Αγγλία-Αλγερία 0-0

Η Αγγλία έχει μπλέξει και κινδυνεύει να μείνει πρόωρα εκτός συνέχειας. Η "λευκή" ισοπαλία της (0-0) απέναντι στη μαχητική και αποφασισμένη Αλγερία στο Κέιπ Τάουν την κράτησε δίχως νίκη στον 3ο Όμιλο και πλέον το παιχνίδι με τη Σλοβενία για την τελευταία αγωνιστική της α' φάσης αποκτά χαρακτήρα... τελικού. Πρώτος βαθμός για τους Αφρικανούς που έμειναν ζωντανοί στη μάχη της πρόκρισης.
Προκειμένου να αντιμετωπίσει τη πληθωρικότητα των Άγγλων στη μεσαία γραμμή, ο Ραμπάχ Σααντάνε άλλαξε τα σχέδιά του και με το 3-5-2 που επέλεξε εξ αρχής κατόρθωσε να κάνει την Αλγερία πιο συμπαγή. Απέναντι στους ντελικάτους χαφ του Καπέλο, οι Αφρικανοί αντιπαρέταξαν πίεση, ταχύτητα και δύναμη, καταφέρνοντας, αφού είχαν και την κατοχή της μπάλας, να ελέγχουν την κατάσταση.

Στη μόνη στιγμή που ένιωσαν να απειλούνται ήταν στο 33', μόνο που στο σουτ του Λάμπαρντ από το ύψος του πέναλτι ο Εμπολί αντέδρασε ιδανικά μπλοκάροντας σε διπλό χρόνο. Ήταν άλλωστε τέτοια η νωχελικότητα των "λιονταριών" που χωρίς έμπνευση στη δημιουργία δεν μπορούσαν καν να εισέλθουν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή.
Από τη στιγμή που ο Φάμπιο Καπέλο δεν τόλμησε να αλλάξει νωρίς τα αρχικά πλάνα του, η εικόνα της Αγγλίας άργησε να παρουσιάσει βελτίωση. Οι νησιώτες άρχισαν να κερδίζουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο μόνο όταν οι Αλγερινοί αποφάσισαν να οπισθοχωρήσουν και να ταμπουρωθούν στο μισό του γηπέδου για να προστατεύσουν το μηδέν στην άμυνα.

Η μάλλον αργοπορημένη είσοδος των Ράιτ-Φίλιπς και Ντεφό έδωσε ταχύτητα στα "λιοντάρια", αλλά όχι κάτι παραπάνω. Ούτε πλάνο είχε η ομάδα του Καπέλο ούτε ατομικές πρωτοβουλίες ανέλαβαν οι παίκτες του για να βρεθούν απέναντι στον Εμπολί. Η Αλγερία, καλά στημένη πίσω από την μπάλα, δούλεψε πολύ στην αλληλοκάλυψη, δεν άφησε αντίπαλο παίκτη αμαρκάριστο και χωρίς πανικό στις κινήσεις της άντεξε μέχρι τέλους στην υποτυπώδη πίεση που δέχθηκε στο τελευταίο 20λεπτο.

Συνθέσεις

Αγγλία:

Ντέιβιντ Τζέιμς, Ασλεϊ Κόουλ, Τζον Τέρι, Τζέιμι Κάραχερ, Γκλεν Τζόνσον, Γκάρεθ Μπάρι (84' Πίτερ Κράουτς), Στίβεν Τζέραρντ, Φρανκ Λάμπαρντ, Ααρον Λένον (63' Σον Ράιτ Φίλιπς), Γουέιν Ρούνεϊ, Εμίλ Χέσκεϊ (74' Τζερμέιν Ντεφό)

Αλγερία:

Ραΐς Εμπολί, Αντάρ Γιαχιά, Ραφίκ Χαλίς, Ματζίντ Μπουγκερά, Ναντίρ Μπελχάτζ, Καρίμ Ζιανί (81' Αντλέν Γκεντιούρα), Ριάντ Μπουντεμπού (74' Τζαμέλ Αμπτούν), Φουέντ Καντίρ, Χασάν Γεμπντά (89' Τζαμέλ Μεσμπάχ), Μεντχί Λασέν, Καρίμ Ματμού

πηγή : www.contra.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις