Α! ρε ΑΕΚ που σε κατάντησαν

Μετά τη γενική συνεύλεση της Δευτέρας, η ΑΕΚ παραμένει σε αδιέξοδο .

Ο Παππάς επεξεργαζόταν σχέδιο, ο Νοτιάς επεξεργαζόταν σχέδιο, το δίδυμο Αδαμίδη-Κιντή το δικό τους σχέδιο. Ο Παππάς ήταν με τον Αδαμίδη, ο οποίος Αδαμίδης - λόγω Κιντή - δεν ήταν με τα "Θανοπουλάκια", αλλά με τον Θανόπουλο ήταν ο Νοτιάς, με τον οποίο είναι ο Παππάς. Ο Αδαμίδης δεν ήταν με τον Μπάγεβιτς, με τον οποίο ήταν ο Παππάς, τα "Θανοπουλάκια" δεν είναι (πλέον) με τον Μπάγεβιτς, αλλά μιας και είναι κατά του Μπάγεβιτς ο Κιντής, τον στηρίζουν μέχρι νεωτέρας. Και ο Πόλυς είναι κατά του Μπάγεβιτς, με τον οποίο είναι πάντα ο Μελισσανίδης, την πόρτα του οποίου "χτύπησε" πρόσφατα ο Κιντής αλλά έφαγε "πόρτα".

Όλα αυτά τα ωραία και ευτράπελα, στην καμπούρα της ΑΕΚ, λίγο πολύ εξηγούνται στη λογική "τα παιδία παίζει". Όλα λίγο πολύ απαντώνται, μονάχα σε ένα ερώτημα η απάντηση είναι ζόρικη: Με την ΑΕΚ ποιος είναι;

Δυσκολεύομαι πλέον να πιστέψω ότι είναι με την ΑΕΚ αυτοί οι σύγχρονοι καταστροφείς μιας ομάδας με ενάμισι εκατομμύριο λαό. Ότι κόπτονται για τα συμφέροντα της ΑΕΚ. Ότι τους πιάνει ο πόνος που κατάντησαν την ΑΕΚ ομάδα η οποία παλεύει (με ψευτο-μπαλώματα) για την επιβίωσή της, την ύπαρξή της και όχι για την εκτόξευσή της στα υψηλότερα επίπεδα.

Γενική συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ είχε τη Δευτέρα. Υποτίθεται ότι θα έπαιρναν σοβαρές αποφάσεις. Κάτι για σχέδιο είχε ψελλίσει στις αρχές του χρόνου ο Νοτιάς. Ο μοναδικός μεγαλομέτοχος ποδοσφαιρικής ομάδας σε όλο τον κόσμο που δεν παρακολουθεί από κοντά (στο γήπεδο, δηλαδή) τους αγώνες που δίνει η ομάδα του. Αν δεν με απατά η μνήμη μου, από τα φετινά 27 επίσημα παιχνίδια της ΑΕΚ, ο Νοτιάς έχει δει ένα και μοναδικό. Με τη Βασλούι, στις 27 Αυγούστου. Καλοκαίρι ήταν, ήρθε το φθινόπωρο, μπήκε ο χειμώνας, έρχονται τα χιόνια, θα λιώσουν, θα έρθει η άνοιξη, το Πάσχα, θα ξανάρθει το καλοκαίρι και ο Νοτιάς από τη Ν.Υόρκη θα προσπαθεί να κρατήσει την ΑΕΚ μεγάλη και θα επεξεργάζεται σχέδιο για την σωτηρία της (σιγά μη σπάσεις κανένα αβγό...)

Ο Νοτιάς και τα σχέδιά του απουσίαζαν. Ο Παππάς ήταν δυο τετράγωνα παρακάτω, στην εταιρεία του. Ο Πόλυς απών, ο Γκίκας απών. Ο Νάσος (Θανόπουλος) γιόρταζε (και χρόνια του πολλά) και άρα δικαιολογείται, είχε πιο σοβαρές προσωπικές ασχολίες. Ο (μικρομέτοχος) Κιντής επεξεργάζεται στο λάπτοπ το πλάνο σωτηρίας και γι' αυτό απουσίαζε. Ο Ντέμης, ο Τάκης, ο Νίκος (Κούλης) εξαφανισμένοι. Μια παρέα ήταν όλοι το 2004, αλλά και τα επόμενα χρόνια. Τα golden boys, τα καλά παιδιά, που λέει κι ο Κιντής, που τα ΄κανε ό,τι ήθελε ο Ντέμης. Οι "πουθενάδες" που κρατάνε την ΑΕΚ εγκλωβισμένη και την πασάρουν τώρα σε ένα δικηγόρο για να τη σώσει.

Από σήμερα μάθαμε ότι υπάρχει και άλλο φρούτο που ευδοκιμεί στην ΑΕΚ, στην οποία τα έχουμε δει όλα. Η μοναδική ομάδα στον πλανήτη που δεν έχει κανονικό πρόεδρο. Αλλά "εν δυνάμει πρόεδρο", ο νέος όρος, το νέο φρούτο. Όχι ότι θα είχε καμιά ιδιαίτερη σημασία ή θα έκανε τη διαφορά ο Αδαμίδης, αν αναλάμβανε από σήμερα κανονικά προεδρικά καθήκοντα. Μπορεί να είναι ο καλύτερος δικηγόρος του κόσμου. Μπορεί να τον έπιασε ξαφνικά ο πόνος για την ΑΕΚ και να θέλει να αφήσει το δικό του στίγμα στον τρόπο με τον οποίο διοικείται μια ομάδα και λαμβάνονται οι αποφάσεις. Μπορεί να έπεισαν τους εαυτούς τους, Αδαμίδης και Κιντής, ότι του χρόνου με τον "Βενγκέρ" που θα προσλάβουν και με 10 εκατομμύρια ευρώ θα κάνουν περίπατο στο πρωτάθλημα.

Μπορεί να συμβαίνουν όλα αυτά μαζί και άλλα πολλά που λίγη σημασία έχουν. Σημασία έχει πως κανένας δικηγόρος, τεχνοκράτης ή γιάπης από το Λονδίνο, δεν μπορεί να βγάλει την ΑΕΚ από το αδιέξοδο, όσο η ΑΕΚ δεν θα έχει πραγματικό αφεντικό. Ιδιοκτήτη - αφέντη, έναν... Κοζώνη με λεφτά, έναν Λασκαρίδη ΑΕΚτζή και όχι γάβρο, έναν Μελισσανίδη. Έναν σοβαρό οικονομικό παράγοντα, που θα μπει μπροστά, θα τα πάρει όλα πάνω του και θα πάψει επιτέλους αυτή η κακογουστιά τύπου "εδώ παπάς, εκεί παπάς, που 'ναι ο παπάς".

Ο Αδαμίδης δεν μπορεί κανένα πρόβλημα της ΑΕΚ να επιλύσει γιατί το πρόβλημα της ΑΕΚ το δημιούργησαν οι "Αδαμίδηδες". Την ΑΕΚ δεν την έφερε σ' αυτό το χάλι ο Μπάγεβιτς, κι ας τραγουδάει τα δικά του ο Κιντής κάθε βράδυ για τον... "Ντουσανάκο". Την ΑΕΚ την οδήγησαν σ' αυτή την κατάσταση άτολμοι και φοβισμένοι μέτοχοι, που τον Νοέμβριο του 2008 χρησιμοποίησαν τη λύση Μπάγεβιτς ως "ασπίδα προστασίας" και άφησαν για 15 μήνες το καράβι ακυβέρνητο. Τους "άρμεξε" καλά καλά για τέσσερα χρόνια ο Νικολαΐδης και όταν ήρθε ο Μπάγεβιτς τους έπιασαν οι τσιγκουνιές.

Κουράστηκαν, λέει, να βάζουν άλλα λεφτά οι (α)μέτοχοι. Έκλεισαν την κάνουλα και τους τελευταίους 15 μήνες έχεις την αίσθηση ότι ο εφοπλιστής Παππάς, ο εφοπλιστής Πόλυς, ο μεγαλομέτοχος και "μέγας ευεργέτης" Νοτιάς δεν επενδύουν σε ομάδα επιπέδου ΑΕΚ, αλλά στη Λάρισα και στον Αστέρα Τρίπολης. Τα λίγα και άκρως απαραίτητα, ίσα ίσα για να ρίχνουν στάχτη στα μάτια του κόσμου (ο οποίος κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο και τους έχει πάρει χαμπάρι...), ίσα ίσα για να ξεπερνιέται το υπαρξιακό πρόβλημα της ομάδας. Και μετά τους φταίει ο Μπάγεβιτς που δεν δείχνουν να έχουν καμία, μα καμία, διάθεση να κάνουν την ΑΕΚ μεγάλη και ανταγωνιστική. Που δεν έχουν τα κότσια και την πυγμή να συγκρουστούν με τον Κόκκαλη και τους πράσινους πολυμετοχικούς. Φταίει ο Μπάγεβιτς που είναι μονίμως εξαφανισμένοι. Κάποιος να τους ψιθυρίσει στ' αφτί (όχι δυνατά, για να μην τρομάξουν) ότι με πορδές δεν βάφεις αυγά. Και όταν το καταλάβουν αυτό, ας διώξουν και τον Μπάγεβιτς.

Διότι και για την απομάκρυνση του προπονητή, του συγκεκριμένου προπονητή, χρειάζεται να "τα έχεις". Όχι να κρύβεσαι στο γραφείο σου, μπροστά στο λάπτοπ και να ανταλλάζεις μέιλ με τους υπόλοιπους (α)μέτοχους και να ειρωνεύεσαι τον Μπάγεβιτς, εσύ κύριε "πουθενά" μέτοχε, που δεν ξέρεις καλά καλά τι έχει μέσα η μπάλα. Αέρα, άχυρο ή πετρέλαιο. Αλλά θα 'χει μεγάλη πλάκα, ο "συνήθης ύποπτος" (ναι, ντε, εκείνος που γυαλίζει το μάτι του όταν μιλάει για τον Μπάγεβιτς και έκανε την άνοιξη πάσα στον Μπραουδάκη το μέιλ Θανόπουλου...) να τα βγάλει προς τα έξω αυτά τα mail και να γελάσει και το παρδαλό κατσίκι με τα καμώματα των "πουθενάδων" μετόχων.

Θέλει, λοιπόν, τόλμη, χρειάζεται διοίκηση που (αντί να τα βάφει με πορδές) να σπάει αβγά για να θέσει ενώπιον των ευθυνών του τον Μπάγεβιτς και να απομακρύνει τον προπονητή που έχει 21 πόντους πίσω από την κορυφή την ομάδα, έξω από το Κύπελλο και στον αγωνιστικό χώρο με νοοτροπία που αποτυπώνεται πιστά στην φάση του 87ου λεπτού στο Καυτανζόγλειο. Όταν του κάπνισε του Τζιμπούρ να κάνει μαγκιές στην εκτέλεση του πέναλτι, λες και βρισκόταν σε αγώνα επίδειξης.

Το αυστηρά αγωνιστικό της υπόθεσης, το καθαρά επιφανειακό, λέει ότι ο Μπάγεβιτς έχει αποτύχει παταγωδώς και άλλος προπονητής στη θέση του θα είχε απολυθεί δέκα φορές. Ο Μπάγεβιτς, όμως, δεν είναι ο "άλλος προπονητής". Μια μικρή απόδειξη γι' αυτό δυο ιντερνετικά γκάλοπ του τελευταίου μήνα από το aek365.gr. Στη δεκαετία που διανύσαμε, χωρίς να έχει επιδείξει στις δυο θητείες του κάποια επιτυχία (με εξαίρεση τις 6 ισοπαλίες με Ρεάλ και σία σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ πριν από 7 χρόνια) βγήκε με διαφορά κορυφαίος προπονητής. Και τις προάλλες, στο ερώτημα "να μείνει ή να απολυθεί", ένα 60% τάχθηκε υπέρ της παραμονής του. Και μην πει κανείς, ότι ο κάθε "Ντουσανοφρουρός" ψήφισε πέντε και δέκα φορές γιατί και το "Ντεμοτεχνείο" μπορεί να ψηφίσει από το δικό του λάπτοπ, από τη δουλειά του, από το σπίτι της γκόμενας, από τα νετ-καφέ.

Ο κόσμος ψηφίζει αυτό που ψηφίζει, μια σοβαρή διοίκηση όμως δεν πρέπει να άγεται και να φέρεται από τις ορέξεις και διαθέσεις του κόσμου. Μια σοβαρή διοίκηση δεν πρέπει να βαράει προσοχές στον Χατζηχρήστο για να τα έχει καλά με την ορίτζιναλ ή να κρατάει τον Μπάγεβιτς (χωρίς να του δίνει ομαλές συνθήκες δουλειάς) μόνο και μόνο επειδή ο Παππάς φοβάται μην ξανακάνουν κανένα "ντου" στα γραφεία του. Γιατί, όσο κι αν πονάει, η αλήθεια αυτή είναι. Τον Μπάγεβιτς τον κρατάνε όχι επειδή τον πιστεύουν (είπαμε, οι απόψεις τους κυκλοφορούν στα mail που έχουν ανταλλάξει) αλλά επειδή φοβούνται.

Πέρα από το αυστηρά αγωνιστικό κομμάτι γύρω από τον Μπάγεβιτς, υπάρχει και το ηθικό. Πως νομιμοποιούνται άνθρωποι εξαφανισμένοι, που δεν πατάνε το πόδι τους στο γήπεδο, που δεν έχουν πάει σε μια προπόνηση (ο Νοτιάς είναι ικανός να τελειώσει τα Σπάτα και να μην πηγαίνει ούτε εκεί να βλέπει την ΑΕΚ...), που δεν έχουν καμία συνεργασία - επικοινωνία με τον προπονητή, που κατάφεραν ύστερα από 85 χρόνια ζωής του συλλόγου να ξοδέψει η ΑΕΚ το καλοκαίρι (που πέρασε) λιγότερα χρήματα για μετεγγραφές απ' αυτά που εισέπραξε, που βλέπουν την ΑΕΚ με νοοτροπία λογιστάδων και όχι επενδυτών, να κρίνουν αν πέτυχε ή αν απέτυχε ο Μπάγεβιτς.

Εάν ασκούσαν διοίκηση, εάν έβγαιναν μπροστά, εάν δεν φοβόντουσαν και τον ίσκιο τους, ναι θα το είχαν και με το παραπάνω αυτό το δικαίωμα. Επειδή δεν το 'χουν, ας κάτσουν εκεί που κάθονται (στην άκρη) και μπορεί για πάρτη τους να λάβει τολμηρές αποφάσεις και να "συγκρουστεί" ο "εν δυνάμει πρόεδρος". Διότι, το πάρτι μάλλον τώρα αρχίζει...

ΥΓ. 1: Άμα ακούς για "επιτροπή ρόστερ", ένα πράγμα σου 'ρχεται στο μυαλό. Μάκαρος που σας χρειάζεται...

ΥΓ. 2: Έχει βαρεθεί ο κόσμος να ακούει για αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου. Που δεν καλύπτονται ποτέ με ζεστό χρήμα. Η κοροϊδία πάει σύννεφο...

ΥΓ. 3: Όλοι να φύγουν από την ΑΕΚ, όλοι κι αν μεταβιβάσουν τις μετοχές τους, οι τελευταίοι που θα κλείσουν την πόρτα θα είναι οι Θανόπουλοι. Τα... φιλαράκια του Κιντή.

ΥΓ. 4: Ο Αδαμίδης, κάνοντας τον "μάγκα" στην παρθενική του δήλωση τα βάζει εμμέσως πλην σαφώς με δημοσιογράφους ("ΑΕΚάρχες"...), λες και οι δημοσιογράφοι και όχι οι Θανοπουλονοτιάδες διαπραγματεύονταν το καλοκαίρι και προσφάτως την πώληση της ΑΕΚ. Επίσης επιτίθεται στους "Κοζώνηδες", τους οποίους επί δίμηνο είχαν ορίσει ισότιμους συνομιλητές οι ίδιοι οι Θανοπουλονοτιάδες. Ό,τι και να λέει ο "εν δυνάμει πρόεδρος", ο Χρήστος ο Παπαδημητρίου ήταν και θα είναι εκεί: ΑΕΚ. Ο Αδαμίδης, αφού αποκτήσει κι αυτός στην καμπούρα της ΑΕΚ το δικό του μερίδιο προβολής, αφού μάθει όλη η Ελλάδα ότι υπάρχει δικηγόρος από το Λονδίνο που από "εν δυνάμει πρόεδρος" θα εξελιχθεί σε κανονικό πρόεδρο της ΑΕΚ, μια μέρα θα τον γράψει κι αυτόν η ιστορία στον κατάλογο των περαστικών. Και δυστυχώς είναι μακρύς και ατελείωτος αυτός ο κατάλογος...

ΥΓ. 5: Τα λεφτά ποιος θα τα βάλει;

Σχόλειο : Γιάννης Ξενάκης στο www.contra.gr

ΑΕΚ: Στήριξη στον Μπάγεβιτς από οπαδούς!

Τη στήριξή της στο πρόσωπο του Ντούσαν Μπάγεβιτς εξέφρασε μερίδα οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ, με πανό έξω από τα γραφεία της ΠΑΕ, πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων.
Oι οπαδοί αυτοί επέρριψαν ευθύνες στους μετόχους της ΠΑΕ και ζήτησαν την παραμονή του Μπάγεβιτς στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.


Μπάγεβιτς: «Δεν σκέφτομαι αν θα φύγω ή θα μείνω»



Μόνο τη δουλειά του σκέφτεται ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος σε ερώτηση που του έγινε στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα της ΑΕΚ απέναντι στον Ηρακλή, για το αν αυτός θα είναι και ο τελευταίος του στον πάγκο της Ένωσης, απάντησε: «Σκέφτομαι την ομάδα και τη δουλειά μου μέχρι το τέλος. Αν θα γίνει ή δεν θα γίνει κάτι τέτοιο, δεν το σκέφτομαι».

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Μπάγεβιτς στη συνέντευξη Τύπου:

Για τον αγώνα με τον «Γηραιό», δήλωσε: «Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν τόσο καλοί, κάναμε κάποια λάθη, βρεθήκαμε πίσω στο σκορ και δεν μπορέσαμε να αντιδράσουμε άμεσα. Στο δεύτερο ημίχρονο ανεβάσαμε την απόδοσή μας είχαμε τις ευκαιρίες και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς αλλά και να χάσουμε το παιχνίδι στο τέλος από τις ευκαιρίες του Ηρακλή».

Για τη ψυχολογία που υπάρχει στο στρατόπεδο της ΑΕΚ και σχετικά με την είσοδο στα πλέι οφ, ο Μπάγεβιτς τόνισε: «Είμαστε πιο μακριά από παιχνίδι σε παιχνίδι. Ακόμα και τώρα είμαστε πιο μακριά. Δεν λέω ότι δεν θα είναι δύσκολο αλλά υπάρχουν πολλές ομάδες που παλεύουν για την πεντάδα. Θα δούμε… Μετά τον Ολυμπιακό πίστεψα ότι η ψυχολογία μας θα αλλάξει. Και με τον Ατρόμητο χάσαμε το παιχνίδι και σήμερα μας έβαλε πίσω στο σκορ ο Ηρακλής, από ψυχολογικής πλευράς. Δεν είχαμε βοήθεια από το αποτέλεσμα με τον. Περιμέναμε ότι θα είχαμε καλύτερη ψυχολογία. Το 3-3 (σ.σ. με Ατρόμητο) και το σημερινό δείχνουν ότι δεν μας βοήθησε καθόλου».

Οι παίκτες της ΑΕΚ έφυγαν αμέσως για το πούλμαν που θα τους μεταφέρει στο αεροδρόμιο και μόνο ο Νίκος Γεωργέας έκανε κάποιες δηλώσεις, από τις οποίες η πιο χαρακτηριστική του ατάκα ήταν: «Η γκίνια συνεχίζεται...»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις