Πορτογαλία-Βραζιλία 0-0

Μετά το μεταξύ τους 0-0, Βραζιλία και Πορτογαλία πήραν την πρόκριση για την επόμενη φάση του Μουντιάλ, οι "καριόκας" ως πρώτοι και οι Πορτογάλοι ως δεύτεροι.
Πολλοί περίμεναν ότι τα στοιχεία της έντασης και του πάθος θα έλειπαν από το παιχνίδι (η ισοπαλία βόλευε αμφοτέρους), όμως η πραγματικότητα, όπως τουλάχιστον διαμορφώθηκε κατά το πρώτο ημίχρονο, ήταν διαφορετική. Σκληρά μαρκαρίσματα, διαμαρτυρίες και πολλές κίτρινες κάρτες συνέθεσαν ένα μάλλον αναπάντεχο σκηνικό.

Καθαρά ποδοσφαιρικά, η Βραζιλία, με Ντάνι Αλβες στην ενδεκάδα της, κινήθηκε καλύτερα στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του πρώτου 45λεπτου, έψαξε με μεγαλύτερη συνέπεια το γκολ και το άγγιξε στη φάση του 31' (στο δοκάρι του Νιλμάρ). Στον αντίποδα, η Πορτογαλία προτίμησε ένα πιο συντηρητικό στιλ ενώ ο μεγάλος αστέρας της, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ήταν... αόρατος.

Στην επανάληψη οι ρυθμοί έπεσαν, καθώς οι δύο ομάδες προτίμησαν την ασφάλεια της ισοπαλίας αποφεύγοντας παράλληλα το ρίσκο της δημιουργίας. Ηταν φυσιολογικό αυτό από τη στιγμή που η ισοπαλία χάριζε την πρόκριση χωρίς άλλες σκοτούρες. Ο προπονητής της Πορτογαλίας Κάρλος Κεϊρόζ το πάλεψε περισσότερο είναι η αλήθεια με έγκαιρες αλλαγές, αλλά οι παίκτες του φαίνεται ότι δεν συγκινήθηκαν από το κίνητρο της κατάκτησης της πρώτης θέσης. Oταν επιχείρησαν να πατήσουν με αξιώσεις περιοχή, ήταν αργά.

Συνθέσεις

Πορτογαλία:

Εντουάρντο, Φάμπιο Κοεντράο, Ρικάρντο Κόστα, Ρικάρντο Καρβάλιο, Πέπε (64' Πέδρο Μέντες), Μπρούνο Αλβες, Ραούλ Μεϊρέλες (84' Μιγκέλ Βελόσο), Τιάγκο, Ντούντα (54' Σιμάο), Ντάνι, Κριστιάνο Ρονάλντο

Βραζιλία:

Ζούλιο Σέζαρ, Λούσιο, Zουάν, Ντάγκλας Μαϊκόν, Ντάνι Αλβες, Φελίπε Μέλο (44' Ζοσουέ), Μισέλ Μπάστος, Ζούλιο Μπαπτίστα (83' Ραμίρες), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Νιλμάρ, Λουίς Φαμπιάνο (85' Γκραφίτε)

πηγή : www.contra.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις