laptop για αρχαρίους

Ένας φορητός υπολογιστής για.. αρχάριους
Να μία καλή είδηση για όσους δεν τα πηγαίνουν και τόσο καλά με την τεχνολογία γενικά και ειδικότερα με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Ο Alex, είναι ένας νέος φορητός υπολογιστής, με απλουστευμένες λειτουργίες, που αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του στην αγορά σύντομα, λύνοντας τα χέρια στους «ερασιτέχνες» χρήστες της τεχνολογίας.
Βασισμένο στο λειτουργικό σύστημα Linux, το laptop, βγαίνει με πιο απλές στη χρήση λειτουργίες, που αφορούν, μεταξύ άλλων, στα e-mail, την αναζήτηση στο διαδίκτυο, την επεξεργασία εικόνων και το λογισμικό τύπου office.

Σύμφωνα με το βρετανικό πρακτορείο, BBC, οι δημιουργοί του Alex, επιδιώκουν να αποδείξουν πως οι «λιτές» λειτουργίες του, θα αποτελέσουν την εναλλακτική πρόταση απέναντί στα πιο «πολύπλοκα» λειτουργικά συστήματα, Windows και Mac.

«Ο Alex δε σχεδιάστηκε για να αποτελέσει τον super υπολογιστή», δήλωσε ο Barney Morrison-Lyons, επικεφαλής του τεχνολογικού τμήματος της Broadband Computer Company, που κρύβεται πίσω από τη δημιουργία του.

«Η ιδέα πίσω από τη δημιουργία του Alex ήταν να φτιάξουμε έναν υπολογιστή απλό και ευχάριστο στη χρήση», δήλωσε ο Andy Hudson, ένας από τους ιδρυτές της εταιρείας, ενώ ο συνιδρυτής, Harry Drnec δήλωσε : «Είμαστε ο μικρός τύπος.. το ξέρουμε αυτό».

Σύμφωνα με εκπροσώπους της εταιρείας, περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια δολάρια έχουν επενδυθεί για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Όσοι θα έχουν το συγκεκριμένο laptop, θα μπορούν μέσω ενός USB stick, που θα έχει κωδικοποιημένα δεδομένα, να βλέπουν το περιβάλλον του υπολογιστή τους από οποιοδήποτε άλλον Alex υπολογιστή.

Ακόμη, θα περιλαμβάνει πρόγραμμα anti-virus, ενώ θα δίνει την επιλογή στους χρήστες του, να εκμεταλλευτούν 10 GB χώρο σε server της εταιρίας.

Σύμφωνα με τον Rory Cellan-Jones, από το BBC, πρόκειται για μία πολύ αισιόδοξη σύλληψη.

«ΟAlex στοχεύει σε τρία πράγματα : πρώτον να προσελκύσει νέους χρήστες του internet, δεύτερον, να συστήσει στο κοινό ένα νέο και πιο ακριβό τρόπο χρήσης των υπολογιστών και τρίτον.. να κλέψει λίγη από την ισχύ της Microsoft», υπογράμμισε ο ίδιος.

πηγή : www.cosmo.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις