Χιλή-Ελβετία 1-0

Η Χιλή έκανε το δύο στα δύο στον όγδοο όμιλο, επικρατώντας 1-0 της Ελβετίας. Το χρυσό γκολ για την ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα πέτυχε στο 75' ο Μαρκ Γκονζάλες. Με 10 παίκτες από το 30ό λεπτό οι Ελβετοί λόγω αποβολής του Μπεχράμι.
Η Χιλή ήταν αυτή που μπήκε πιο ορεξάτη στον αγωνιστικό χώρο, ή για να ακριβολογούμε ήταν εκείνη που έδειξε μεγαλύτερη επιθετική διάθεση σε αντίθεση με την Ελβετία η οποία φάνηκε να επιλέγει την τακτική της αναμονής. Οι όποιες ευκαιρίες των Χιλιανών, όχι κλασικές, σταμάτησαν πάνω στον πολύ καλό Μπενάλιο και το 0-0 αναπόφευκτα δεν μεταβλήθηκε. Στο 30' ο Σαουδάραβας διαιτητής εξάντλησε την αυστηρότητά του πάνω στον Μπεχράμι δείχνοντάς του απευθείας κόκκινη για την αντικανονική χρησιμοποίηση των χεριών του στην προσπάθεια να ξεμαρκαριστεί. Παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα οι Χιλιανοί δεν μπόρεσαν να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί μέχρι τη συμπλήρωση των πρώτων 45 λεπτών.

Ο Μαρσέλο Μπιέλσα ρίσκαρε με την έναρξη του δεύτερου μέρους ρίχνοντας στο ματς τους Βαλδίβια και Γκονζάλες και βγάζοντας τον ανέτοιμο, Σουάσο και τον Βιδάλ. Ολη η δράση μεταφέρθηκε στο μισό γήπεδο της Ελβετίας με τους Χιλιανούς να πιέζουν ασφυκτικά. Μέχρι το 75ο λεπτό η Χιλή είχε το ρόλο της γάτας και η Ελβετία του ποντικιού.

Η ασφυκτική πίεση έφερε αποτέλεσμα όταν οι δύο αλλαγές, Παρέδες και Γκονζάλες, συνεργάστηκαν και ο δεύτερος με κεφαλιά έγραψε το 1-0. Βέβαια, η φάση αρχίζει με τον Παρέδες να βρίσκεται σε θέση οφ-σάιντ κάτι που δεν αντιλήφθηκε ο βοηθός διαιτητής.

Στα τελευταία δέκα λεπτά οι Ελβετοί, μην έχοντας άλλη επιλογή, ρίσκαραν και μάλιστα, έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Ντερντιγιόκ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Στο ενδιάμεσο η Χιλή θα μπορούσε να έχει διευρύνει το προβάδισμά της σε δύο περιπτώσεις, με τον Παρέδες.

Το 1-0 έφερε τη Χιλή στην πρώτη θέση του ομίλου με 6 βαθμούς, η Ελβετία έμεινε στους τρεις και την τελευταία αγωνιστική οι Χιλιανοί παίζουν με την Ισπανία και οι Ελβετοί με την Ονδούρα.


Συνθέσεις

Χιλή:

Κλαούντιο Μπράβο, Βάλδο Πόνσε, Μαουρίσιο Ισλα, Γκάρι Μεδέλ, Γκονσάλο Χάρα, Ματίας Φερνάντες (65' Εστέμπαν Παρέδες), Κάρλος Καρμόνα, Αρτούρο Βιδάλ (46' Μαρκ Γκονζάλες), Αλέξις Σάντσες, Ουμπέρτο Σουάσο (46' Χόρχε Βαλδίβια), Ζαν Μποσεζούρ

Ελβετία:

Ντιέγκο Μπενάλιο, Στέφαν φον Μπέργκεν, Ρέτο Τσίγκλερ, Στέφαν Γκρίχτινγκ, Στέφαν Λίχσταϊνερ, Μπέντζαμιν Χούγκελ, Γιοκάν Ινλέρ, Ζέλσον Φερνάντες (78' Αλμπερτ Μπουνιάκου), Βάλον Μπεράμι, Μπλεζ Ενκούφο (68' Ερέν Ντερντιγιόκ), Αλεξάντερ Φράι (42' Τρανκουίλο Μπαρνέτα)

πηγή : www.contra.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις