Νέα Ζηλανδία-Σλοβακία 1-1

Η Νέα Ζηλανδία έκανε τη μεγάλη έκπληξη και πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) απο την Σλοβακία, που παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων.
Εικόνα του αγώνα
Κόντρα στις προβλέψεις και στη δυναμική των ομάδων, η Νέα Ζηλανδία ήταν αυτή που μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να απειλήσει, έστω και χωρίς ιδιαίτερες αξιώσεις, την εστία του Μούχα. Κύριος εκφραστής της επιθετικής δραστηριότητας των τυπικά γηπεδούχων ήταν ο Κίλεν, όμως όσο περνούσε η ώρα, οι Σλοβάκοι άρχισαν να βρίσκουν τα πατήματά τους και να αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και την υπεροχή στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Οι προσπάθειές τους όμως ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένες, καθώς γίνονταν απο τα πλάγια, κυρίως με τον Βέις όμως στην τελική προσπάθεια τα χάλαγαν. Αυτό μάλιστα δεν ήταν αποτέλεσμα της καλής αμυντικής λειτουργίας των Νεοζηλανδών, αλλά της μη συγκέντρωσης των Σλοβάκων, που μόνοι τους κατέστρεφαν τις ευκαιρίες που είχαν για να ανοίξουν το γκολ.
Ότι δεν κατάφεραν στα πρώτα 45 λεπτά, οι παίκτες του Βλάντιμιρ Βέις το έκαναν στο 5ο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου με την κεφαλιά του Βίτεκ, ο οποίος ανάγκασε τους " ολόλευκους " να δεχθούν το 1000ο γκολ στην ιστορία τους. Η εξέλιξη αυτή επηρέασε τους παίκτες του Ρίκι Χέρμπερτ, οι οποίοι μέχρι το 88ο λεπτό και την κεφαλιά του Σμελτζ, δεν κατάφεραν να απειλήσουν. Το καλύτερο όμως το κρατούσαν για την τελευταία φάση του αγώνα, όπου ο Ρέιντ εκμεταλλευόμενος την έλειψη σοβαρότητας και αγωνιστικής πειθαρχίας των Σλοβάκων, σκόραρε και χάρισε τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του.

Συνθέσεις

Νέα Ζηλανδία:

Μαρκ Πάστον, Τόμι Σμιθ, Τόνι Λόκχεντ, Γουίνστον Ρέιντ, Ιβάν Βίτσελιτς (78' Τζέρεμι Κρίστι), Ράιαν Νίλσεν, Σάιμον Ελιοτ, Λέο Μπέρτος, Ρόρι Φάλον, Κρις Κίλεν (72' Κρις Γουντ), Σέιν Σμελτς

Σλοβακία:

Γιαν Μούχα, Μάρτιν Σκέρτελ, Μάρεκ Τσεχ, Ράντοσλαβ Ζαμπάγνικ, Γιαν Ντιούριτσα, Βλάντιμιρ Βέις (84' Μίροσλαβ Στοχ), Μάρεκ Χάμσικ, Ζντένο Στέρμπα, Στάνισλαβ Σέστακ (55' Ζντένο Στέρμπα), Ρόμπερτ Βίτεκ (81' Φίλιπ Χολόσκο), Ερικ Γέντρισεκ

πηγή : www.contra.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις