Πεδίο μάχης η Αθήνα

Εμπόλεμη κατάσταση επικράτησε στην πορεία διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο κέντρο με αποκορύφωμα τους τρεις νεκρούς της Marfin. Τα επεισόδια εντάθηκαν μετά την είδηση της τραγωδίας, ωστόσο και νωρίτερα το κλίμα ήταν τεταμένο κυρίως έξω από τη Βουλή.



Η συγκέντρωση των διαδηλωτών ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης στις 11 η ώρα περίπου, όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για τα νέα οικονομικά μέτρα που επεβλήθησαν από την κυβέρνηση, λόγω τις προσφυγής της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Όπως μεταδίδουν ραδιοτηλεοπτικά μέσα, η οργή που επικρατούσε αποτυπώθηκε ξεκάθαρα στις αποδοκιμασίες και τα αντικείμενα που εκτοξεύθηκαν κατά του προέδρου της ΓΣΕΕ, κ. Παναγόπουλο την ώρα που απεύθυνε τον σύντομο χαιρετισμό του λίγο πριν την έναρξη της πορείας.
Η «πρεμιέρα» των επεισοδίων ωστόσο ξεκίνησε όταν ομάδα περίπου 100 κουκουλοφόρων προσπάθησε να εισβάλει στο κτήριο της Βουλής. Τα επεισόδια στο Σύνταγμα επεκτάθηκαν, με τους κουκουλοφόρους να πετούν βόμβες μολότοφ σπάζοντας βιτρίνες καταστημάτων και φωνάζοντας συνθήματα όπως «Κάψτε τη Βουλή».

Οι εντάσεις και τα επεισόδια φούντωσαν στην είδηση του θανάτου τριών ανθρώπων, με την πυροσβεστική να μην προλαβαίνει να σβήνει φωτιές σε κτήρια.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Υπηρεσίας, καταστράφηκαν:

• Το κτίριο της Νομαρχίας Αθηνών, στην οδό Συγγρού 15,

• Το κτίριο της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, στην οδό Αμαλίας 40,

• Κτίριο Γραφείων , στην οδό Συγγρού 1.

Ζημιές υπέστησαν επίσης ένα πυροσβεστικό όχημα από πυρκαγιά, μπροστά στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και κάδοι απορριμμάτων.

Οι συλλήψεις

Χωρίς να έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα από την αστυνομία, οι αρχές έχουν προχωρήσει σε δεκάδες προσαγωγές και 15 συλλήψεις στην περιοχή των Εξαρχείων, ενώ διεξάγεται επιχείρηση σε σπίτι στην οδό Ζαϊμη, όπου βρίσκεται σε κατάληψη εδώ και καιρό.

πηγή:www.cosmo.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις