Το χρονικό της τραγωδίας

Αυτήν την ώρα μεταφέρονται στο νεκροτομείο οι σοροί των τριών άτυχων υπαλλήλων της Marfin, που έχασαν τη ζωή τους από τις αναθυμιάσεις που προκλήθηκαν από τις μολότοφ που πέταξαν κουκουλοφόροι λίγο μετά την πορεία των διαδηλωτών στο κέντρο της Αθήνας.
Είναι πλέον επιβεβαιωμένη η πληροφορία πως η μία γυναίκα που έχασε τη ζωή της διένυε τον 4ο μήνα της κύησης, η οποία μαζί με τους άλλους δύο υπαλλήλους προσπάθησε επί ματαίω να απεγκλωβιστεί από τη φωτιά που έκαιγε στο κτήριο από τις βόμβες.

Άλλοι πέντε υπάλληλοι της τράπεζας κατάφεραν να απεγκλωβιστούν, ενώ το κτήριο έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

Το ιστορικό

Το συμβάν εκτυλίχθηκε στις 14:00 το μεσημέρι όταν ο κύριος όγκος των διαδηλωτών περνούσε έξω από το σημείο.

Τότε, άγνωστοί έσπασαν την τζαμαρία της τράπεζας πέταξαν βενζίνη στο εσωτερικό του κτηρίου και έπειτα βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα το κτήριο να τυλιχτεί στις φλόγες.



Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Φίλιππο Κουτσάφτη, από τις πρώτες εκτιμήσεις κατά την εξέταση στο σημείο, οι τρεις υπάλληλοι πέθαναν στην προσπάθεια τους να διαφύγουν. Η μία γυναίκα προσπαθούσε να βγει στο μπαλκόνι του 3 ορόφου του κτηρίου, ενώ ο νεαρός άνδρας κατά την προσπάθεια του να κατεβεί τις σκάλες και να βγει έξω από το κτήριο.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, οι εργαζόμενοι της τράπεζας βγήκαν στα παράθυρα του κτηρίου. Άλλοι πήδηξαν στο δρόμο, ενώ υπήρχαν άνθρωποι που πηδούσαν από μπαλκόνι σε μπαλκόνι προκειμένου να σωθούν. Έξι από αυτούς έχουν τραυματιστεί και διακομιστεί στο νοσοκομείο, εκ των οποίων οι τρεις νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση αφού υπέστησαν συντριπτικά κατάγματα.

Ο κρίσιμος χρόνος που χάθηκε από την αργοπορημένη επέμβαση της Πυροσβεστικής οφείλεται, σύμφωνα με την ίδια την πυροσβεστική, στην επίθεση που δέχθηκαν τα οχήματα έξω από το σημείο από εξαγριωμένους διαδηλωτές, που τους πετούσαν πέτρες και ξύλα.

Λίγο μετά το συμβάν έφτασε στο σημείο και ο Αντιπρόεδρος της Marfin Ανδρέας Βγενόπουλος, υπό τις δοκιμασίες των διαδηλωτών, προκειμένου να διαπιστώσει την τραγωδία στο υποκατάστημα της τράπεζας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις εισαγγελείς έχουν ξεκινήσει την προκαταρκτική εξέταση για το συμβάν, ενώ όπως μεταδίδει η ΝΕΤ, υπάρχουν μάρτυρες που καταθέτουν στους εισαγγελείς που είδαν τους ανθρώπους που πετούσαν τις μολότοφ.

πηγή:www.cosmo.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις