ΗΠΑ-Γκάνα 1-2

στορική πρόκριση της Γκάνας στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά τη νίκη της στην παράταση με 2-1 επί των ΗΠΑ, όπου περιμένει η Ουρουγουάη
Η Γκάνα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και όπλο την εξαιρετική και ταχύτατη κυκλοφορία της μπάλας, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Πριν καλά καλά προλάβουν να ιδρώσουν οι παίκτες των δύο ομάδων και συγκεκριμένα στο 6ο λεπτό, τα "μαύρα αστέρια” κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ με το γκολ του Μπόατενγκ, "παγώνοντας" τους παίκτες των ΗΠΑ.

Χρειάστηκε να περάσει το 15ο λεπτό για να αρχίσει να πατάει γερά στον αγωνιστικό η ομάδα του Μπομπ Μπράντλεϊ. Σε αυτό βέβαια βοήθησε και το γεγονός οτι η ομάδα του Μίλοβαν Ράγιεβατς, παραχώρησε αρκετό χώρο στους αντιπάλους προκειμένου να παίξει με αντεπιθέσεις. Και πάλι όμως οι τυπικά γηπεδούχοι δεν είχαν την ψυχραιμία για να δημιουργήσουν τις κατάλληλες ευκαιρίες μπροστά απο την εστία του Κίνγκσον.

Η γρήγορη αλλαγή του Μπράντλεϊ, στο 31ο λεπτό, με την είσοδο του Εντού στην θέση του Κλαρκ, βελτίωσε την εικόνα των ΗΠΑ, όχι όμως σε τέτοιο βαθμό που να καταφέρουν να ισοφαρίσουν.
Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, πέρασε στο παιχνίδι τον Φεϊλάμπερ, ο οποίος με το... καλημέρα έχασε τεράστια ευκαιρία για να σκοράρει, όμως και πάλι ο Κίνγκσον είπε όχι, απομακρύνοντας τον κίνδυνο.

Όσο περνούσε η ώρα όμως η πίεση των Αμερικανών αυξανόταν και τελικά στο 62ο λεπτό ήρθε η ισοφάριση, με την εύστοχη εκτέλεση του Ντόναβαν. Θα περίμενε κανείς πως η Γκάνα θα αντιδρούσε, αλλά έδειχνε να έχει δυνάμεις, σε αντίθεση με τους παίκτες των ΗΠΑ που είχαν την καθολική υπεροχή και πίεζαν για το γκολ που θα τους χάρισε την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στην κανονική διάρκεια του αγώνα δεν το κατάφεραν και έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην ημίωρη παράταση. Και ενώ όλα έδειχναν οτι οι τυπικά γηπεδούχοι θα συνέχιζαν την πίεση του δευτέρου ημιχρόνου, το ξεκίνημα του έξτρα χρόνου βρήκε την Γκάνα να προηγείται στο σκορ με το γκολ του Γκιαν στο 93ο λεπτό. Στο υπόλοιπο διάστημα του αγώνα, οι παίκτες του Ράγιεβιτς κατάφεραν να αντεπεξέλθουν στην πίεση των Αμερικάνων και να πάρουν την πρόκριση στα προημιτελικά.

Συνθέσεις

Η.Π.Α.:

Τιμ Χάουαρντ, Κάρλος Μποκανέγκρα, Στιβ Τσερούντολο, Τζο Ντεμέριτ, Τζόναθαν Μπόρνσταϊν, Μάικλ Μπράντλεϊ, Ρικάρντο Κλαρκ (31' Μόρις Εντου), Κλιντ Ντέμπσεϊ, Λάντον Ντόνοβαν, Ρόμπι Φίντλεϊ (46' Μπένι Φέιλαμπερ), Τζόζι Αλτιντορ (90' Ερκουλες Γκόμες)

Γκάνα:

Ρίτσαρντ Κίνγκσον, Σαμουέλ Ινκούμ (78' Στεφάν Απιά), Τζόναθαν Μενσά, Χανς Σαρπέι (6' Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ), Τζον Μενσά, Τζον Πέιντσιλ, Κουάντουο Ασαμόα, Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ (73' Λι Αντι), Αντρέ Αγιού, Αντονι Αναν, Ασαμόα Γκιάν

πηγή : www.contra.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις