Γαλλία - Νότια Αφρική 1-2

Τέλος το Παγκόσμιο Κύπελλο για Γαλλία και Νότια Αφρική. Χωρίς νίκη οι "τρικολόρ"
Με τους Ζινιάκ και Σισέ ως επιθετικό δίδυμο και τον Εβρά στον πάγκο ξεκίνησε ο Ρεϊμόν Ντομενέκ τον αγώνα και είδε τον Ζινιάκ να απειλεί στο 3ο λεπτό την εστία του Τζόζεφς. Οι Γάλλοι ήταν πιο επιθετικοί στο πρώτο τέταρτο και έχασαν άλλη μία ευκαιρία με κεφαλιά του Σισέ στο 11'. Μία στημένη φάση (κόρνερ) απέφερε το πρώτο γκολ του αγώνα. Ο Τσαμπαλάλα έστειλε τη μπάλα στη μικρή περιοχή, ο Λιορίς έκανε άστοχη έξοδο και με εντυπωσιακό άλμα ο Κουμάλο έκανε το 1-0.

Πριν συνέλθουν από το σοκ οι Γάλλοι έμειναν με 10 παίκτες. Ο Κολομβιανός διαιτητής απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Γκουρκίφ ο οποίος σε διεκδίκηση κεφαλιάς με τον Σιμπάγια χτύπησε τον αντίπαλό του με τον αγκώνα, δίχως να έχει πρόθεση.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οι Νοτιοαφρικανοί αξιοποίησαν στο έπακρο το αριθμητικό πλεονέκτημα με διαδοχικές επιθέσεις. Μία από αυτές κατέληξε σε γκολ με τον Μφέλα στο 37ο λεπτό την ώρα που οι παίκτες του Ντομενέκ πελαγοδρομούσαν.

O Ντομενέκ έκανε τη συνηθισμένη αλλαγή με τον Μαλουντά αντί του Ζινιάκ με την έναρξη του δεύτερου μέρους και δέκα λεπτά αργότερα απέσυρε και τον Σισέ ρίχνοντας στο ματς τον Τιερί Ανρί. Η εικόνα του ματς, όμως, δεν άλλαξε σημαντικά. Οι δύο ομάδες έχασαν ευκαιρίες να σκοράρουν με σημαντικότερη εκείνη του 51ου λεπτού με τον Μφέλα.

Τελικά η Γαλλία απέφυγε τη... ρετσινιά του 2002, όταν είχε αποκλειστεί από την πρώτη φάση χωρίς να σκοράρει. Ο Μαλουντά βρήκε το στόχο αξιοποιώντας την ασίστ του Ριμπερί. Η μείωση του σκορ σε συνδυασμό με το 1-0 της Ουρουγουάης επί του Μεξικού στο άλλο ματς του ομίλου, άφηνε στους Νοτιοαφρικανούς ελάχιστες ελπίδες πρόκρισης, στην ισοβαθμία με τους Μεξικανούς στη διαφορά τερμάτων.

Στα τελευταία δέκα λεπτά δεν σημειώθηκε τίποτα το αξιοσημείωτο με τις δύο ομάδες να έχουν αποδεχτεί τη μοίρα τους και το πρόωρο τέλος της συμμετοχής τους σε αυτό το Παγκόσμιο κύπελλο.

Συνθέσεις

Γαλλία:

Ουγκό Γιορί, Γουιλιάμ Γκαλάς, Μπακαρί Σανιά, Σεμπαστιάν Σκιλασί, Γκαέλ Κλισί, Αμπού Ντιαμπί, Γιοάν Γκουρκίφ, Αλού Ντιαρά (82' Σιντνέ Γκοβού), Φρανκ Ριμπερί, Τζιμπρίλ Σισέ (55' Τιερί Ανρί), Αντρέ Πιερ Ζινιάκ (46' Φλοράν Μαλουντά)

Νότια Αφρική:

Μοενέεμπ Τζόζεφς, Άαρον Μοκοένα, Πέτερ Μασιλέλα, Ανέλ Ενγκόνγκτσα (55' Σιμπονίσο Γκάξα), Μπονγκάνι Κουμάλο, Σιπίβε Τσαμπαλάλα, Στίβεν Πίεναρ, Ταντουγιούσε Κουμπόνι (78' Τέκο Μοντίσε), ΜάκΜπεθ Σιμπάγια, Κατλένγκο Μφέλα, Μπέρναρ Πάρκερ (68' Σιγιαμπόνγκα Νομβέτε)

πηγή : www.contra.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις