Final four. Η Μπαρτσελόνα στον τελικό

Οι Καταλανοί με οδηγό τον Ρούμπιο πήραν ρεβάνς από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για την περυσινή ήττα. Επικράτησαν με 64-54 στον πρώτο ημιτελικό του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, παρά τη φιλότιμη προσπάθεια του Σισκάουσκας.

Σε ένα ματς που πρωταγωνίστησαν οι άμυνες, η Μπαρτσελόνα δικαιολόγησε απόλυτα τον τίτλο του φαβορί, κατάφερε να αντέξει στην πίεση της ΤΣΣΚΑ και ουσιαστικά παίζοντας το παιχνίδι που βόλευε τους Ρώσους πήρε το εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής.

Στο πρώτο ημίχρονο το άγχος κυρίευσε και τις δύο ομάδες και είναι χαρακτηριστικό ότι σημειώθηκαν μόλις 50 πόντοι. Η Μπάρτσα βρήκε λύσεις από παίκτες που δεν περίμενε. Ο Ν' Ντονγκ σημείωσε 7 πόντους και τράβηξε το σκοράρισμα στο διάστημα που ήταν κλεισμένοι οι Ναβάρο, Ρούμπιο και Μάικλ.

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι άνοιξε. Και σε αυτό το στυλ η Μπαρτσελόνα ήταν καλύτερη και κατάφερε να διατηρεί διαφορά ασφαλείας. Αυτό μέχρι την τελευταία περίοδο όταν ο Σισκάουσκας ξύπνησε εφιάλτες στους Καταλανούς. Σημείωσε συνεχόμενους πόντους και μείωσε στους τρεις.

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ δεν πτοήθηκε, πήρε κάποια μεγάλα σουτ από Ρούμπιο και Ναβάρο και έτσι έφτασε στο θρίαμβο.

Μπαρτσελόνα: Ρούμπιο 10 (8 ασίστ), Λάκοβιτς 3, Ναβάρο 10, Βάσκεθ 11, Ν' Ντονγκ 9, Μόρις 2, Λόρμπεκ 7 (9 ριμπάουντ), Μάικλ 8, Γκριμάου 4.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Σισκάουσκας 19(5 ριμπαουντ, 5 ασίστ), Χόλντεν 7, Πονγκρασόφ 2, Λάνγκντον 12, Καούν 9 (10 ριμπάουντ), Χριάπα 5.
πηγή:www.newsit.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις