Δανία-Ιαπωνία 1-3

Στα χνάρια της Νότιας Κορέας κινήθηκε και η Ιαπωνία και έγινε η δεύτερη ασιατική ομάδα που προκρίνεται στους "16". Κερδίζοντας με 3-1 τη Δανία εξασφάλισε για πρώτη φορά την πρόκριση της στη νοκ άουτ φάση (εκτός του Μουντιάλ που φιλοξένησε) Παγκοσμίου Κυπέλλου με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κεϊσούκε Χόντα. Τους Παραγουανούς θα αντιμετωπίσουν οι παίκτες του Οκάντα για μία θέση στα προημιτελικά. Προδώθηκαν από τη γερασμένη τους ομάδα οι Δανοί.
Οι δύο ομάδες άρχισαν μουδιασμένα τον αγώνα, με τους Ιάπωνες να βολεύονται από την ισοπαλία. Οι Δανοί, από την πλευρά τους, υπολείπονται ενός καλού δημιουργικού μέσου (σ.σ ο Γιόργκενσεν δεν έδειξε το καλό του πρόσωπο) και αυτό φάνηκε στο χορτάρι του “Ρόγιαν Μπάφοκενγκ”. Οι Ρόμενταλ, Γκρόνχιερ δεν έχουν τη σπιρτάδα προηγούμενων χρόνων και οι πλαγιοκοπήσεις τους δεν αποτελούσαν απειλή για την άμυνα των Ασιατών. Μάλιστα στο 34' ο πρώτος άφησε τη θέση του στον Γιάκομπ Πάουλσεν.
Η Ιαπωνία εξασφάλισε ουσιαστικά την πρόκριση στο πρώτο μέρος. Αφού δεν κατάφεραν να σκοράρουν μέσα σε ένα λεπτό (12', 13') οι παίκτες του Οκάντα...εκτέλεσαν τον Σόρενσεν από στημένες φάσεις. Στο 17' ο Χόντα έκανε την αρχή με ένα...κεραυνό, ο οποίος δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στο Δανό κίπερ. Ο τερματοφύλακας της Σάντερλαντ μπορεί να είναι μετρ στις αποκρούσεις πέναλτι, αλλά στα φάουλ έμεινε μετεξεταστέος, αφού στο 30' ο Έντο τον νίκησε με νέο χτύπημα από τα όρια της περιοχής.

Η προσπάθεια της Δανίας να αντιδράσει περιορίστηκε σε μία καλή ευκαιρία του Τόμασον και γεμίσματα στην περιοχή, που μπορεί να πανικόβαλλαν, αλλά δεν έπληξκαν την άμυνα των Ιαπώνων.

Στο 48' ο Σόρενσεν λίγο έλειψε να βάλει μόνος του μέσα ένα φάουλ του Έντο και κάπου εκεί οι Δανοί άρχισαν να πιέζουν. Χωρίς όμως τη μεγάλη ευκαιρία, αφού ο γερασμένος Τόμασον κατάστρεφε τις καλές εμπνεύσεις των κεντρώων. Μετά από ένα δοκάρι του Λάρσεν στο 79' οι Σκανδιναβοί μείωσαν χάρη σε πλασέ του Τόμασον (σ.σ του έπιασε πέναλτι αρχικά ο Καβασίμα), αλλά έπρεπε να κερδίσουν για να περάσουν στους νοκ άουτ γύρους.

Επόμενο ήταν να ανοιχτούν και στο 87' ο Χόντα προσυπέγραψε τον αποκλεισμό τους προσφέροντας ένα γκολ στον Οκαζάκι, με τον τελευταίο να διαμορφώνει απλώς το 1-3.


Συνθέσεις

Δανία:

Τόμας Σόρενσεν, Ντάνιελ Αγγερ, Περ Κρόλντρουπ (56' Σόρεν Λάρσεν), Λαρς Γιάκομπσεν, Σίμον Πόουλσεν, Τόμας Κάλενμπεργκ (63' Κρίστιαν Ερικσεν), Ντένις Ρόμενταλ, Μάρτιν Γιόργκενσεν (34' Γιάκομπ Πόουλσεν), Κρίστιαν Πόουλσεν, Γιον Νταλ Τόμασον, Νίκλας Μπέντνερ

Ιαπωνία:

Εϊτζι Καβασίμα, Γιούκι Αμπε, Γιουίτσι Κομάνο, Γιούτζι Νακαζάβα, Τούλιο Τανάκα, Γιούτο Ναγκατόμο, Κεϊσούκε Χόντα, Μακότο Χασέμπε, Γιασουχίτο Εντο (91' Τζουνίτσι Ιναμότο), Νταϊσούκε Ματσούι (74' Σίντζι Οκαζάκι), Γιοσίτο Οκούμπο (88' Γιασουγιούκι Κόνο)

πηγή : www.contra.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις