζόρτζι Γουέλκαμ στην ενδεκάδα της Ονδούρας, ο Βίγια με νέο γκολ ουσιαστικά "σφράγισε" τη νίκη της Ισπανίας. Κάπου εκεί άρχισε και το... πάρτι της Ισπανίας, με τον Βίγια να χάνει πέναλτι στο 62', τον Τσεσκ Φάμπρεγκας (είχε περάσει στη θέση του Τσάβι) να χάνει σπουδαία ευκαιρία τέσσερα λεπτά αργότερα. Το παιχνίδι ήταν άκρως μονόπλευρο, όχι τόσο χάρη στο passing game των Ισπανών, αλλά κυρίως λόγω του ανοιχτού παιχνιδιού που επέλεξε η Ονδούρα, αφήνοντας κενούς χώρους στα μετόπισθεν.

Αν και οι συνθήκες ευνοούσαν την Ισπανία να σημειώσει κι άλλα τέρματα, οι περισσότερες απειλητικές στιγμές που δημιουργούσαν οι παίκτες του ντελ Μπόσκε στο τελευταίο ημίωρο καταστρέφονται στην τελική πάσα ή στην προσπάθεια για σουτ. Το 2-0 διατηρήθηκε μέχρι τέλους και είχε δύο συνέπειες: αφενός έφερε την Ισπανία μία νίκη από την πρόκριση (εάν κερδίσει το ματς με τη Χιλή ευνοείται σε οποιαδήποτε περίπτωση ισοβαθμίας και προχωρά), αφετέρου στέρησε από την Ονδούρα όποια ρεαλιστική ελπίδα υπήρχε για πρόκριση και λογικά αποχαιρετά μαζί με το Καμερούν και την Βόρεια Κορέα τη διοργάνωση.

Συνθέσεις

Ισπανία:

Ικερ Κασίγιας, Γεράρδ Πικέ, Τζουάν Καπντεβίλα, Κάρλες Πουγιόλ, Σέρχιο Ράμος (77' Αλβάρο Αρμπελόα), Τσάβι (65' Τσεσκ Φάμπρεγκας), Τσάμπι Αλόνσο, Σέρχιο Μπούσκετς, Χεσούς Νάβας, Φερνάντο Τόρες (70' Χουάν Μάτα), Νταβίντ Βίγια

Ονδούρα:

Νοέλ Βαγιαδάρες, Οσμάν Τσάβες, Μάινορ Φιγκερόα, Εμίλιο Ισαγκίρε, Σέρχιο Μεντόσα, Γουίλσον Παλάσιος, Ρότζερ Εσπινόσα (46' Τζόρτζι Γουέλκαμ), Ντανίλο Τούρτσιος (63' Ραμόν Νούνιες), Αμάντο Γκεβάρα, Βάλτερ Μαρτίνες, Νταβίντ Σουάζο (84' Τζέρι Παλάσιος)

πηγή : www.contra.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις