Ολλανδία - Ιαπωνία 1-0

Δύσκολη νίκη για την Ολλανδία η οποία επικράτησε με 1-0 της Ιαπωνίας για τη 2η αγωνιστική του 5ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής, φτάνοντας έτσι τους 6 βαθμούς. Σκόρερ του μοναδικού τέρματος ο Γουέσλεϊ Σνάιντερ (53’).
Σε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια μέχρι στιγμής στη διοργάνωση, η Ολλανδία ίδρωσε, ωστόσο κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Ιαπωνίας και να φτάσει έτσι στη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμα ματς στη φάση των ομίλων.

Οι Ιάπωνες, αν και φάνταζε δύσκολο πριν από τη σέντρα, να έχουν τύχη στο παιχνίδι, με το πάθος τους και την αποφασιστικότητα ταλαιπώρησαν ουκ ολίγο τους Οράνιε και κατάφεραν να φύγουν με ψηλά το κεφάλι από το γήπεδο, παρά την ήττα.

Στο πρώτο μέρος οι ευκαιρίες έλειψαν εκατέρωθεν, με την ομάδα του φαν Μάρβαϊκ να βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα μετά από ένα δυνατό διαγώνιο σουτ του Σνάιντερ, στο 53ο λεπτό του αγώνα.

Με αυτή τη νίκη, η ευρωπαϊκή ομάδα έφτασε τους 6 βαθμούς και βρίσκεται στην πρώτη θέση του 5ου ομίλου της διοργάνωσης. Πλέον περιμένει την ολοκλήρωση της αναμέτρησης της Δανίας με το Καμερούν το βράδυ του Σαββάτου, προκειμένου να δει αν εξασφάλισε από τώρα την πρόκριση στη νοκ άουτ φάση.

Συνθέσεις

Ολλανδία:

Μάρτεν Στεκέλενμπουργκ, Γιόρις Ματάισεν, Τζιοβάνι φαν Μπρόνκχορστ, Τζόνι Χάιτινχα, Γκρέγκορι φαν ντερ Βιλ, Νάιτζελ ντε Γιονγκ, Μαρκ φαν Μπόμελ, Γουέσλεϊ Σνάιντερ (88' Κλάας Γιαν Χούντελααρ), Ντιρκ Κάουτ, Ρόμπιν φαν Πέρσι, Ελιέρο Ελία

Ιαπωνία:

Εϊτζι Καβασίμα, Γιούκι Αμπε, Τούλιο Τανάκα, Γιούτο Ναγκατόμο, Γιουίτσι Κομάνο, Γιούτζι Νακαζάβα, Γιασουχίτο Εντο, Κεϊσούκε Χόντα, Μακότο Χασέμπε (77' Σίντζι Οκαζάκι), Νταϊσούκε Ματσούι (64' Σουνσούκε Νακαμούρα), Γιοσίτο Οκούμπο (77' Κέιτζι Ταμάντα)

πηγή : www.contra.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις