ΙΑΠΩΝΙΑ - ΚΑΜΕΡΟΥΝ 1 - 0

Η Ιαπωνία έκανε την πρώτη μεγάλη έκπληξη του Μουντιάλ, επικρατώντας με 1-0 του Καμερούν, θέτοντας τις βάσεις για μία ιστορική πρόκριση.

Στην πρώτη θέση του πέμπτου ομίλου μαζί με την Ολλανδία, βρίσκεται η Ιαπωνία μετά τη σπουδαία νίκη της επί του Καμερούν. Οι Αφρικανοί μπορεί να είχαν την υπεροχή αλλά δεν μπόρεσαν να σκοράρουν και έτσι γνώρισαν μία “καταδικαστική” ήττα.
Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα, ο σούπερ σταρ της Ιαπωνίας, Χόντα ο οποίος σημείωσε το “χρυσό” γκολ στο 39' και χάρισε μία σπουδαία νίκη στην ομάδα του.
Το Καμερούν προσπάθησε στο δεύτερο ημίχρονο όμως μόνο δύο φορές έφτασε πραγματικά κοντά στην ισοφάριση. Στο 49' ο Ετό, που ήταν εξαφανισμένος, με εκπληκτική προσπάθεια έβγαλε μόνο του τον Τσούμπο-Μοτίν ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να σκοράρει από πλεονεκτική θέση.
Στο 85' ο Μ' Μπιά με σουτ-κεραυνό τράνταξε το δοκάρι του Καβασίμα.
Οι Ιάπωνες με σωστή αμυντική τακτική, “κατέστρεψε” το ποδόσφαιρο αλλά σημασία έχει ότι πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης που τη φέρνουν κοντά στην πρόκριση.

Ιαπωνία (Τακέσι Οκάντα):Καβασίμα, Άμπε, Κομάνο, Τούλιο, Ναγκατόμο, Έντο, Ματσούι (69' Οκαζάκι), Οκούμπο (82' Γιανό), Χασέμπε (88' Ιναμότο), Χόντα, Νακαζάβα.
Καμερούν (Πολ Λε Γκεν): Σουλεϊμανού, Ασού-Εκότο, Νκουλού, Μπασόνγκ, Ετο'ό, Μακούν (75' Τζέρεμι), Τσούπο-Μοτίνγκ (75' Ν' Τζιτάπ), Ουεμπό, Εγιόνγκ, Μπιά, Ματίπ (63' Εμανά).
Η βαθμολογία του 5ου ομίλου
Ολλανδία 3
Ιαπωνία 3
Καμερούν 0
Δανία 0

πηγή : www.newsit.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις