ΙΟΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Ιός που επιχειρεί να υποκλέψει passwords και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του Facebook κατέκλυσε το διαδίκτυο, σύμφωνα με την εταιρεία McAfee, που αναπτύσσει το ομώνυμο λογισμικό anti-virus.
Οι χάκερ απέστειλαν τον συγκεκριμένο ιό μέσω email, δια του οποίου ενημέρωναν τους χρήστες πως ο κωδικός πρόσβασής τους έχει ρυθμιστεί εκ νέου και για το λόγο αυτό θα έπρεπε να ακολουθήσουν έναν σύνδεσμο προκειμένου να τον αποκτήσουν ξανά.

Αρκετοί χρήστες έλαβαν το συγκεκριμένο μήνυμα, που φέρει ως θέμα την φράση «Facebook Password Reset Confirmation! Customer Support», και ο ιός που περιέχει μπορεί να υποκλέψει όχι μόνο τους κωδικούς πρόσβασης του χρήστη στο Facebook, αλλά και ανεξάρτητους κωδικούς, όπως αυτούς τραπεζικών συναλλαγών.

Εκπρόσωπος του Facebook, που αρνήθηκε να σχολιάσει τη νέα απειλή, παραπέμψε σε μήνυμα που είχε αναρτηθεί στην επίσημη σελίδα της εταιρείας, το οποίο προειδοποιούσε τους χρήστες να αναφορικά με το συγκεκριμένο μήνυμα και τους καλούσε να το διαγράψουν και να ενημερώσουν τους φίλους τους.

Η McAfee εκτιμά ότι οι χάκερ απέστειλαν δεκάδες εκατομμύρια μηνύματα «spam» στην Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και την Ασία από την Τρίτη (16/3), οπότε και ξεκίνησαν το "έργο" τους.

Ο Dave Marcus, διευθυντής ερευνών για το κακόβουλο λογισμικό, εκτίμησε ότι θα καταφέρουν τελικά να «μολύνουν» εκατομμύρια υπολογιστές σε όλο τον κόσμο, αναφέροντας πως, από τη στιγμή που το Facebook αριθμεί 400 εκατομμύρια μέλη, ένα ποσοστό επιτυχίας 10%, ισοδυναμεί με 40 εκατομμύρια χρήστες.

πηγή:www.cosmo.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις