iPad

Η αρχή της τεχνολογικής επανάστασης στις touch-screen συσκευές αποτελεί γεγονός με την κυκλοφορία του iPad της Apple! Το πρώτο αποκλειστικό ρεπορτάζ για το iPad (WiFi) στην Ελλάδα παρουσιάστηκε από τo iPhone Hellas.


Αδιαμφισβήτητα, αποτελεί μία συσκευή που μπορεί να μας κερδίσει από τα πρώτα μόλις λεπτά, καθώς δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να κάνει τα απολύτως βασικά και κάτι παραπάνω από όσα κάνουν οι περισσότεροι στο διαδίκτυο με μνημειώδη ευκολία.

Δε χρειάζεται να έχει περάσει κάποιος πρώτα από το iPhone. To αντίθετο μάλιστα. Οι χρήστες που δεν έχουν στην κατοχή τους κάποια από τις προγενέστερες touch-screen συσκευές της Apple αναμένεται να εντυπωσιαστούν ακόμη περισσότερο.

Με βάρος μόλις 680 γραμμαρίων, μεταφέρεται πιο άνετα απ’ ό,τι ένα βιβλίο και, παρότι λίγο βαρύτερο από το μέσο eBook Reader, κρατιέται άνετα στο ένα χέρι όσο χρησιμοποιείς το δεύτερο για να αλλάζεις σελίδες ή να σερφάρεις στο διαδίκτυο. Μπαίνει άνετα σε μια μικρή τσάντα και θα πρέπει να είσαι πολύ περίεργος για να διαμαρτυρηθείς για το βάρος του στον ώμο.

Η μεγάλη οθόνη των 9,7 ιντσών (ανάλυσης 1024?768) πολλαπλασιάζει τις δυνατότητες χειρισμού. Το περιθώριο γύρω από την οθόνη έχει το ιδανικό μέγεθος ώστε να το κρατάτε άνετα χωρίς να ανυσηχείτε για καταλάθος αλληλεπιδράσεις με την επιφάνεια αφής. Το iPad διαθέτει όλες τις χειρονομίες αλληλεπίδρασης (zoom in, zoom out, scroll) καθώς και το εικονικό πληκτρολόγιο του iPhone. Ωστόσο χάρη στην μεγαλύτερη και εντυπωσιακά ζωντανή οθόνη η χρήση της συσκευής γίνεται πολύ πιο προσιτή και διασκεδαστική.

Έπειτα από ελάχιστα λεπτά χρήσης θα διαπιστώσετε πόσο πρακτικό είναι είναι το iPad και σίγουρα θα υπάρξουν στιγμές που θα ευχηθείτε το PC σας να ήταν σαν αυτό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα εφαρμογής αποτελεί η web-based έκδοση του Gmail η οποία έχει βελτιστοποιηθεί ειδικά για το iPad προσφέροντας ευκολότερη πλοήγηση και συγγραφή email.

Σημείωση: Το iPad διαθέτει ενσωματωμένο mail client ο οποίος υποστηρίζει εγγενώς το Gmail, ωστόσο η web-based έκδοση του Gmail προσφέρει επιπλεόν χαρακτηριστικά όπως: Βαθμολόγηση (starring), ετικέτες (labels) κ.α.

Ήδη μεγάλες εταιρίες όπως το CNN έχουν βελτιστοποιήσει τις ιστοσελίδες τους για το iPad προσφέροντας μια καταπληκτική εμπειρία πλοήγησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε αυτές τις σελίδες απουσιάζει (όσο είναι δυνατό) το Flash, το οποίο έχει αντικατασταθεί από τεχνολογίες συμβατές με το iPad. Αναμένουμε σύντομα να δούμε κι άλλες γνωστές ιστοσελίδες να προχωρήσουν σε ειδικές εκδόσεις για το iPad.

Ένα από τα εντυπωσιακότερα χαρακτηριστικά του iPad είναι η ταχύτητα και η αμεσότητα. Η οθόνη ανταποκρίνεται ταχύτατα στις χειρονομίες, η αναπαραγωγή βίντεο γίνεται χωρίς τρεμοπαιξίματα και το φόρτωμα των εφαρμογών αέρινο. Τελικά, ο A4 επεξεργαστής που βρίσκεται στην καρδιά του iPad αποδεικνύεται αντάξιος των προσδοκιών, και η απόδοση του, δίνει μια απάντηση στην κριτική που έγινε όταν παρουσιάστηκε από τον Steve Jobs (είχε χαρακτηριστεί σαν μια σούμα υποσυστημάτων). Φανταζόμαστε τι θα μπορούσε να προσφέρει αυτός ο επεξεργαστής στην καρδιά ένος iPhone.

Η Apple φρόντισε ώστε οι υπάρχουσες εφαρμογές του App store να είναι συμβατές με την νέα της συσκεύη. Σε αυτές τις εφαρμογές υπάρχει η δυνατότητα της μεγέθυνσης με το πλήκτρο “2x”
(περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαθέσιμες κατηγορίες εφαρμογών μπορείτε να βρείτε εδώ)

πηγή : www.cosmo.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις