Νότια Αφρική-Ουρουγουάη 0-3

Σημαντικό βήμα για την πρόκριση της στη φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου έκανε η Ουρουγουάη. Η "σελέστε" πανηγύρισε νίκη στα τελικά της διοργάνωσης μετά από 20 χρόνια, με τον Ντιέγκο Φορλάν να την οδηγεί εκ τους ασφαλούς. Απογοήτευσε η Νότια Αφρική, η οποία θα παίξει το τελευταίο της χαρτί κόντρα στη Γαλλία.
Οι Ουρουγουανοί μπορεί να έχουν μία εξαιρετική επιθετική τριάδα με τους Φορλάν, Καβάνι και Σουάρεζ, ωστόσο δεν είναι από τις ομάδες που παίζουν ποδόσφαιρο τύπου Αργεντινής ή Βραζιλίας. Είναι σαφώς πιο κυνικοί και το απέδειξαν στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης. Στην παρθενική τους καλή προσπάθεια πήραν το προβάδισμα με μακρινό σουτ του Φορλάν, το οποίο ξεγέλασε τον Κούνε, αφού βρήκε και στην πλάτη του Μοκοένα. Είχαν μάλιστα την ευκαιρία να πετύχουν και δεύτερο γκολ στο 33', αλλά ο Σουάρες δεν βρήκε τέρμα για λίγο.
Στην αντίπερα όχθη οι παίκτες του Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα απέδειξαν πως υπολείπονται σε δημιουργικότητα, φαντασία και πολλά άλλα ώστε να διεκδικούν τον τίτλο ενός των εκ κορυφαίων ομάδων της αφρικανικής Ηπείρου. Με τον Πίεναρ καλά κλεισμένο οι υπόλοιποι έμειναν ανενεργοί, ενώ δεν υπήρχε χώρος για αντεπιθέσεις, σε αντίθεση με τον αγώνα κόντρα στο Μεξικό.

Μία κεφαλιά του Μφέλα στην επανάληψη ανησύχησε λίγο τον πάγκο της Ουρουγουάης, αλλά πέραν τούτου ουδέν. Αν μάλιστα οι παίκτες του Ταμπάρες ήταν πιο ψύχραιμοι στις τελικές τους προσπάθειες το παιχνίδι θα είχε τελειώσει νωρίτερα. Έστω και έτσι στο 80' ο Σουάρες ξεκίνησε και τελείωσε μία ενέργεια από αριστερά κερδίζοντας πέναλτι και αποβολή του Κούνε. Ο Φορλάν δεν έχασε την ευκαιρία από τα 11 βήματα και η Ουρουγουάη “αγκάλιασε” το τρίποντο.

Η “σελέστε” έφθασε τελικά σε θρίαμβο, αφού στο 95' ο Σουάρες έδωσε έτοιμο γκολ στον Άλβαρο Περέιρα και αυτός έκανε με άνεση το τελικό 3-0.


Συνθέσεις

Νότια Αφρική:

Ιτουμέλενγκ Κούνε, Σιμπονίσο Γκάξα, Άαρον Μοκοένα, Πέτερ Μασιλέλα, Μπονγκάνι Κουμάλο, Σιπίβε Τσαμπαλάλα, Στίβεν Πίεναρ (79' Μοενέεμπ Τζόζεφς), Τέκο Μοντίσε, Ρενείλβε Λετσολονιάνε (57' Σαρπράις Μορίρι), Καγκίσο Ντικγκακόι, Κατλένγκο Μφέλα

Ουρουγουάη:

Φερνάντο Μουσλέρα, Μάξι Περέιρα, Ντιέγκο Γκοντίν, Χόρχε Φούσιλε (71' Αλβαρο Φερνάντες), Ντιέγκο Λουγκάνο, Ντιέγκο Πέρες (92' Βάλτερ Γκάργκανο), Εγίδιο Αρεβάλο Ρίος, Αλβαρο Περέιρα, Ντιέγκο Φορλάν, Εντισον Καβάνι (90' Σεμπαστιάν Φερνάντες), Λούις Σουάρες

πηγή :www.contra.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις